Jump to content

Kosovski zavet i njegove zloupotrebe

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Знам о коме се ради али сви ти сада већ имају 50+ година.... зато је бесмислено.

Па није, ако се упозорава на злоупотребе које, нажалост и данас постоје, ја мислим да ипак није бесмислено...

Исправио бих те у једној ствари. Да се боримо  да Косово остане у Ср. на све здраворазумске начине јесте наша дужност.

Ок, може и тако да се каже.  

Наравно али док имамо здраворазумских начина. Када нам понестну, боље да се покупимо и да се бирнемо за наше споменике и живље који су остлаи тамо него да идемо у неке луде потезе. 

Наравно да треба избегавати сукобе (нарочито ратне), међутим, постоји увек нека црвена линија која не би смела да се пређе. Ако будемо принуђени да се бранимо и да бранимо Светињу силом, онда је и то наша дужност. Али, свакако треба гледати да нам сила буде на последњем месту, али такође сматрам да ни потези, као што је рецимо потписивање неуставног ,,бриселског споразума" нису исправни.

Подели на овим сајтовима

Наравно да треба избегавати сукобе (нарочито ратне), међутим, постоји увек нека црвена линија која не би смела да се пређе. Ако будемо принуђени да се бранимо и да бранимо Светињу силом, онда је и то наша дужност. Али, свакако треба гледати да нам сила буде на последњем месту, али такође сматрам да ни потези, као што је рецимо потписивање неуставног ,,бриселског споразума" нису исправни.

Нема више смисле ратовати тамо. Никаквог. Без Српског народа тамо, ког је тренутно јако мало - косово је само прче земље. Треба гледати да нам народ не буде угрожен и да нам споменици и мнастири буду заштићени. То првенствнео. 

Ако можемо некако дипломатски да га повратимо, биће супер... ако не, боље нека иде него да људи гину непотребно. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Нема више смисле ратовати тамо. Никаквог. Без Српског народа тамо, ког је тренутно јако мало - косово је само прче земље. Треба гледати да нам народ не буде угрожен и да нам споменици и мнастири буду заштићени. То првенствнео. 

Ако можемо некако дипломатски да га повратимо, биће супер... ако не, боље нека иде него да људи гину непотребно. 

Е па на овај коментар ћу одговорити цитатом Владике Филарета: 

“Србија, ако хоће Косово не треба да се клања оном који јој је узео Косово, већ нека води политику наталитета."

То је то. Иначе, ја мислим да протерани Срби са Косова треба једном да се врате на своја огњишта, тако ће имати српског народа тамо. Србија треба да ради да што више Срба буде на Косову, а не да потписује ,,бриселске споразуме", итд.

Подели на овим сајтовима

Е па на овај коментар ћу одговорити цитатом Владике Филарета: 

“Србија, ако хоће Косово не треба да се клања оном који јој је узео Косово, већ нека води политику наталитета."

То је то. Иначе, ја мислим да протерани Срби са Косова треба једном да се врате на своја огњишта, тако ће имати српског народа тамо. Србија треба да ради да што више Срба буде наКосову, а не да потписује ,,бриселске споразуме", итд.

Најбољи начин да Србија води политику нталитета јесте да води политику економског развоја. Да би водил политику економског развоја треба ти сарадња са свима. 

Али генерано се слажем, најбољи начин за "повраћање" косова је постепено насељвање. Без тога нема смисла враћати било шта... 

Подели на овим сајтовима

Најбољи начин да Србија води политику нталитета јесте да води политику економског развоја. Да би водил политику економског развоја треба ти сарадња са свима. 

Али генерано се слажем, најбољи начин за "повраћање" косова је постепено насељвање. Без тога нема смисла враћати било шта... 

Да, али не можеш ти да потписеш бриселски споразум зарад неког фамозног ,,датума", за који ја не знам ни да ли је добијен. А ако нам је до економског развоја, па искрено мислим да би тај развој био добар ако би смо са Русијом и неким другим земљама, економски сарађивали мало више него са ЕУ.

Са овим другим што си написао се слажем.

Подели на овим сајтовима

Да, али не можеш ти да потписеш бриселски споразум зарад неког фамозног ,,датума", за који ја не знам ни да ли је добијен. А ако нам је до економског развоја, па искрено мислим да би тај развој био добар ако би смо са Русијом и неким другим земљама, економски сарађивали мало више него са ЕУ.

Са овим другим што си написао се слажем.

Ма ја сам пре био за учлањење у ЕУ, сад сам против, али не из тих разлога...мени је најбитније да Срби добро живе. То колика ће бити Србија, то ми је на другом месту, да ли ће Косово и Крајна  бити у саставу Србије или не. Лепо би то било али је најбитније да сви ти људи добро живе, да имају права и добре животе. То је на првом месту (мени)...и ако је то значило ЕУ ја сам за ЕУ, међутим више не верујем да нам толико треба ЕУ зато сам против учлањење.. јер онда не може да имамо прави либелртаријански систем ккав ја желим за Србију. 

Већ европски социодемократски.. а мени је сваки социјализам гадан.. комнизам, национал-сцоијализам или социодемократија мени је све то лоше.. не подједнако.. али лоше.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...