Млађони Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 не драги колега, проблем је овде што се нација своди на (једно)етничку скупину, јер Срби размишљају овом логиком- ми Срби сви смо једна иста етничка заједница (народ), јер имамо исти језик, порекло, културу, веру, обичаје итд. према томе, нација је у основи етничка група. а то је видиш, потпуна глупост. прво, Срби нису настали као ''етничка'' нација, него као политичка (као и све друге нације у историји). То о чему ти причаш је разлика између грађанске нације и етничке нацијe http://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_nationalism http://en.wikipedia.org/wiki/Civic_nationalism И слажем се са тобом, у Србији се све гледа кроз призму етничког национализма, док европљани и амери то гледју кроз призму грађнског. Зато је Србину "праведно" историјско право, и историјско правни аргумент а другима није. Посебно не већим државама, јер су оне много обимније и укључују много мањих етничких група. Или мене и Палму не разумеш или тај део теорије држве ниси разумео. Да ли су Срби настали као етничка нациј или не - не знам. Моја поента је да Оби оне, Библија и остали који се држе преведности у укрјни гледју кроз ту призму "историјског права" и "етеничког национаализма". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Јесте ЈНА је до 1991 оперисала легитимно, и јесте Милошевић је био комунистички диктатора. И од 1991 ЈНА више не постоји, јер Југослвија де факто више не постоји. И мани ме више са Милошевићем. Sta sada de fakto? Je li postojala SRJ i jesu li ljudi putovali sa njenim pasosem? Postojala je jugoslavija posle 1991 i de fakto i de jure ... Зосима је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Јесте ЈНА је до 1991 оперисала легитимно, и јесте Милошевић је био комунистички диктатора. И од 1991 ЈНА више не постоји, јер Југослвија де факто више не постоји. И мани ме више са Милошевићем. Znaci Srbija nije izvrsila nikakvu agresiju vec je Jugoslavija branila svoj integritet? Posto trupa drzave Sebije nije bilo na teritoriji hrvatske ili bisne ili slovenije? Sto znaci da ni Milosevic nije nikoga napao? Je li tako Milosavljevicu? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Sta sada de fakto? Je li postojala SRJ i jesu li ljudi putovali sa njenim pasosem? Postojala je jugoslavija posle 1991 i de fakto i de jure ... Де факто ти је у стварности, де Јуре у "праву" (на папиру). Југослвија је после 1991 постојала само на папиру то је била у суштини, де факто "Србија" а није баш ни Србијаа де факто била. Не зна се шта је било де факто. Биле су трупе разнорзне. Нису постојали више југословенски органи, нису постојали предствници свих република, - СФРЈ је тада де факто престала да постоји. Znaci Srbija nije izvrsila nikakvu agresiju vec je Jugoslavija branila svoj integritet? Posto trupa drzave Sebije nije bilo na teritoriji hrvatske ili bisne ili slovenije? Sto znaci da ni Milosevic nije nikoga napao? Je li tako Milosavljevicu? Када ти је рођендан? Да ти купим постер Милошевића, урамљен. Државне трупе Србије нису никог напале, милошевић јесте учествовао у сукобима на територији Босне. Србија и Слободн Милошевић нису у симбиози, он је поред тога што је председник републике уједно и лице које може да делује свој на своме. Дакле Србиј - не, Милошевић - да. Надам се да си задовољан одговорима. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Де факто ти је у стварности, де Јуре у "праву" (на папиру). Југослвија је после 1991 постојала само на папиру то је била у суштини, де факто "Србија" а није баш ни Србијаа де факто била. Не зна се шта је било де факто. Биле су трупе разнорзне. Нису постојали више југословенски органи, нису постојали предствници свих република, - СФРЈ је тада де факто престала да постоји. Када ти је рођендан? Да ти купим постер Милошевића, урамљен. Државне трупе Србије нису никог напале, милошевић јесте учествовао у сукобима на територији Босне. Србија и Слободн Милошевић нису у симбиози, он је поред тога што је председник републике уједно и лице које може да делује свој на своме. Дакле Србиј - не, Милошевић - да. Надам се да си задовољан одговорима. Na papiru a i u preksi je postojala Jugoslavija. Itekako. Drzava, vojska, policija, pasosi ... Cak je bila i bombardovana kao Jugoslavija od strane natoa ... Nadam se da si cuo da su bombardovali i Crnu Goru tada ?A Milosketov poster bi trebali imati u skupstini Srbije. A kako je to Milisevic " ucestvovao" u sukobima u Bosni? Ako srpska odnosno tadasnja jugoslovenska vojska nije prelazila granicu? Isao je kao dobrovoljac? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 A kako je to Milisevic " ucestvovao" u sukobima u Bosni? Ako srpska odnosno tadasnja jugoslovenska vojska nije prelazila granicu? Isao je kao dobrovoljac? Милишевић не знам ко је. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Милишевић не знам ко је. A reci mi sada de fakto i de jure da li je Krim deo Ukrajine ili nije? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 A reci mi sada de fakto i de jure da li je Krim deo Ukrajine ili nije? De fakto nije de Jure jeste. Што си ти толико досадан са тим питањима? Ево колико си питања поствио у последњих две стране: 1.Je li tako Milosavljevicu? 2.Sto znaci da ni Milosevic nije nikoga napao? 3.Posto trupa drzave Sebije nije bilo na teritoriji hrvatske ili bisne ili slovenije? 4.Znaci Srbija nije izvrsila nikakvu agresiju vec je Jugoslavija branila svoj integritet? 5.Pa dobro onda nam evo sada reci da li je JNA ioni koji su komandovali njom pravilno postupila poslavsi trupe u Sloveniju ili Hrvatsku i da li se tu jednostavno radilo o legitimnoj odbrani integriteta suverene drzave Jugoslavije i borbe protiv hrvatskih i slovenackih terorista a kasnije i protiv muslimanskih kao u Ukrajini ili je to bila agresija diktatora Milosevica na narode koji imaju pravo na samoopredeljenje? 6.Znacu Milosevic nije bio komunisticki diktator vec je JNA postupala onako kako treba a naravno i dobrovoljci JNA iz redova SRS i cetnickog pokreta koji su bili pod komandom JNA ? 7.A nakon toga i povlacenja JNA iz tih novonastalih drzva se ne moze govoriti o agresiji jer regularnih trupa tamo nije ni bilo iz Srbije? 8.Mnogo vise mesanja je bilo recimo u slucaju Libije gde su ameri i nato otvoreno ucestvovali i bombardovali vladine trupe i podrzavali pobunjenike? 9. Mislis pola sveta kada prizna krim ( mada krim sada cini deo rusije a nije nezavisna drzava i nema ko sta tu da priznaje Rusiju opet ) kao Kosmet ? 10. A reci mi sada de fakto i de jure da li je Krim deo Ukrajine ili nije? Јел не умеш да изнешеш своје мишљење и зашто тако мислиш или шта? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Где је елементарни осећај за праведност када Америка врши инвазију на Авганистан а ти јој даш базу у сред Русије да може да слеће авионима да их поправља и пуни? Popravice se i to, ne brini... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Popravice se i to, ne brini... Не верујем ја у то. Ја мислим да је то нааивно гледње Путина и руске политике. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 De fakto nije de Jure jeste. Што си ти толико досадан са тим питањима? Ево колико си питања поствио у последњих две стране: 1.Je li tako Milosavljevicu? 2.Sto znaci da ni Milosevic nije nikoga napao? 3.Posto trupa drzave Sebije nije bilo na teritoriji hrvatske ili bisne ili slovenije? 4.Znaci Srbija nije izvrsila nikakvu agresiju vec je Jugoslavija branila svoj integritet? 5.Pa dobro onda nam evo sada reci da li je JNA ioni koji su komandovali njom pravilno postupila poslavsi trupe u Sloveniju ili Hrvatsku i da li se tu jednostavno radilo o legitimnoj odbrani integriteta suverene drzave Jugoslavije i borbe protiv hrvatskih i slovenackih terorista a kasnije i protiv muslimanskih kao u Ukrajini ili je to bila agresija diktatora Milosevica na narode koji imaju pravo na samoopredeljenje? 6.Znacu Milosevic nije bio komunisticki diktator vec je JNA postupala onako kako treba a naravno i dobrovoljci JNA iz redova SRS i cetnickog pokreta koji su bili pod komandom JNA ? 7.A nakon toga i povlacenja JNA iz tih novonastalih drzva se ne moze govoriti o agresiji jer regularnih trupa tamo nije ni bilo iz Srbije? 8.Mnogo vise mesanja je bilo recimo u slucaju Libije gde su ameri i nato otvoreno ucestvovali i bombardovali vladine trupe i podrzavali pobunjenike? 9. Mislis pola sveta kada prizna krim ( mada krim sada cini deo rusije a nije nezavisna drzava i nema ko sta tu da priznaje Rusiju opet ) kao Kosmet ? 10. A reci mi sada de fakto i de jure da li je Krim deo Ukrajine ili nije? Јел не умеш да изнешеш своје мишљење и зашто тако мислиш или шта? Pokusavam da ti probudim savest pa barem da koristis iste arsine koje si koristio za Srbe i Srbiju a ne da pokazujes vise ljubavi i brige za Ukrajinsku decu nego za Srpsku ....Uspevam li ili se dzaba trudim? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Pokusavam da ti probudim savest pa barem da koristis iste arsine koje si koristio za Srbe i Srbiju a ne da pokazujes vise ljubavi i brige za Ukrajinsku decu nego za Srpsku .... Тешко да то радиш, са обзиром да измишљаш да см рекао ствари које нисам. Уз то ме оптужујеш за овакве глупости да ми је стло до деце украјне више него за децу Србије. Што је тежак идиотлук. Мени је стало до сваке деце зато и пишем против ратова и остлих идотлука. не знам кко неко може да тврди да му је стало до било које деце - а да подржва ратове. мени се искрено чини да је теби више стало до неког "поноса" Србиије и неког "доброг имена" Србије да можеш да се похвалиш тиме како је земља из које си ти добра у ватерполу, и тко те небулозе, а да ти није стало до тога како људи у твојој земљи живе. Лоша ти је тактика да пренесеш своје мишљење било коме. Чак и ако буде имало смисла - биће бесмислено. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Тешко да то радиш, са обзиром да измишљаш да см рекао ствари које нисам. Уз то ме оптужујеш за овакве глупости да ми је стло до деце украјне више него за децу Србије. Што је тежак идиотлук. Мени је стало до сваке деце зато и пишем против ратова и остлих идотлука. не знам кко неко може да тврди да му је стало до било које деце - а да подржва ратове. мени се искрено чини да је теби више стало до неког "поноса" Србиије и неког "доброг имена" Србије да можеш да се похвалиш тиме како је земља из које си ти добра у ватерполу, и тко те небулозе, а да ти није стало до тога како људи у твојој земљи живе. Лоша ти је тактика да пренесеш своје мишљење било коме. Чак и ако буде имало смисла - биће бесмислено. Upravo o tome se radi ...kada god si protiv Srba a za "prava" hrvata, albanaca a ta ista prava odrices Srbima ti si upravo neprijatelj srpske dece jer navijas za njihovu propast.I nisi ti protiv rata. Ti si protiv prava srba ili rusa na odbranu ali zdusno branis rat ukrajinaca, hrvata ili albanaca. Za tebe su diktatori i komunjare iskljucivo srbi ili rusi a nikako neko drugi ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Upravo o tome se radi ...kada god si protiv Srba a za "prava" hrvata, albanaca a ta ista prava odrices Srbima ti si upravo neprijatelj srpske dece jer navijas za njihovu propast. Kad jsam ja to bio protiv Srba i za prava Hrvata majke ti!? Kad sam ja reko da su Hrvti imali prava da se odvjaju??? radis apsolutno indeticnu stvar kao ono sa "u Srbiji uspevaju samo prevaranti" ja kazem cinjenicno stanje, i to Tanja vidi a ti fol ne vidis. Isto radis i sa ovim. Ali indeticnu svar. Ja ti kazem da je ceo svet tada podrzao Hrvatsku nezavisnost i da smo trebali d igramo po tim pravilima - a ti prevodis to u podrzavas prva hrvata. Ne znam zasto to radis. I nisi ti protiv rata. Ti si protiv prava srba ili rusa na odbranu ali zdusno branis rat ukrajinaca, hrvata ili albanaca. Za tebe su diktatori i komunjare iskljucivo srbi ili rusi a nikako neko drugi ... Opet jos jedna laz da sam izjavio nesto sto nisam. Ne znam samo da li namerno ims ove tripove, ili pak jednostavno ne razumes sta pricam. Kao ono kada te je tanja ispravljala. Koji rat ukrajinaca branim? Nadji mi post gde sam ja branio rat ukrajinaca, hrvata ili albanaca? Kayes da su za mene diktatori i komunjare iskljucivo Srbi? Ali se zato ne secas kada sam isto izjavljivao za Tudjmana. Ti si iz nekog razloga slep na moje postove, ili si glup, ili me jednostavno ne citas ili jednostavno vidis ono sto zelis da vidis ili na kraju visi tacno kako pisem a namerno okreces reci. Gomilu iluzija ti imas na ono sto ja pricam. Iskreno volim da verujem da ne lazes namerno, jer je to najveca sramota, volim da verujem da si jednostavno ladovina covek, pa te bas i ne zanima sta drugi pisu vec teras svoju pricu, bez da se trudis da ukljucis mozak i razumes tudje glediste... malo si egoistican tako. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Upravo o tome se radi ...kada god si protiv Srba a za "prava" hrvata, albanaca a ta ista prava odrices Srbima ti si upravo neprijatelj srpske dece jer navijas za njihovu propast. I nisi ti protiv rata. Ti si protiv prava srba ili rusa na odbranu ali zdusno branis rat ukrajinaca, hrvata ili albanaca. Za tebe su diktatori i komunjare iskljucivo srbi ili rusi a nikako neko drugi ... Barone, meni tvoje izvratanje mojih postova i mojih reci stvara preveliki stres. Ne znam iz kog razloga to radis, ali radis precesto, zamolio bih te da vise ne radis to. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука