Jump to content

Internet i/ili stampano izdavastvo, pitanje je sad...

Оцени ову тему

Препоручена порука

I još jedna stvar moj primer sa štampa vs elektronska forma je Svet Kompijutera, iako sam pre nego što SK izađe na internetu pročitao skoro sve što će da piše u najnovijem izdanju, ali sam ga više kolekcionarski kupovao. I ima jedna stvar koja mi se veoma sviđala u Sk su postojale (vrv i sada postoje) par kolumni u kojima su ljudi koji su ih pričali pisali, ne o stvarima striktno vezanim za računare, ali uglavnom o stvarima vezanim za njima, to mi se mmnogo svidelo i to dreba da ubacite, nekog Acu ili nekoga da stalno ima jedan-dva lsita na časopisu u kome đe da piše o aktuelnim dešavanjima te sedmice posmatrane kroz neko pravoslavnu prizmu.

SK ima odlicnu koncepciju odavno - strucni clanci, vesti, igre sa odlicnim opisima, licne kolumne. Reklame svedene na podnosljivu meru, i vrlo kulturno upakovane, da ne drece u oci kad listas casopis. To je otprilike obrazac za dobru citanost, i nije prodavanje magle, nego su clanci uvek na postojece i svakodnevne teme. Samo mora da se pazi da ceo sadrzaj bude bas namenjen publici kojoj se obracas, tj. prvo treba da znas za koga radis neki casopis.

Nego, zar nije bas obrnuto - SK moze da se cita online, osim 2 poslednja broja? Ja ga pratim i kupujem redovno, i tako je bilo vazda, sto znaci da je stampano izdanje prvo dostupno, pa tek za 2 meseca i online izdanje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Има смисла штампати вечне књиге. Али дневну штампу, часописе, уџбенике, научне радове и сличну литературу са веком трајања не баш, по мом мишљењу.

Pa tako nekako i ja mislim...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

SK ima odlicnu koncepciju odavno - strucni clanci, vesti, igre sa odlicnim opisima, licne kolumne. Reklame svedene na podnosljivu meru, i vrlo kulturno upakovane, da ne drece u oci kad listas casopis. To je otprilike obrazac za dobru citanost, i nije prodavanje magle, nego su clanci uvek na postojece i svakodnevne teme. Samo mora da se pazi da ceo sadrzaj bude bas namenjen publici kojoj se obracas, tj. prvo treba da znas za koga radis neki casopis.

Nego, zar nije bas obrnuto - SK moze da se cita online, osim 2 poslednja broja? Ja ga pratim i kupujem redovno, i tako je bilo vazda, sto znaci da je stampano izdanje prvo dostupno, pa tek za 2 meseca i online izdanje...

Ma da to je tačno, smao ne mislim da čitam kod njih, nego ovako sa strane na ostalim stranicama na netu, uglavnom sve što ima tamo, a što me interesuje sam već pročitao na netu, ali iako sam nalazio sve što i tamo piše samo na drugim izvorima i dalje sam kupovao, sada sam prestao.

Подели на овим сајтовима

Ljudi ja pratim i skupljam već dva-tri časopisa (politikin zabavnik, refoto, burda) i svi ovi časopisi nisu za bacanje, tj rok upotrebe im je vrlo širok. E sad ja već ne znam gde ću sa njima, a ne bacaju mi se, jedino da kupim nekakav stan kao magacin o.O

Trenutno imam na raspolaganju jedino svoju sobu, koju mogu da preuređujem, a kakva su vremena čisto sumnjam da ću se useliti u nekakvu vilu kad se udam...

Štampano izdanje je ql, ali to eventualno na dva meseca u vidu nekog specijala ili već da vidite ko je zainteresovan - pa da vidite da li vam se isplati... Mlađarija ima ove mini televizore, pa se to u pokretu gleda, ja bih prva to prelistavala u raznim redovima, autobusima i sl...

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Ljudi ja pratim i skupljam već dva-tri časopisa (politikin zabavnik, refoto, burda) i svi ovi časopisi nisu za bacanje, tj rok upotrebe im je vrlo širok. E sad ja već ne znam gde ću sa njima, a ne bacaju mi se, jedino da kupim nekakav stan kao magacin o.O

Kupujem stare brojeve zabavnika, imas li nesto od pre 1990.-te?

Подели на овим сајтовима

Kupujem stare brojeve zabavnika, imas li nesto od pre 1990.-te?

Neee, to eventualno da proveri tata u selu da li je neki preživeo, ali teško, nisam baš toliki kolekcionar. Ja tek od '91. aktivno čitam /napisana slova/, tako da bolje da se ne nadaš :/

• Волим 1

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Dajte ljudi lepo temu - kupujem/prodajem stripove/zabavnike, garant ima zainteresovanih :D

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Волим и једно и друго на одређен начин. Што се тиче часописа електронско издање је веома корисно. Користи ми и за читање или прелиставање многих књига које би ми биле готово недоступне у материјалном, штампаном издању.

Међутим књига је књига. Ипак више преферирам класично читање часописа и књига. Није ту само проблем седења за рачунаром. Имам и таблет са којим могу сасвим удобно у кревету да читам књиге, што и чиним од када сам га набавио. Лепо могу да маркирам, подвлачим разним бојама(што са класичним књигама не бих ни у сну радио), стављам напомене у текст.... Све је то лепо и корисно. Али када ми се нека књига засвиђа пуно ја желим да је имам и читам у материјалном издању. Тако сам одређене књиге купио иако сам их имао у електронском формату.

Нека постоји и једно и друго. Верујем да е издања неће угрозити штампана. Требају да се надопуњују, а све на корист читаоцима. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...