Trifke Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Јесте из Вира је од пре 7000 годиница. А исту такву представу неких божанстава ималу су и словени на рускијем просторима. Шта сад то точно значи немам појма. Можда Перуна како се котрља облацима и грми и сева пре кише или тако нешто. Заиста не знам. Meni lici na neku vrstu kandila. Vidis u onaj zleb je mogo da se sipa ljue kao nekza vrsta zrtve Bogu. Sve jedno zanimljivo je da su nasi preci znali za tocak. Jedna mala digresija. Gledao sam neku emisiji o Kini i oruzju koje su Kinezi posedovali daleko pre danasnjeg modernog. Recimo imali su neku vrstu visecevnih bacaca, pa topova, pusaka, cak i neku vrstu tenka i rucnih bombi. Postavilo se pitanje zasto sa takvim znanjima nisu krenuli u osvajanje sveta? Kazu da jednostavno nisu verovali da postoji nesto iza tih beskrajnih suma i ravnica koje su se protezale van njima poznate teritorije. RYLAH and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Jel ima neko ko zna da mi objasni posto prvi put vidim ovu figuricu i vrlo mi je zanimljiva, posto je zeljko nesto odlepio? Pa bas ti je objasnio kroz ono sto je napisao meni. Figurica je iz Lepenskog vira. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Pa bas ti je objasnio kroz ono sto je napisao meni. Figurica je iz Lepenskog vira. A da jeste... meni nije hteo da obasni... mrzi me iz nekog razloga... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Sad me ovo podsetilo skoro sam čitao da neandertalci uopšte nisu bili ništa manje inteligentniji i razvijeniji od tadašnjih ljudi, čak su i prve brodove (vrv se misli na neke čamce ) počeli da prave mnogo pre ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Sad me ovo podsetilo skoro sam čitao da neandertalci uopšte nisu bili ništa manje inteligentniji i razvijeniji od tadašnjih ljudi, čak su i prve brodove (vrv se misli na neke čamce ) počeli da prave mnogo pre ljudi. Da i ja sam nesto citao o tome i kazu da pore d neadertalaca i dve vrste humanoida je postojala i 4 ta grupa. Ko zna sta cemo jos otkriti u vremenima koja slede/ "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Sad me ovo podsetilo skoro sam čitao da neandertalci uopšte nisu bili ništa manje inteligentniji i razvijeniji od tadašnjih ljudi, čak su i prve brodove (vrv se misli na neke čamce ) počeli da prave mnogo pre ljudi. Логично. Зато што и јесу били људи. Они који нису били људи су разне врсте мајмуна, измрле или не. Никакви човеколики мајмуни. Пази ти ту реч "човеколики мајмун" Како може да личи на нешто што је тек касније "дошло" у постојање? Пре може бити мајмунолики човек, него човеколики мајмун. :.mislise. Хвала ти за ову информацију. Када то ми такве ствари говоримо онда нас оптужују за креационизам. А то сам писао давно пре него што су научници открили. Када имаш истину откривену поштена наука може само да је потврди. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Логично. Зато што и јесу били људи. Они који нису били људи су разне врсте мајмуна, измрле или не. Никакви човеколики мајмуни. Пази ти ту реч "човеколики мајмун" Како може да личи на нешто што је тек касније "дошло" у постојање? Пре може бити мајмунолики човек, него човеколики мајмун. :.mislise. Хвала ти за ову информацију. Када то ми такве ствари говоримо онда нас оптужују за креационизам. А то сам писао давно пре него што су научници открили. Када имаш истину откривену поштена наука може само да је потврди. Nista ti odahvinga nisi razumeo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Пази ти ту реч "човеколики мајмун" Како може да личи на нешто што је тек касније "дошло" у постојање? Пре може бити мајмунолики човек, него човеколики мајмун. Zato što je kako da objasni, čovek vrsta, a majmun je zajedničko ime za grupu vrsta i onda (pošto smo im mi ljudi davali imena) ovi majmuni što su slični nama nazvali smo čovekoliki. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Meni lici na neku vrstu kandila. Vidis u onaj zleb je mogo da se sipa ljue kao nekza vrsta zrtve Bogu. Sve jedno zanimljivo je da su nasi preci znali za tocak. Jedna mala digresija. Gledao sam neku emisiji o Kini i oruzju koje su Kinezi posedovali daleko pre danasnjeg modernog. Recimo imali su neku vrstu visecevnih bacaca, pa topova, pusaka, cak i neku vrstu tenka i rucnih bombi. Postavilo se pitanje zasto sa takvim znanjima nisu krenuli u osvajanje sveta? Kazu da jednostavno nisu verovali da postoji nesto iza tih beskrajnih suma i ravnica koje su se protezale van njima poznate teritorije. Не верујем да су имали тенкове нити нешто слично. Петарде су имали сасвим сигурно јер барут је од њих свет наследио. Имали су и капсуле за лекове, компас итд. Ово за пушке и остале танџаре ми је новост. Како год било да било и европљани су веровали да иза атланског океана је крај света. Барем је већина тако веровала па ипак су се неки решили да оду на крај света. То је просто ствар културе и култа који јој претходи. У томе и јесте величина хришћанског култа и јудео-хришћанске културе. Јербо тера човека да чини оно што већина сматра да је немогуће. Такође вера код источњачких народа у инкарнацију по прилично стондира те цивилизације - јер чему велик труд у овом животу кад је довољно претрпети мало и сачекати да се родимо у некој боље ситуираној породици или касти. Јудеохришћани верују у само један живот и верују у линеарну историју. Нема циклуса за јевропљане и зато имаш оно што сад урадиш. Отуда је европа била до скора покретач целог света. А онда су дошли атеисти... RYLAH and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Не верујем да су имали тенкове нити нешто слично. Петарде су имали сасвим сигурно јер барут је од њих свет наследио. Имали су и капсуле за лекове, компас итд. Ово за пушке и остале танџаре ми је новост. Како год било да било и европљани су веровали да иза атланског океана је крај света. Барем је већина тако веровала па ипак су се неки решили да оду на крај света. То је просто ствар културе и култа који јој претходи. У томе и јесте величина хришћанског култа и јудео-хришћанске културе. Јербо тера човека да чини оно што већина сматра да је немогуће. Такође вера код источњачких народа у инкарнацију по прилично стондира те цивилизације - јер чему велик труд у овом животу кад је довољно претрпети мало и сачекати да се родимо у некој боље ситуираној породици или касти. Јудеохришћани верују у само један живот и верују у линеарну историју. Нема циклуса за јевропљане и зато имаш оно што сад урадиш. Отуда је европа била до скора покретач целог света. А онда су дошли атеисти... Veruj mi Zeljko nebi mi verovao sta su sve imali i to na bazi baruta. Emisija je trajala ceo sat i samo opisivala to oruzje. Ne kazem da su imali tenk vec nesto sto lici na tenk. Ignjatije and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Veruj mi Zeljko nebi mi verovao sta su sve imali i to na bazi baruta. Emisija je trajala ceo sat i samo opisivala to oruzje. Ne kazem da su imali tenk vec nesto sto lici na tenk. Јел имаш неки линк, извор, било шта, погледао бих то ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Јел имаш неки линк, извор, било шта, погледао бих то ? To je bilo na ovoj televiziji koja ima onu emisiju Cirilica. Na zalost nemam nikakav link. Nisam proveravao na netu. Баба је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука