w.a.mozart Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Luka 13,32 И рече им: Идите те кажите оној лисици: Ево изгоним ђаволе и исцељујем данас и сутра, а трећи дан завршићу. Hristos ovde naziva Iroda lisicom a u grckom originalu stoji ἀλώπηξ što je reč koja označava ženku lisice. Šta mislite, zašto mu se tako obraća? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 ovo sam našao, vrlo detaljno i jasno http://hermeneutics.stackexchange.com/questions/5886/herod-the-fox-luke-13-32 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 http://hermeneutics....-fox-luke-13-32 Свечано обећавам да ћу, чим одем у пензију (пре тога немам времена), упсати неки квалитетан курс енглеског, завршити све нивое, прочитати овај текст ( и остале објављене на енглеском) , и дати своје виђење ствари . :bleh: Oglo, RYLAH and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Mislim da se od nas na ovoj temi nije ništa ni tražilo RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Mislim da se od nas na ovoj temi nije ništa ni tražilo Šta mislite, zašto mu se tako obraća? То на српском разумедо' ,ал' оно на странском - ни ич Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Mislim da se od nas na ovoj temi nije ništa ni tražilo zapravo se tražilo da prozborimo o jeziku koji je Hristos koristio, o političkoj korektnosti i nekorektnosti, o tome da li je On uvek onakav kakvim ga zamišljamo ili ne i tako to... ali sve je na dobrovoljnoj bazi :bendoff: usput, ko zna gde tema može da ode... Иван ♪♫ and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 zapravo se tražilo da prozborimo o jeziku koji je Hristos koristio, o političkoj korektnosti i nekorektnosti, o tome da li je On uvek onakav kakvim ga zamišljamo ili ne i tako to... ali sve je na dobrovoljnoj bazi :bendoff: usput, ko zna gde tema može da ode... Iskreno, kada si naveo tekst na engleskom, što se mene tiče tema je mogla da se zaključa. Ne znam kako neko drugi zamišlja Hristosa, ja ga zamišljam kao originalnog, dakle nekog ko se ne kalupi ni u šta, niti podliježe mišljenjima drugih. Običaji koje je morao da izvrši u skladu sa zakonima, samo pokazuju da nije bio van svijeta u kojem je živio, a sa druge strane religijski i kulturni kult sredine je preobrazio svojom transcendentom duhovnošću, ili prosto rečeno svojim životom. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 OK ali gde je lisica? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Misliš, je li ga smio nazvati lisicom? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Više zašto je tako rekao Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Onda ja nijesam čovjek za ovu temu. Znam o Irodu samo onoliko koliko ima u Pismu. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Više zašto je tako rekao Mozda zato sto je Irod bazdio na luk? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Nije valjda da ti je pismo jedini izvor tumačenja... a gde je onaj djetićki filing koga je sledio tvoj imenjak kada je klonirao ružnog djetića u 3 lijepe djevojke? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Muka mi da izvlačim Irodovu žicu. Irodijada je žešća faca. Svaki Jovanjdan me strefi nešto ;-) RYLAH, Лидија Миленковић and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Eto, iza toga kaže - »Јерусалиме, Јерусалиме, ти који убијаш пророке и каменујеш оне који су ти послани! Колико пута сам хтео да скупим твоју децу као квочка своје пилиће под крила, али нисте хтели. 35 Ево, кућа вам остаде пуста. Кажем вам: нећете ме више видети све док не будете рекли: ‚Благословен онај који долази у име Господа. a znamo da su lisice predatori koji vole da se omaste kokoškama Oglo је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука