Jump to content

Радомир Бата Почуча

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нешто размишљам... Заправо, то је та моја вечна дилема између појмова бити националиста, дакле патриота, родољуб, војник, спреман на борбу за своје идеале... или нациста, шовиниста, србомрзац и томе слично. И оно што желим да потегнем - шта је овде исправно?!

Посматрам овог човека. Он није кретен, јасно је. Начин када почне да говори о национализму и о Србији има онај призвук затворености и ,,неотворености духа" да кажемо. Али, да ли је то тако?! Ово је човек који је ипак стао врло јако и храбро иза својих речи. Дао је отказ, чекао дуго на посао, довео у ризик сав свој конфор (додуше не конфор већ саму егзистенцију) и кренуо главом кроз зид. 

За мене као пацифисту, наравно да те пароле ,,Србија до Токија" ,,Ја браним и чувам" и позивање, додуше то је више прозивање, јавно политичара и јавних личности мало збуни и пожелим да ипак такве ствари не слушам, дозвољавајући себи да кажем како је то примитивно... Међутим, не могу да се отмем осећају да је овај данашњи пацифизам чини мушкарце, па у најблажем облику - мањим мушкарцима... (иако речи саме по себи не чине мушкарца и не гарантују његову вредност)

Али питам се, да ли је то знак да Србија губи своје војнике који су спремни да гину за њу? Или је то знак да се рат пренео на друго поље, и ако јесте - на које? 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Он није кретен, јасно је.

:.mislise.  

Подели на овим сајтовима

:.mislise.

Pa nije bre, Milance... Ima naizgled taj prizvuk, ali kad ga malo dublje pogledas, ne kaze on nista lose niti pogresno, ili sam u zabludi?

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Можда сам и ја у заблуди... Али некако те "неиживљене војнике" не могу... Мислим, ил` си војник, или не... Колико знам, он је након одслужења војног рока својевремено, завршио школу, заправо курс за полицајца и постао припадник МУП-а... Па онда био мало "новинар", заправо презентер вести на једној телевизији, па онда опет мало очијукао са полицијом као портпарол једне њене специјалне јединице, па позивао на неке простесте против извесних организација, па сад кол`ко видим из Томиног претходног поста опет мало отишао да ратује... Не капирам то... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...