Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 имам једно глупо питање: а што мислите да је нечији посао већи или мањи, или ако неко мисли тако о томе, шта вама то значи? мало ли је што морамо да бринемо о свом крсту да се не сурва низбрдо, још и шкргућете на крају крајева, за сваког од нас се може рећи да је узео или направио свој крст који тера узбрдо, према томе не ропћите једни на друге већ се помозите и ако треба носите туђе терете. 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=15278.msg472233#msg472233 date=1309187320] имам једно глупо питање: а што мислите да је нечији посао већи или мањи, или ако неко мисли тако о томе, шта вама то значи? мало ли је што морамо да бринемо о свом крсту да се не сурва низбрдо, још и шкргућете 0102_laugh на крају крајева, за сваког од нас се може рећи да је узео или направио свој крст који тера узбрдо, према томе не ропћите једни на друге већ се помозите и ако треба носите туђе терете. 4chsmu1 Не мислим да је посао мајке већи или мањи, али је посебан. Зато су ту сви остали да се Крст носи равномерно. Зар не, Медо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teofanija Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Izvinjavam se ako sam bilo koga uvredila svojim komentarom.Naravno, svako ima pravo da iznese svoje misljenje u vezi ove teme. "Mera ljubavi je- ne stati nigde" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Цитат Магдалена је у праву. Имам три девојчице, и њихово васпитање за мене јесте стрес, баш зато што их највише на свету волим. Гајење деце ЈЕСТЕ посао. Напоменула бих да ми је најгоре било кад сам била само мајка и домаћица - тада се верујте, највише очекивало од мене. Срећом, била сам са децом док нису поодрасла, па сад могу и да радим. На рађање трећег детета, добила сам две године радног стажа. Тако, могу да упоредим ове две ситуације. Мислим, да би требало да држава поради на томе, да се мајка новчано обезбеди док не ради и да јој иде стаж. И то обавезно. Јер то је јако страсан и тежак посао, који понекад траје цео дан без одмора. И најважније од свега, мајка би стекла много више сигурности и самопоштовања. На крају бих додала, да је сасвим нормално што многи мушкарци не могу да схвате овакво размишљање. Другачија је мајчинска и очева љубав. Не већа или мања, него другачија. Ako je majcinstvo posao, onda je i ocinstvo, a to se 99% zena nikad ne bi slozilo... 4chsmu1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Цитат Цитат имам једно глупо питање: а што мислите да је нечији посао већи или мањи, или ако неко мисли тако о томе, шта вама то значи? мало ли је што морамо да бринемо о свом крсту да се не сурва низбрдо, још и шкргућете на крају крајева, за сваког од нас се може рећи да је узео или направио свој крст који тера узбрдо, према томе не ропћите једни на друге већ се помозите и ако треба носите туђе терете. 4chsmu1 Не мислим да је посао мајке већи или мањи, али је посебан. Зато су ту сви остали да се Крст носи равномерно. Зар не, Медо? исто колико и мужа, мушкарца, и зато нема једног без другог 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Цитат Цитат [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=15278.msg472233#msg472233 date=1309187320] имам једно глупо питање: а што мислите да је нечији посао већи или мањи, или ако неко мисли тако о томе, шта вама то значи? мало ли је што морамо да бринемо о свом крсту да се не сурва низбрдо, још и шкргућете на крају крајева, за сваког од нас се може рећи да је узео или направио свој крст који тера узбрдо, према томе не ропћите једни на друге већ се помозите и ако треба носите туђе терете. 4chsmu1 Не мислим да је посао мајке већи или мањи, али је посебан. Зато су ту сви остали да се Крст носи равномерно. Зар не, Медо? исто колико и мужа, мушкарца, и зато нема једног без другог 0102_laugh Па јест, Медо, то је једино решење На све је Господ мислио, само људи често не виде. eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Мени јесте стресан живот али ми је и прелеп. Много радим,још и себи по природи задајем задатке које је понекад немогуће да постигнем,морам свуда да стигнем и на сваком месту да постојим,што би рекла песма,не одговара ми да унајмим жену да ми помаже и да је плаћам јер онда немам своју приватност.Деца ми доста помажу.Научила сам их да раде од малена и Хвала Богу,то ми много значи.Ево данас,болесна сам,прехлађена,али морала сам да средим Храм,јер Црква увек мора да буде чиста,и кћерка ми је све помогла а има само 8 година.Понекад је стварно тешко и то видим ако одем једном у години негде само на дан,ја сам сва погубљена јер нисам навикла да имам само себе на располагању. Волим да смо сви заједно на окупу.Моја породица има разумевања за мене у свему. Дакле,по мом мишљењу и сопственом искуству,живот домаћице и мајке је изузетно тежак и стресан али ако сви уложе неки одређени труд,може тај живот да буде јако леп.Понекад бих се радо мењала са неком женом која ради 8 сати,код мене не пије воду приче..типа,дошла сам мртва уморна,чекају ме деца,муж,ручак...извини,тачно је то све али ништа то није проблем када се жена оствари у свом послу,па ради посао који воли...све се стигне.Дакле,понекад пожелим да имам неки посао,али углавном сам задовољна што сам 25 од 24 сата на располагању својој породици. П.С.Једино и никада не разумем мајке које седе кући а дају децу у обданиште... 4chsmu1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Biti majka i domaćica je za mamu prilično teško ali je za decu mnogo gotivno. U svakom smislu.. Na žalost ekonomska i svaka druga situacija su od mama napravile službenice i radnice, a mame su postale babetine. To jest mamine i tatine mame. I to je katastrofa. U svakom smislu... Ako već roditelji ne mogu da čuvaju decu, onda je od baka servisa bolja i ona da dete čuva neka 3.osoba. Dadilja...koja nema veze sa porodicom nego je plaćena. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Цитат Мени јесте стресан живот али ми је и прелеп. Много радим,још и себи по природи задајем задатке које је понекад немогуће да постигнем,морам свуда да стигнем и на сваком месту да постојим,што би рекла песма,не одговара ми да унајмим жену да ми помаже и да је плаћам јер онда немам своју приватност.Деца ми доста помажу.Научила сам их да раде од малена и Хвала Богу,то ми много значи.Ево данас,болесна сам,прехлађена,али морала сам да средим Храм,јер Црква увек мора да буде чиста,и кћерка ми је све помогла а има само 8 година.Понекад је стварно тешко и то видим ако одем једном у години негде само на дан,ја сам сва погубљена јер нисам навикла да имам само себе на располагању. Волим да смо сви заједно на окупу.Моја породица има разумевања за мене у свему. Дакле,по мом мишљењу и сопственом искуству,живот домаћице и мајке је изузетно тежак и стресан али ако сви уложе неки одређени труд,може тај живот да буде јако леп.Понекад бих се радо мењала са неком женом која ради 8 сати,код мене не пије воду приче..типа,дошла сам мртва уморна,чекају ме деца,муж,ручак...извини,тачно је то све али ништа то није проблем када се жена оствари у свом послу,па ради посао који воли...све се стигне.Дакле,понекад пожелим да имам неки посао,али углавном сам задовољна што сам 25 од 24 сата на располагању својој породици. П.С.Једино и никада не разумем мајке које седе кући а дају децу у обданиште... 4chsmu1 Како си ово лепо описала. Е проблем настаје онда, кад недостаје та хармонија у породици, помоћ и са мушке стране. Онда на жену падне много више, али има их које храбро све то издрже. Једноставно, различити су људи. Што се обданишта тиче, ту се не слажем сасвим. Негде, бар од 4-5 године дете треба и мора да се социјализује, а не само родитељи и породица да му буду центар света (без обзира да ли мајка ради). Обданиште му је симулација, припрема за оно што га неминовно чека када начини следећи корак и пође у школу. Знам, колико су мојој деци тада значили другари, колико су били срећни.! Не, никако стално уз скут... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Да,наравно,никако уз скут,али баш малу дечицу у обданишта поред мајке...не иде.Па плачу,па неће да иду,стрес велики.Нема потребе.У животу сам научила,да деца апсолутно све надокнаде али апсолутно све,али не у оном негативном смислу,чим се пусте-као са ланца..не то,просто све има своје. Свакако,што је већа породица,више имају и друштва док не пођу у школу. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Цитат Да,наравно,никако уз скут,али баш малу дечицу у обданишта поред мајке...не иде.Па плачу,па неће да иду,стрес велики.Нема потребе.У животу сам научила,да деца апсолутно све надокнаде али апсолутно све,али не у оном негативном смислу,чим се пусте-као са ланца..не то,просто све има своје. Свакако,што је већа породица,више имају и друштва док не пођу у школу. Валентина, нисмо се разумеле. Напоменула сам на коју старост мислим. А и највећа породица не може да одрази ону шароликост коју дете сретне у обданишту. Научи се да се сналази само. Мајка надгледа, помаже. А када? Онда када је дете спремно за улазак у друштво. Морам да поделим једно своје искуство док сам, као студент, чувала децу. Старији пар имао је сина. У кући му је било дозвољено све. Обданиште - не, јер он неће (већ 6 година). Жао ми је, али у том детету само је расла грубост, саможивост, никада није хтео ништа да подели, чак се не сећам ни да би се током игре осмехнуо...Стлно је био уз скут. Е, тако не би могао да се понаша у друштву са другом децом...нажалост и надаље је остао такав.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Цитат Цитат Да,наравно,никако уз скут,али баш малу дечицу у обданишта поред мајке...не иде.Па плачу,па неће да иду,стрес велики.Нема потребе.У животу сам научила,да деца апсолутно све надокнаде али апсолутно све,али не у оном негативном смислу,чим се пусте-као са ланца..не то,просто све има своје. Свакако,што је већа породица,више имају и друштва док не пођу у школу. Валентина, нисмо се разумеле. Напоменула сам на коју старост мислим. А и највећа породица не може да одрази ону шароликост коју дете сретне у обданишту. Научи се да се сналази само. Мајка надгледа, помаже. А када? Онда када је дете спремно за улазак у друштво. Морам да поделим једно своје искуство док сам, као студент, чувала децу. Старији пар имао је сина. У кући му је било дозвољено све. Обданиште - не, јер он неће (већ 6 година). Жао ми је, али у том детету само је расла грубост, саможивост, никада није хтео ништа да подели, чак се не сећам ни да би се током игре осмехнуо...Стлно је био уз скут. Е, тако не би могао да се понаша у друштву са другом децом...нажалост и надаље је остао такав.... Разумела сам те Јустина 4chsmu1 и слажем се са тобом у овоме што си написала.Све има и добре и лоше стране.Вероватно и ја превиђам такве случајеве,заправо,врло је могуће што ти кажеш,да је социјализација деце веома битна. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Хоћу да кажем,доста водим на неки начин аутистичан живот тако да мије обданиште...немам појма,нешто страно 4chsmu1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Цитат Хоћу да кажем,доста водим на неки начин аутистичан живот тако да мије обданиште...немам појма,нешто страно prstgore То је...сигурност, спокојство 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Цитат Хоћу да кажем,доста водим на неки начин аутистичан живот тако да мије обданиште...немам појма,нешто страно prstgore јел си сигурна да си ово хтела да напишеш? 1000000001010 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука