мирођија Написано Фебруар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Ovo je predivno! dada Super! Ja sam ranije ponešto radila ali onda više nije bilo "moderno". Kada ovo vidim dobijem volju da ponovo počnem da heklam. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0409_feel' /> Gdje si samo ovo pronašla!? Моја мајка је била прави уметник за ручне радове,као девојчица сам јој мало и помагала, али ја нисам талентована. Знам основне ствари, колико да се мало снађем. Ја имам неке друге таленте, па ето да и овако стрпљиво претражим сајтове, јер знам да ће сигурно некоме бити на корист. 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Veoma korisno i poučno, samo se pitam da li je iko od vas sestrica pokušao da uradi ovo ili je čisto konstatovao. Moguće da je čak pre probao neki bata crvenilo Ne bi bilo loše da i mi muški postavimo neki video (sam svoj majistor i slično) koji se tiče opštih stvari na automobilu, biciklu, popravki u stanu. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Veoma korisno i poučno, samo se pitam da li je iko od vas sestrica pokušao da uradi ovo ili je čisto konstatovao. Moguće da je čak pre probao neki bata confused Ne bi bilo loše da i mi muški postavimo neki video (sam svoj majistor i slično) koji se tiče opštih stvari na automobilu, biciklu, popravki u stanu. Брате, многе од сестара које долазе овде, знају да плету и хеклају, а има прилога који су заиста зе почетнице и почетнике. Ако си нешто од овога и прегледао видећеш да има корисних стварчица за бебе и дечицу, а на лак начин. Циљ ми је да се схвати вредност умешности и кућне радиности, која је сама по себи уметност која се преплиће са занатством. Жао ми је само што код нас не могу лако да се набаве алати за прављење бижу- терије и накита, јер без алата нема ни заната. На сајтовима које сам остављала има пуно одељака ''сам свој мајстор'', па можеш да искористиш ако желиш да постављаш занимљиве теме. Желим ти успеха, само напред. crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Sele moj komentar je više bio zbog razmišljanja "šta je muški a šta ženski posao i da li takva podela postoji". Mislim da podela mora postojati i nikako ne bih razumeo nekog muškarca koji radi ovo sa iglicama, ali sa druge strane potpuno razumem ženu koja se ne libi da uzme testeru ili čekić. Postoje mnogi crossover poslovi za koje ne potoji granica u polu, mada se obično vezuju za neki od polova. Kod nas je recimo to slučaj sa poslom kuvara. Obično su žene u kući domaćice, i onda shodno tome mi kecelju i šerpu obično vezujemo za ženu, što naravno ne odgovara situaciji na terenu. Uglavnom su muškarci kuvari (prilično je to težak posao). Slično je i sa poslovima na šalterima ili za kasama u prodavnici. Verovatno je 95 posto zaposlenih na ovim poslovima ženskog pola, mada nema nikakvog razloga zašto ne bi bili i muškarci. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Sele moj komentar je više bio zbog razmišljanja "šta je muški a šta ženski posao i da li takva podela postoji". Mislim da podela mora postojati i nikako ne bih razumeo nekog muškarca koji radi ovo sa iglicama, ali sa druge strane potpuno razumem ženu koja se ne libi da uzme testeru ili čekić. Postoje mnogi crossover poslovi za koje ne potoji granica u polu, mada se obično vezuju za neki od polova. Kod nas je recimo to slučaj sa poslom kuvara. Obično su žene u kući domaćice, i onda shodno tome mi kecelju i šerpu obično vezujemo za ženu, što naravno ne odgovara situaciji na terenu. Uglavnom su muškarci kuvari (prilično je to težak posao). Slično je i sa poslovima na šalterima ili za kasama u prodavnici. Verovatno je 95 posto zaposlenih na ovim poslovima ženskog pola, mada nema nikakvog razloga zašto ne bi bili i muškarci. Нећеш ми веровати, али мој професор техничког образовања из гимназије је одлично радио гоблене, био је познат по томе. Знам и примере мушкараца који одлично плету, али мислим да су то изузеци, док кувари су заиста најчешће мушкарци, јер је то јако тежак посао у ресторанима и хотелима. Ова пракса код нас са касиркама је само због фасаде, јер као купци више воле да виде жене за касом.Лично мислим да је то због тога што ће послодавац лакше да најури жену са посла него мушкарца. У америчком ланцима Костко-а обично раде мушкарци и то стојећи, цело радно време. На западу су то претежно Мексиканци у Калифорнији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 http://www.osinka.ru/Zhurnaly/2010/knit/lubo-delo_01/00.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 http://www.osinka.ru/Sewing/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Свет-лана Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 http://www.osinka.ru/Sewing/Осинка - пожалуй самый лучший сайт по рукоделию. И форум у них замечательный - "осинки" очень доброжелательны :smiley:мирођија, а Вы сами вяжете? Итак мы постились и просили Бога нашего о сем, и Он услышал нас (1 Езд.8:23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Цецо, умем неке основне радове из веза, али извезла сам неколико Вилерових јако лепих гоблена. Али, то боцкање смета очима јако... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1324_womens' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Ево, овај сам извезла... Маргарете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Свет-лана Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Цецо, умем неке основне радове из веза, али извезла сам неколико Вилерових јако лепих гоблена. Али, то боцкање смета очима јако... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1324_womens' /> Да, это так Я тоже сейчас не вышиваю, хотя раньше любила. Даже портрет вышила дочери на годовщину свадьбы Итак мы постились и просили Бога нашего о сем, и Он услышал нас (1 Езд.8:23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Свет-лана Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Ево, овај сам извезла... Маргарете. БРАВО!!! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif klapklap Итак мы постились и просили Бога нашего о сем, и Он услышал нас (1 Езд.8:23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Завејана капела Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Брод у бури Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Зима и Пролеће. И неколико малих са мотивима цвећа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука