Jump to content

Најстарији точак на свету - Аутић дечија играчка

Баба

Препоручена порука

Пронађен аутић-играчка стар 7.500 година: Научници у шоку, како је могуће да тад није постојао точак?

Пронађена је загонетна играчка са точковима и то стара 7.500 година, што значи да је постојала знатно пре него што се зна да је постојао точак.

jpeg

Историчари су нам говорили да је најстарија цивилизација која је направила точак 5.000 година стара а ипак нова истраживања говоре да су постојали и пре тога, али се не зна ко их је користио. Генерације људи и данас верују да су најстарије цивилизације живеле на Блиском истоку, Kини и у групама расутим по свету. Речено нам је да је пре 3.000 човек живео у пећинама.

“Сада имамо пример точка, аутића који је стар 7.500  година”, рекао је Kлиф Данинг који га је пронашао.

Старије је од било чега што је пронађено у Централној или Јужној Америци а да има точкове, формирано је од глине а сад је претворено у камен.

“У региону смо, такође, пронашли камене лутке и пиштаљке. Верујемо да су пиштаљке и лутке старе око 5.000 година”, рекао је Давут Беликтај, директор културе и туризма у граду Мардин у југоисточној Турској.

Интересантно је да пиштаљке још увек функционишу после толико хиљада година.

Централно питање је, међутим, која је то цивилизација била, а која је познавала точак пре било ког другог народа на Земљи.

Kако то да је нека, по свему судећи изолована цивилизација, познавала точак, а онда нестала при том не преневши своје знање другим народима.

Историја за сада не зна одговор која је то цивилизација на простору данашње јужне Турске била испред свог времена за чак 2.500 година а онда нестала.

Извор: Дневне.рс

Подели на овим сајтовима

Много волим ове чланке који померају досадашње познавање историје, посебно када се испостави да је људска цивилизација (у смислу цивилизованог и организованог живота на високом нивоу) много старија него што се мислило до тада. Онда видиш и како циклично иде успон и пад цивилизације, али увек остане на макар једном степенику више и одатле иде у следећи успон.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

A sta je ovo?

Кукасти крстови зар не видиш?!

Зар бих ја нешто друго постављао на овај форум сем кукастих крстова?!

И немој више да ми се ишчуђаваш да не би завршио у конц логору.

Подели на овим сајтовима

Стари Словени су имали овако нешто :

CpI33B5.png

Само мислим да то није била играчка

Zeljko jeli ovo bese iz Lepnskog vira ili ne?

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ovaj novinar nije napisao ni vrlo bitan podatak da je ovaj autic-igracka bio u kutiji na kojoj je pisalo :

Srboljubu za cetvrti rodjendan od dede Milisava ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Стари Словени су имали овако нешто :

CpI33B5.png

Само мислим да то није била играчка

Срби- најстарији нацисти.  :)))

Подели на овим сајтовима

Zeljko jeli ovo bese iz Lepnskog vira ili ne?

Јесте из Вира је од пре 7000 годиница. А исту такву представу неких божанстава ималу су и словени на рускијем просторима. Шта сад то точно значи немам појма. Можда Перуна како се котрља облацима и грми и сева пре кише или тако нешто.

Заиста не знам.

Подели на овим сајтовима

Јел тај Лепенски Вир и ти кукасти крстови имају везе са Марин Ле Пен?

Некако је превише сличности.

Подели на овим сајтовима

Јесте из Вира је од пре 7000 годиница. А исту такву представу неких божанстава ималу су и словени на рускијем просторима. Шта сад то точно значи немам појма. Можда Перуна како се котрља облацима и грми и сева пре кише или тако нешто.

Заиста не знам.

To znaci da smo mi to doneli u 6. veku i zakopali u Viru ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Кукасти крстови зар не видиш?!

Зар бих ја нешто друго постављао на овај форум сем кукастих крстова?!

И немој више да ми се ишчуђаваш да не би завршио у конц логору.

Jel ima neko ko zna da mi objasni posto prvi put vidim ovu figuricu i vrlo mi je zanimljiva, posto je zeljko nesto odlepio?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...