Zayron Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Да ли ће Срби икад прежалити Југославију и поред вишевековне српске државне традиције? To ne znam da li će Srbi ikad prežaliti Jugoslaviju ali znam da je Vatikan imao itekako za čim žalit. Vatikanu su obe Jugoslavije bile bolje rješenje nego ovo sada jer je s tim imao daleko više utjecaja i mogućnosti na cijelom Balkanu. U prvoj Jugoslaviji, Kraljevini Jugoslaviji odlične odnose sa vladajućom kućom Karadjordjevića, čak neuporedivo bolje nego sa britanskom kraljevskom familijom ili aristokratskim kućama nekih skandinavskih protestantskih država. A SFRJ je za Vatikan bila država snova u kojoj je imao sva vrata otvorena kud god da se okrenulo, a šta sada ima? Tako da je sasvim besmisleno tvrditi kako je Vatikan radio na tom da sruši SFRJ, totalna besmislica. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 "Let’s think of the former Yugoslavia. Obviously, there are nations with cultures so different that couldn’t even be stuck together with glue. The Yugoslavian case is very clear, but I ask myself if it is so clear in other cases." I od ovoliko teksta je napravljena senzacija u Srbiji?! Čoeče! Све покушавам да напишем, али не стижем. Митрополит Амфилохије, а ово нам је причао свештеник који је био на лицу мјеста, је 10 минута одговарао на оно питање о поплавама, али је новинарка извукла ту једну реченицу и ... Manolis је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 To ne znam da li će Srbi ikad prežaliti Jugoslaviju ali znam da je Vatikan imao itekako za čim žalit. Vatikanu su obe Jugoslavije bile bolje rješenje nego ovo sada jer je s tim imao daleko više utjecaja i mogućnosti na cijelom Balkanu. U prvoj Jugoslaviji, Kraljevini Jugoslaviji odlične odnose sa vladajućom kućom, čak neuporedivo mnogo bolje nego sa britanskom kraljevskom familijom ili aristokratskim kućama nekih skandinavskih protestantskih država. A SFRJ je za Vatikan bila država snova u kojoj je imao sva vrata otvorena kud god da se okrenulo, a šta sada ima? Tako da je sasvim besmisleno tvrditi kako je Vatikan radio na tom da sruši SFRJ, totalna besmislica. sam papa jovo drugi je pred smrt priznao da je vatikan i on licno pomagao rusenej komunizma u evropskim drzavama ukljucujuci i jugoslaviju, niej samo naveo sta su sve radili.... vatikan je gle slucajnosti bio prva drzava svijeta koja je priznala separatiste, stoga ovaj tvoj komentar nema veze sa realnoscu.... nego brate kad branis nepogresivost pape , budi malo blazi, radis mu stetu ovako, ne pomazes mu vec naprotiv Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 sam papa jovo drugi je pred smrt priznao da je vatikan i on licno pomagao rusenej komunizma u evropskim drzavama ukljucujuci i jugoslaviju, niej samo naveo sta su sve radili Da i šta veze ima rušenje komunizma sa državama, komunizam je trebalo srušit, to su radili i svi patrijarsi pravoslavni na tome rukama i nogama čim god su mogli, šta misliš da nisu? Rušenje komunizma bio je glavni zadatak svakog dobrog hrišćanina bilo katolika, pravoslavca ili protestanta. Takodjer je rušen komunizam i u Poljskoj i to prvo, najviše i ravno iz Vatikana pa jel se Poljska raspala? Rušen je bio takodjer i iz Ruske Zagranične Crkve u USA i svih sličnih takvih mjesta a ne samo iz Vatikana pa jel se Rusija raspala? Raspao se jedino sovjetski komunistički i nepravoslavni SSSR ali ne i Rusija. Reci mi kakve veze ima sovjetski komunističko-ateistički Lenjinov i Staljinov SSSR s pravoslavljem i Ruskom Pravoslavnom Crkvom? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Da i šta veze ima rušenje komunizma sa državama, komunizam je trebalo srušit, to su radili i svi patrijarsi pravoslavni na tome rukama i nogama čim god su mogli, šta misliš da nisu? Rušenje komunizma bio je glavni zadatak svakog dobrog hrišćanina bilo katolika, pravoslavca ili protestanta. Takodjer je rušen komunizam i u Poljskoj i to najviše i prvio i direkt iz Vatikana pa jer se Poljska raspala? znamo kako je to kod nas bilo, to rusenje komunizma, tako sto se dolijevalo ulje na vatru nacionalizma, rekoh ti vec vatikan je bio prvi koji je priznao rasturanje jugoslavije, onako zvanicno... isto kako su u srednjem vjeku djelili zito po dalmaciji , bosni,hercegovini onima koji su voljni preci u katolike, tako su i 1991 godine iz petnih zila se zalagali da se rasturi demonska jugoslavija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 znamo kako je to kod nas bilo, to rusenje komunizma, tako sto se dolijevalo ulje na vatru nacionalizma, rekoh ti vec vatikan je bio prvi koji je priznao rasturanje jugoslavije, onako zvanicno... isto kako su u srednjem vjeku djelili zito po dalmaciji , bosni,hercegovini onima koji su voljni preci u katolike, tako su i 1991 godine iz petnih zila se zalagali da se rasturi demonska jugoslavija Besmisli, možete ih ponavljati do u beskonačnoí autistički kako inače često i imate običaj ali tim ti besmisli neće postati razumne stvari. :bendoff: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 sam papa jovo drugi je pred smrt priznao da je vatikan i on licno pomagao rusenej komunizma u evropskim drzavama ukljucujuci i jugoslaviju, niej samo naveo sta su sve radili.... I reci mi šta je sad loše na rušenju komunizma, ti kao pravoslavni hrišćanin vidiš nešto loše i nehrišćanskog, nepravoslavnog na rušenju sovjetskog, titoističkog, čauševskog, husakovskog, enverhodžinskog i svih ostalih komunizama? Da prvo rasčistimo to. Da znam s kim imam tu čast, s kim to ustvari pričam. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Besmisli, možete ih ponavljati do u beskonačnoí autistički kako inače često i imate običaj ali tim ti besmisli neće postati razumne stvari. :bendoff: gle ja znam za jednog od vodja u ratu koji jestalno letio u vatikan po blagoslov, mozda to jeste besmisao, ali ja ne umijem drugacije zakljucivati, osim ako mi ne izadjes u susret pa me uputis u pravi smisao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 I reci mi šta je sad loše na rušenju komunizma, ti kao pravoslavni hrišćanin vidiš nešto loše i nehrišćanskog, nepravoslavnog na rušenju sovjetskog, titoističkog, čauševskog, husakovskog, enverhodžinskog i svih ostalih komunizama? Da prvo rasčistimo to. Da znam s kim imam tu čast, s kim to ustvari pričam. ne brini ne razgovaras sa simpatizerom komunizma... problem kod rusenja komunizma je bio u tome sto crkva tu nije trebala da se mjesa jerbo su to bila mnogo prljava posla,a kad je bas jugoslavija u pitanju kod nje je po obicaju sve najgore ispalo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 I reci mi šta je sad loše na rušenju komunizma, ti kao pravoslavni hrišćanin vidiš nešto loše i nehrišćanskog, nepravoslavnog na rušenju sovjetskog, titoističkog, čauševskog, husakovskog, enverhodžinskog i svih ostalih komunizama? Da prvo rasčistimo to. Da znam s kim imam tu čast, s kim to ustvari pričam. А Слобиног? kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 gle ja znam za jednog od vodja u ratu koji jestalno letio u vatikan po blagoslov, mozda to jeste besmisao, ali ja ne umijem drugacije zakljucivati, osim ako mi ne izadjes u susret pa me uputis u pravi smisao Pogledaj, ja mogu zaključit samo to da ako je tebi tako žao toga što je srušen komunizam u Rusiji i u Srbijií i ako nad tim lamentuješ i kriviš gdjekoga da si vjerovatno na pogrešnom forumu, ovo je pravoslavni forum a Forum komunističkih nostalgičara je ovdje: http://komunisti.forumotion.com/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 А Слобиног? Taj Vatikan nije rušit ni morao, njega ste srušili vi sami. I još ste ga poslali u Hag i s mašnicom. Nećete sad i to prišit Vatikanu da ga je Vatikan poslao u Hag? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Pogledaj, ja mogu zaključit samo to da ako je tebi tako žao toga što je srušen komunizam u Rusiji i u Srbijií i ako nad tim lamentuješ i kriviš gdjekoga da si vjerovatno na pogrešnom forumu, ovo je pravoslavni forum a Forum komunističkih nostalgičara je ovdje: http://komunisti.forumotion.com/ znam ja dje sam ja, nemoj mi poturati ono sto ja nisam, nemas na to pravo ni pred ljudima ni pred bogom! Ne branim ja komunizam nicim, ja samo imam primjedbu na tvoju tvrdnju da vatikan na celu sa papom nije imao svoje prste u rusenju jugoslavije, a ja sam ti pokusao ukazati na neke stvari koje se ne uklapaju sa tom tvojom tezom, a ti me odma trpas u komuniste nostalgicare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Taj Vatikan nije rušit ni morao, njega ste srušili vi sami. I još ste ga poslali u Hag i s mašnicom. Nećete sad i to prišit Vatikanu da ga je Vatikan poslao u Hag? ajmo uzeti da vatikan nije imao nista sa rusenejm slobe kao posljednjeg traga komunizma na balkanu, pitao si mene sta ima lose u rusenju komunizma pa si nabrajao diktatore, a zeljko se nadovezao i na slobu, a znas li zasto, upravo zbog tog tvog pitanja sta ima lose, pa lose je to sto je sloba rusen nato bombama, istina da su postojali plemeniti ljudi na zapadu , medju kojiam je sigurno bilo i katolika koj isu se zalagali da se ne bombardujemo na veliki petak i vaskrs, da nam se bolnice malo preciznije gadjaju i slicno.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 znam ja dje sam ja, nemoj mi poturati ono sto ja nisam, nemas na to pravo ni pred ljudima ni pred bogom! Ne branim ja komunizam nicim, ja samo imam primjedbu na tvoju tvrdnju da vatikan na celu sa papom nije imao svoje prste u rusenju jugoslavije, a ja sam ti pokusao ukazati na neke stvari koje se ne uklapaju sa tom tvojom tezom, a ti me odma trpas u komuniste nostalgicare Ma šta ti se tu molim te kao "ne slaže". Jedna je stvar radit raditi na nečem da se sruši, Vatikan je rušio komunizam svuda gdje je stigao a to je papa Pio XI i javno obećao preko Radija Vatikana Staljinu još prije 2ww da će radit sve na tome da ga sruši i neće se zaustavit dok ga ne sruši pa Staljin pitao: koliko taj papa ima divizija, pa mu rekli nema nijednu. A on se na to nasmijao.... No, ko se posljednji smije .... Kako sam rekao Vatikanu je SFRJ bila obećana zemlja, nije ju imao razloga rušit a to nije ni radio. Tek kad se Jugoslavija raspala priznao je Hrvatsku i Sloveniju, koliko je sad trebao da čeka na to? 100 godina? Putin je priznao Krim, referendum na Krimu a Ukrajina se još nije ni raspala, šta s tim? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука