Jump to content

Koja je korist od muskarca?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја сам ти лајково писаније јер је креативно, у твом стилу. Али ако си озбиљан, грешка је у томе што си само избацио мушкарце и претпоставио да би допринос жена у том свету без мушкараца био потпуно исти као што је био у доминантно мушкој цивилизацији, у којој жене до скора нису ни имале права да било шта конкретније допринесу. Било је ту и тамо женских философа, као што је на пример она Ипатија, али су је рокнули хришћани. Можда би таква нека женска цивилизација стварно остала на нивоу пећинског човека, а можда бисмо до сада колонизовали галаксију. Можда би жене наставиле да скупљају плодове, а можда би и још брже измислиле паметније начине за лов и остало, јер не би било сирово снагаторског приступа мушкараца. То је тешко са сигурношћу знати, мада ја нешто не верујем да би те неке жене седеле скрштених руку као у твом наивном сценарију. :)

P. S.

Наравно да је најбоља цивилизација она у којој су и мушкарци и жене потпуно слободни да испоље све своје креативне потенцијале, а не нека искључиво женска или искључиво мушка.

Види, наравно да се зезам.

Али у свакој шали има мало и шале.

Него сам реаговао онако јербо је "Тања1" реаговала онако.

Основа моје тезе је да жене нису способне да се самоорганизују.

Хајде реално реците ми кад је у историји забележена нека женска побуна? Нека организација која би се побунила против те "доминантно мушке цивилизације" ?

И немојте ми наводити крај 19 или 20 век .

Наравно да ова цивилизација не би изгледала овако ни без жена, јербо како каже народ човек је глава али је жена врат.

Што у преводу значи врат је окренуо главу и усмерио је у ком ће правцу да размишља.

Подели на овим сајтовима

Ја сам тебе питала (???), а ти ако хоћеш објасни да боље разумем твоју хипотезу.

Као што рекох Јуану моја хипотеза је најобичнија зеза, јер је ово таква тема.

Не пада ми на памет да озбиљно покушавам да докажем хипотезу.

Мада верујем кад бих се потрудио да бих доказао макар 70%

Подели на овим сајтовима

У свакој шали има 100% истине. 

Хајде реално реците ми кад је у историји забележена нека женска побуна?

8. март? :Д

Подели на овим сајтовима

Хајде реално реците ми кад је у историји забележена нека женска побуна? Нека организација која би се побунила против те "доминантно мушке цивилизације" ?

Наравно да ова цивилизација не би изгледала овако ни без жена, јербо како каже народ човек је глава али је жена врат.

Што у преводу значи врат је окренуо главу и усмерио је у ком ће правцу да размишља.

Sta je s Jovankom Orleankom`? 

Подели на овим сајтовима

Ako cemo vec da nabrajamo, sta je sa Elenor Ruzvelt, Marijom Kiri, Emelin Pankherst, Hedi Lamar?? 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Овај постер одговар на смисао живот мушкарца и жене 2q04qk4.jpg

Пре пар година је неко од давно банованих момака (можда баш Драганин муж), објавио овај постер, и био доообро искритикован због тога. Признајем, и стојим иза тога, да је од мене добио подршку.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Sta je s Jovankom Orleankom`? 

То је баш занимљив пример који говори у прилог овоме што тврдим.

Дакле девојка из религиозно-патриотских разлога се облачи  као мушкарац и предводи војску против окупатора. На крају јој суде и дођу главе мушкарци који носе сукње.

Диван пример.

:)):)) :))

Подели на овим сајтовима

Пре пар година је неко од давно банованих момака (можда баш Драганин муж), објавио овај постер, и био доообро искритикован због тога. Признајем, и стојим иза тога, да је од мене добио подршку.

Ja сам га поствио са дозом ироније.

По мени нема ништ погрешно на смом постеру али је ружно упрошћавање жене на инкубатор а мушкрца на одбрну инкубтора.

Треба и жена да рађа и мушкарац да брани али много више од тога. :)

У принципу најпроблематичније код постера је што је у "нацистичком" фазону, не сама порука него дизајн постера. А вероватно је од неки неонациста и настао. Они имају тако поруке које лепо звуче.... типа "рад ослобађа" (писло на матхаузену) "спорт омлдина нционализам" (мото једне групе нациста) "национална слобода социјална правда " (опет мото нацистичких група)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ништа. Све су се појавиле након што су мушкарци успоставили цивилизацију. :bleh:

Али жена нам је родила спаситеља.

Ха, 'ајд сад да те видим.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

То је ван моје тезе, јер у мојој тези уопште нема мушкараца. Значи нема ни спаситеља.

Ал ако ћемо да се играмо мушког шовинизма може.

Мислим ја могу све улоге да тумачим у овој причи, сем геја.

Дакле кажеш жена нам је родила спаситеља - читај спаситеља, не спаситељицу!

:)))

Подели на овим сајтовима

БУМ ХЕАДШОТ! :))) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...