Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2010 Jedno svetsko istraživanje pokazalo je da je Srbija najbolja u svetu u 10 naučnih disciplina. Srbija je na osnovu rezultata iz više naučnih oblasti dobila status "Zvezde u usponu" zabeleživši najbolja dostignuća u svetu u 10 naučnih disciplina, navodi se u izveštaju agencije Tomson Rojters (Thomson Reuters), a prenose beogradski mediji. Naučnici iz Srbije pokazali su najbolje rezultate iz matematike, biologije i biohemije, hemije, kliničke medicine, te informatike, navodi se na Tomsonovom sajtu Sajens voč www.sciencewatch.com koji se bavi dostignućima i trendovima u naučnom istraživanju. Srbija je najbolje rangirana i u inženjerstvu, izučavanju svojstava materijala, fizici, neurologiji i izučavanju ponašanja, farmakologiji i toksikologiji. Lista se odnosi na dvomesečni period od juna do avgusta 2009. godine i sačinjena je na osnovu osnovnih naučnih pokazatelja, navodi se na sajtu. U izveštaju se dodaje da tako dobri naučni rezultati u brojnim naučnim disciplinama u Srbiji više ne predstavljaju iznenađenje, s obzirom da je još od 2008. godine Srbija stalno bila na prvom mestu u oblasti hemije. Srbija je takođe na svim listama u 2009. godini, koje se rade na svaka dva meseca, bila najbolje rangirana u matematici. Iz fizike najbolji rezultati postizani su i u izveštajima objavljenim u julu i septembru 2008, kao i u martu septembru i novembru prošle godine. извор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2010 dada 0110_hahaha kolce :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 0409_feel 1405_love 0110_hahaha Сјајно! Истина је да се Србија налази међу првима када су наука и спорт у питању. Оно што мене брине је чињеница да је при тестирању средњошколаца Србија била међу задњим у Европи. Зна ли неко егзактне податке зашто је то било тако? Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Нећу да тврдим да знам егзактне податке,али сигурно знам разлоге за то.Наиме,ми имамо једно обимно школско градиво у коме су заступљене чисто фундаменталне науке,док запад то нема.Тестирање је обављено по западним стандардима где је акценат више на културолошком,социолошком плану а фундаменталних наука у средњем образовање скоро да нема.Да смо одвели било ког победника са неког нашег такмичења у некој од природних наука,њихов ученик одговарајућег школског нивоа не би имао шта да тражи.Тако да су то тачни резултати али нетачног система вредности знања,односно неодговарајућег наставног градива.Срео сам средњошколце техничаре на западу који не знају да покажу континенте на карти,али то нису ни учили.Сад се код нас ради реформа образовања,али унаказиће знање као такво, (моје мишљење). Био сам у прилици да једном на западу кажем да им "не требају много учени кадрови јер се мање образованима лакше влада" ,нико ми није ништа одговорио,само су се погледали...Наши свршени ученици петог разреда су могли одмах да упишу завршни разред основне школе-по знању,ово мислим на САД.Погледајте следећи линк,људе са улице,па ћете видети колико им је елемнтарно знање о свету заиста смешно!Једноставно,тешко је не смејати се од срца,и не запитати се....свашта! World thinks Americans Stupid - What's your IQ? "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Нису споменули у анализи још једну науку, њено величанство - Теологија. Пар Грка ми је рекло да је најбољи православни факултет у свету београдски и да се на њему најбоља теологија изучава... 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Нисам то ни знао па нисам навео! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 8084.gif 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тувок Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Срби су увек били цењени и поштовани као паметни и интелигентни људи широм света. Наши научници су били примани где год да оду. Али, од како је почела ова медијска хајка против Срба све се променило и сада нас сматрају највећим монструмима на планети. Све то требамо да прихватимо достојанствено и људски. Јер кога Бог воли тога и кара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука