Jump to content

природне и вештачке нације

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

znaci francuska revolucija je ućerala narodu novu svjest u glavu, do tada su ljudi bili besvjesni po tim osjecajima i potrebama, jel tako?

Odalje Tvrtku ono "kralj svih srbalja" ? To je bilo posle francuske revolucije? Ili pre?

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

znaci francuska revolucija je ućerala narodu novu svjest u glavu, do tada su ljudi bili besvjesni po tim osjecajima i potrebama, jel tako?

Nije on to lepo objasnio. Od francuske revolucije drzave pocinju da koriste nacije kaonosioce svoje politike.

• Волим 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Па нема брате везе биологија, погледај генетске слике нација.. толико различитих хаплогрупа... 

haplo grupe nisu genetske slike nacija nego podatci o porijeklu, one su dokaz da postoje mjesanja medju nacijama od davnina , a nikako ne pokazuju genetsku sliku neke nacije, to je glupost

Подели на овим сајтовима

Nije on to lepo objasnio. Od francuske revolucije drzave pocinju da koriste nacije kaonosioce svoje politike.

Не, одлично је објаснио. ОД 18тог века је рођен идеја и термин нације. Дотле није постојо. Нема никквих докза д је постојао. Племена и етничке групе нису нације. 

haplo grupe nisu genetske slike nacija nego podatci o porijeklu, one su dokaz da postoje mjesanja medju nacijama od davnina , a nikako ne pokazuju genetsku sliku neke nacije, to je glupost

Јасно показује да нисмо сродници. Да Срби нису сви "од једног претка"  и да су неки норвежани можд ближи сродници неким Србима него што су неки Срби међусобно. 

А ко ја имам рецимо л2а2  а ти р1б (или обрнуто како ти се свиђа) ми нисмо рођаци уопште блиски... , бар не по мушкој линији... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Sve jedno narode voleo bih da mi neko ko je dovoljno strucan, npr sociolog ili politikolog, da preciznu naucnu definiciju naroda, nacije i narodnosti. Mene su u vreme komunizma ucili da postoje sve tri grupacije. Ja znam komunisticku definiciju ali mene zanima da li se neko bavio time naucno?

Neko napisa da jednu naciju sacinjava zajednicki jezik obicaji i kultura. U Turskoj danas postoje Grci koji govore Turski imaju njihove obicaje i kulturu, jedino sto su pravoslavni. Dakle ni jedan elemenat nacije naveden u tom postu.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Не, одлично је објаснио. ОД 18тог века је рођен идеја и термин нације. Дотле није постојо. Нема никквих докза д је постојао. Племена и етничке групе нису нације. 

Јасно показује да нисмо сродници. Да Срби нису сви "од једног претка"  и да су неки норвежани можд ближи сродници неким Србима него што су неки Срби међусобно. 

e brate ne vredi, uopste nisi u pravu ni u prvom ni u drugom komentaru, pa nisu srodnici svi od jednog pretka pobogu, sta pricas ti, ti ako negiras da srbi nemaju svoju biolosku karakteristiku u odredjenoj mjeri da je ne utvrdjujemo sada, pa ja ne znam sta da ti kazem

Подели на овим сајтовима

Sve jedno narode voleo bih da mi neko ko je dovoljno strucan, npr sociolog ili politikolog, da preciznu naucnu definiciju naroda, nacije i narodnosti. Mene su u vreme komunizma ucili da postoje sve tri grupacije. Ja znam komunisticku definiciju ali mene zanima da li se neko bavio time naucno?

Neko napisa da jednu naciju sacinjava zajednicki jezik obicaji i kultura. U Turskoj danas postoje Grci koji govore Turski imaju njihove obicaje i kulturu, jedino sto su pravoslavni. Dakle ni jedan elemenat nacije naveden u tom postu.

ne treba ti ni sociolog, ni advokat a najmanje ti treba neki politicar, nauka koja se bavi tim stvarima se zove antropologija

Подели на овим сајтовима

Sve jedno narode voleo bih da mi neko ko je dovoljno strucan, npr sociolog ili politikolog, da preciznu naucnu definiciju naroda, nacije i narodnosti. Mene su u vreme komunizma ucili da postoje sve tri grupacije. 

Палама ти је студент политичких наука, ја права. Обојицу си нас учили да су нације настале у 18том веку. То је мишљење свих теоретичра државе и прва. Ја се не сећам да постоји нека дефиниција нације у мојим књигама. Можда је палама ту упућенији..

Подели на овим сајтовима

e brate ne vredi, uopste nisi u pravu ni u prvom ni u drugom komentaru, pa nisu srodnici svi od jednog pretka pobogu, sta pricas ti, ti ako negiras da srbi nemaju svoju biolosku karakteristiku u odredjenoj mjeri da je ne utvrdjujemo sada, pa ja ne znam sta da ti kazem

Па немају.. то је фора. Неким Србима су биолошки ближи неки немци, другим норвежни него неки Срби.. не постоји ниједна биолошка карктеристика коју можеш извдити и рећи ово је Србин а није немац... 

Подели на овим сајтовима

Палама ти је студент политичких наука, ја права. Обојицу си нас учили да су нације настале у 18том веку. То је мишљење свих теоретичра државе и прва. Ја се не сећам да постоји нека дефиниција нације у мојим књигама. Можда је палама ту упућенији..

svasta uce djecu u skolama 

Подели на овим сајтовима

Па кажем ти таква свест тада није постојала. Зато ти се Србија после немњића распала. Јер је једна група припадала Бранковићима, једна група Котроманићима, једна група Хребељановићима и тако... свако у своје "племе" ...  није бил освести - сви смо ми једна нација 

Да.. управо тако.. Тако су и интегрисана балканска племена у Србе... једноставно су прихвтили језик и културу коју су словени донели интегрисали се у тада за њих, напреднију словенску културу. Зато нам је генетика толико и обојена различитим генима па смо генетски блиски са викизима и иранцим..

Тачно, мада заборавио сам да споменем и народ, пошто су Срби постојали и као народ, као група Словена. Међутим, појам народ је другачији од нације. 

Odalje Tvrtku ono "kralj svih srbalja" ? To je bilo posle francuske revolucije? Ili pre?

Србљи као народ, не као нација. Народ је ово што је @Justin Waters споменуо, а нација је везана за државу, зато је појам настао у 18. веку за време Француске револуције од када се почињу стварати националне државе, до тад никад нису постојале. Душаново царство није српско, већ Душаново, јер су у том царству живели и други народи, племена, рецимо Грци. Оно јесте везано за српску историју, али у то доба када кажеш: ''Ја сам Србин, ви сте Хрвати, уа усташе'' није имало никаквог значења. Да си рекао:''Ја сам вазал Немањића, мој господар је јачи, уа твој господар'' то је већ значило увреду. 

Подели на овим сајтовима

Оно јесте везано за српску историју, али у то доба када кажеш: ''Ја сам Србин, ви сте Хрвати, уа усташе'' није имало никаквог значења. Да си рекао:''Ја сам вазал Немањића, мој господар је јачи, уа твој господар'' то је већ значило увреду. 

Управо, колико се сећам Душан је носио титулу Цар Срба, Грка и Бугара.. тако нешто.. 

Зато се и дешавало да краљеви одређених нација данас уопште нису потомци те нације. Нпр краљеви енглеза шкоти.

Или да краљеви и цреви нису говорили језике своје нације.. нпр Ричард лавље срце говорио Фрнцуски уопште није знао течно енглески.. 

Већина краљевских породица су говориле француски... итд.... 

То оптирлике слик ту причу.. о нацији, култури и сличном у средњем веку. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Па немају.. то је фора. Неким Србима су биолошки ближи неки немци, другим норвежни него неки Срби.. не постоји ниједна биолошка карктеристика коју можеш извдити и рећи ово је Србин а није немац... 

ja evo ovdje u vanzemaljstvu poznam srbe po hodanju sa 5 km, vjerovao ili ne, a kad idem u neku radnju ili nesto, svi znaju odakle sam, samo oni ne kazu srbin nego se izrazavaju sa jugo, od jugoslavija i nema sanse da se prodas pod nesto drugo, takodjer recimo poljake prepoznas sa 5 km, ne mozes omanuti, ja ne znam u sta ti gledas kad ti te stvari promaknu... normalno da ima odredjen broj ljudi koji su van ovog sablona, medjutim, oni su manjina u tom je stvar...ž

ja znam da libertarijanstvo ne trpi bas naciju, vec njeguje individualizam, al nije svjet  tako uspostavljen kad su ljudi u pitanju i tu se nista ne moze

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...