Jump to content

Комплекс Саборне цркве у Тирани која ће бити освештана 1. јуна

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Комплекс нове Саборне цркве Васкрсења Христовог састоји се од следећих зграда: Саборне цркве, капеле, звоника, седишта Светог Синода, и културног центра. Архитектурални концепт Саборне цркве заснива се на ротунди, која осликава идеју времена без конца (вечност), главна оса (која повезује земљу са Небесима) је центар читавог комплекса. Ова оса је такође и средиште огромног крста чија је висина и дужина 49 метара, а чија дужина представља главну структуру на којој почива храм. Црква има огромну куполу чији је пречник 26 метара и висина 23 метара, као и звоник који се налази поред цркве и који је висок 46 метара.

faqja_7_poshte.jpg

На источном делу комплекса налази се седиште Светог Синода које ће обухватати епархијске канцеларије, библиотеку и две капеле

Два подземна нивоа испод Саборне цркве искориштени су да се испуни потреба Цркве за културним и конференцијским центром. Овај центар има амфитеатар са капацитетом да прими 500-850 људи и где ће се моћи држати предавања, представе и концерти.

katedralja_ortodokse_ne_tirane.jpg

Са овим црквом, Православна Црква Албаније има за циљ да допринесе испуњења духовних потреба народа, духовног образовања младих и побољшања културног и духовног живота Тиране, као и целе Албаније. Такође има намеру да ту смести Свети Синод и Тиранску архиепископију.

Извор: СПЦ/Православна Црква Албаније/Светигора

Подели на овим сајтовима

Објекат је леп , само колико видим није баш богат са фредкама.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Kомплекс је прелеп.

Тирана је и иначе највеће градилиште у Европи.

У њој живи много омладине, која је за разлику од наше, јако скромна и васпитана.

Културни су и гостољубиви.

Зато ми је јасно да ће овај комплекс бити један од најпосећенијих у православљу.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

faqja%207%20poshte.jpg

Te coskove su mogli bas i da zaoble.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Sto vise gledam ovaj kompleks sve mi je ruzniji tj. odbojniji.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

----.jpg

Одмах по уласку у Албанију

.jpg

--.jpg

-.jpg

-.jpg

На крају смо цјеливали дио моштију Светог Јована Владимира.

Храм је у склопу некаквог културног центра, тј. не знам како бих то објаснио.

Лифт, тоалет... Чули смо да су били неки протести због данашњег освећења.

• Волим 1

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Брате, ако може неки богатији пост о твоме путешествију.

Слаб сам ти ја са писанијем и описивањем, али подијелићу то што умијем касније, тамо предвече. Стиже нам Патријарх данас.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...