Ignjatije Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Сматрам да овакав говор није био слика сатанске преваре која користи мешавину истине и лажи. него само(на жалост) праслика оног зла које тек следи. Историја се понавља. Економска криза је све очигледнија и маска која је држи постаје све провиднија и тежа да једног дана мора пасти. Када дође до тога, а доћи ће, вероватноћа да овакви зли ликови са сличним примамљивим идејама дођу на власт и опчине огромне масе и народе је превелика. То је такво лукавство да му је извор највероватније оностран. Замолио бих чланове да не коментаришу тему док пажљиво не одгледају цео клип. Када би се само аутор заменио неким савремеником и текст само мало прилагодио верујем да би многи људи подржали овакве идеје, у којима има истине, али са малим количинама концентрованог најјачег сатанског отрова. Нека нас Бог чува! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Хитлерови зли поступци се тичу његовог национализма, расизма, анти-семитизма и фанатизма, а не његове економске политике. Мада, у праву си. Када дођу кризна времена, нагласнији су интервенционистички гласови јер се тражи брзо рјешење за излазак из кризе. Али, само зато што је Хитлер користио интервенционизам у том циљу не значи да је интервенционизам лош. У његовом случају, утицај интервенције њемачке државе је имао огромне позитивне утицаје на привреду ( уз помоћ домаћег, а и страног капитала, поред државне интервенције ), а да не спомињем на квалитет њемачке војске која је брзо постала најмодернија на свијету. Проблем са интервенционизмом је што је често на дуже стазе неодржив, или га воде људи који нису способни за такву политику па пропадне. Но, са друге стране, интервенционизам нуди брже дјеловање од слободног тржишта, мада је често несигурно колико је интервензионистичка мјера одржива или ефикасна. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Хитлерови зли поступци се тичу његовог национализма, расизма, анти-семитизма и фанатизма, а не његове економске политике. Мада, у праву си. Када дођу кризна времена, нагласнији су интервенционистички гласови јер се тражи брзо рјешење за излазак из кризе. Али, само зато што је Хитлер користио интервенционизам у том циљу не значи да је интервенционизам лош. У његовом случају, утицај интервенције њемачке државе је имао огромне позитивне утицаје на привреду ( уз помоћ домаћег, а и страног капитала, поред државне интервенције ), а да не спомињем на квалитет њемачке војске која је брзо постала најмодернија на свијету. Проблем са интервенционизмом је што је често на дуже стазе неодржив, или га воде људи који нису способни за такву политику па пропадне. Но, са друге стране, интервенционизам нуди брже дјеловање од слободног тржишта, мада је често несигурно колико је интервензионистичка мјера одржива или ефикасна. Ne moze neki pojam da stoji sam za sebe kao dobar u promasenom smislu, ne postoji univerzalni recept u striktno ogranicenom pojmovnom smislu, to tako ne moze da funkcionise, daj mi najgluplji pojam i sistem, u postenju ce da funkcionise bolje nego najbolji pojam loseg izvora. Drvo cete po plodovima poznati. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 :unbelieveble: @@Ignjatije, Игњатије, црни Игњатије, па ти си зрео за озбиљну исповест брате! Ау, не верујем да си ТИ ово поставио; ајде да је поставио неки ружичасти православац екумениста који не зна веру од невере да разликује, али ти брате Игњатије!!! Стубе православља! Стено непоколебивости вере отаца и праотаца! Замени ли светло за таму? Шта је ово људи? Па има ли више озбиљних православаца у овом свету?!?!?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Хитлерови зли поступци се тичу његовог национализма, расизма, анти-семитизма и фанатизма, а не његове економске политике. Мада, у праву си. Када дођу кризна времена, нагласнији су интервенционистички гласови јер се тражи брзо рјешење за излазак из кризе. Али, само зато што је Хитлер користио интервенционизам у том циљу не значи да је интервенционизам лош. У његовом случају, утицај интервенције њемачке државе је имао огромне позитивне утицаје на привреду ( уз помоћ домаћег, а и страног капитала, поред државне интервенције ), а да не спомињем на квалитет њемачке војске која је брзо постала најмодернија на свијету. Проблем са интервенционизмом је што је често на дуже стазе неодржив, или га воде људи који нису способни за такву политику па пропадне. Но, са друге стране, интервенционизам нуди брже дјеловање од слободног тржишта, мада је често несигурно колико је интервензионистичка мјера одржива или ефикасна. Интервенционазам је у суштини област социјализма. Нисам погледао филм, али хитлерову економију знам. Овако је ишла 1. отети све паре јеврејима 2. јевреје побити 3. отети фабрике свим страницима у немачкој (узео је три фабрике форду) 4. Искористити све то јеврејско злато, јеврејске паре, јеврејске ресурсе, све фабрике које су отете и онда се играти економије и привреде како оћеш с туђим парама. 5. Поред тога свега, позајмити се још пара, ко оће да ти да.. нису битни кредити. 6. Почни рат и реши да исплаћујеш кредите тако што ћеш користи паре и ресурсе освојених земаља. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Brate na 1:28 sam morao da prekinem jer ne mogu da pratim, iako odlicno razumem nemacki, nije mi jasno kolka kolicina magije je trebala da moze da utice na kolektivnu svest, ovo je nesvarljivo za mene i jednostavno ne mogu da slusam dalje nije mi dobro od te spike i tonaliteta. Pa kako su mogli tako da budu opalamudjeni nije mi jasno, Hitler je zasigurno koristio magiju nema drugog objasnjenja. A sace mnogi da kazu magija ne postoji, aha kako da ne... magija je kompleksan trip, to je vavilonskih aspida nauka i to shljaka verovali ili ne. Лазар Нешић, Интегра, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Brate na 1:28 sam morao da prekinem jer ne mogu da pratim, iako odlicno razumem nemacki, nije mi jasno kolka kolicina magije je trebala da moze da utice na kolektivnu svest, ovo je nesvarljivo za mene i jednostavno ne mogu da slusam dalje nije mi dobro od te spike i tonnealiteta. Попиј пиво.... и завиј биљку. шалим се наравно.. литургија... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Историја се понавља. Економска криза је све очигледнија и маска која је држи постаје све провиднија и тежа да једног дана мора пасти. Када дође до тога, а доћи ће, вероватноћа да овакви зли ликови са сличним примамљивим идејама дођу на власт и опчине огромне масе и народе је превелика. То је такво лукавство да му је извор највероватније оностран. Pa imaš stalno razne zle likove koji dolaze na vlast, ali po manjim državama i tamo nisu mnogo opasni po svet. A u najjačim državama će mnogo teško da se dokopaju apsolutne vlasti, jer one ipak imaju mehanizme da spreče klizanje u diktaturu. A ti mehanizmi su razvijeni zahvaljujući upravo katastrofalnom iskustvu sa Hitlerom i njemu sličnima, da se ne bi istorija ponavljala... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Попиј пиво.... и завиј биљку. шалим се наравно.. литургија... Ajde prestani da se glupiras vise, ako umes da razgovaras kao covek moze, ako ne, nemoj da trosis energiju uzalud, postoji milijardu korisnijih stvari... Zasto ti bas MORAS na sve da odgovoris samo da bi odgovorio, a posebno ako neko ko ne deli tvoj SZO STO pogled na svet napise, ajde molim te, drugacije bi razgovarali uzivo, a ja se trudim da na forumu razgovaram kao uzivo. Sala treba da bude primerena, a ne pod nadzorom SZO i STO, tebe bre kontrolisu al nisi toga svestan, ti si bre pijun na sahovskoj tabli. Sazetije: mani me tih glupih "naravno" sala vise... mozda sam ja drugi, ali ti si prvi po lupetanju na ovom forumu. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Ajde prestani da se glupiras vise, ako umes da razgovaras kao covek moze, ako ne, nemoj da trosis energiju uzalud, postoji milijardu korisnijih stvari... Zasto ti bas MORAS na sve da odgovoris samo da bi odgovorio, a posebno ako neko ko ne deli tvoj SZO STO pogled na svet napise, ajde molim te, drugacije bi razgovarali uzivo, a ja se trudim da na forumu razgovaram kao uzivo. Sala treba da bude primerena, a ne pod nadzorom SZO i STO, tebe bre kontrolisu al nisi toga svestan, ti si bre pijun na sahovskoj tabli. Sazetije: mani me tih glupih sala vise. ма не морам ја ништа, шала мала, опрости oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Ovaj za rabranio strajkove a hteo da edukuje nemce kolimo su inovatori i emonomski organizatori vazni ... Jestee. bio malo uvrnut ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Интервенционазам је у суштини област социјализма. Нисам погледао филм, али хитлерову економију знам. Овако је ишла 1. отети све паре јеврејима 2. јевреје побити 3. отети фабрике свим страницима у немачкој (узео је три фабрике форду) 4. Искористити све то јеврејско злато, јеврејске паре, јеврејске ресурсе, све фабрике које су отете и онда се играти економије и привреде како оћеш с туђим парама. 5. Поред тога свега, позајмити се још пара, ко оће да ти да.. нису битни кредити. 6. Почни рат и реши да исплаћујеш кредите тако што ћеш користи паре и ресурсе освојених земаља. И то је имало удјела у његовој политици, али не заборави да су, на примјер, америчке компаније пословале са Њемачком. Велики капитал, домаћи или страни, је помагао његову привреду. Финансијери НСДАП-а су били велики капиталисти. Хитлер је само поред јаког спољњег капитала имао и домаћи да га подржава, и успјео је направити ефикасну економију, али не и одрживу за њемачке ресурсе јер она те реусрсе није ни имала ( као нафту ). И поред тога је успјео натјерати широке масе да стану уз њега. Био је класични социјалиста и екстремни националиста. То стоји. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 И то је имало удјела у његовој политици, али не заборави да су, на примјер, америчке компаније пословале са Њемачком. Велики капитал, домаћи или страни, је помагао његову привреду. Финансијери НСДАП-а су били велики капиталисти. Хитлер је само поред јаког спољњег капитала имао и домаћи да га подржава, и успјео је направити ефикасну економију, али не и одрживу за њемачке ресурсе јер она те реусрсе није ни имала ( као нафту ). И поред тога је успјео натјерати широке масе да стану уз њега. Био је класични социјалиста и екстремни националиста. То стоји. бизнис не зна за границе и идеологију. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 A narodni auto ( volkswagen) koji je osnovao i danas kruzi putevima ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 A narodni auto ( volkswagen) koji je osnovao i danas kruzi putevima ... Али захваљући поршеу који је купио већину компаније, и британцима који су помагали обнову немачке економије. Ош документарац ако те занима... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука