Jump to content

АЈЗАK: Боље је бити нуклеарни физичар него глумац

Оцени ову тему

Препоручена порука

И без мачева је кул

Kатарина Јоковић | 26. април 2014.

Ексклузивно: Ајзак Хемстед Рајт и Томас Броуди Сенгстер, голобради јунаци хит серије "Игра престола"

Ajsak-Hemsted-Rajt-we-%28Igra_620x0.jpg

НА почетку сам био разочаран што не витлам мачем, што се не борим као већина јунака и не учествујем у биткама. А онда сам увидео да је дар који имам диван и Џоџен Рид ми је у сваком смислу постао "кул". У серији препуној насиља, крви и смрти, мој лик је духовно јак и бори се контролом ума. Зар то није привлачно - каже у ексклузивном интервјуу за "Новости" Британац Томас Броуди Сенгстер (који ће 16. маја напунити 24 године), седећи тик уз Брена Старка, односно Ајзака Хемстеда Рајта (9. априла прославио 15. рођендан).

Броудија су још као дечака прославили филмови "У ствари љубав" (2003), где је "раме уз раме" заиграо с Kолином Фиртом, који му је био партнер и у авантури "Последње легије, а онда и "Момак ниоткуда" (2009), у којем је тумачио Пола Макартнија.

Други, такође Енглез, светску славу је стекао управо улогом љубопитљивог млађег сина Неда и Kет, у серији "Игра престола", чију четврту сезону пратимо понедељком увече.

- Серија не утиче на мој живот у мери у којој већина људи мисли. Можда управо због тога што сам био веома млад кад сам почео да је снимам, она је била само још једна ствар коју радим у другој половини године - скромно почиње причу Ајзак.

- Али, кад погледам којим вртоглавим успоном је све ишло од моје аудиције до ове четврте сезоне, чини ми се да је то ван сваке памети.

ТОМАС: Ајзак ме подсећа на мене кад сам био млађи. Труди се да буде професионалац и да глуми приступи као одрастао, а не да се на сету понаша као иритантно дете.

МУЗИЧАРИ ИГРОМ случаја, за потребе посла, Томас је бубњеве научио да свира када му је било 13 година (свира их у "У ствари љубав"), док је шест година касније морао да научи да праши и гитару, и то левом руком, јер је тумачио Пола Макартнија. И даље свира и бубњеве и гитару. Ајзак, засад, своје музичко умеће није показао на великом платну, а ако за то буде било потребе, сигурно ћете га видети за клавиром, који свира већ годинама.

* Ајзаче, имао си тек 10 година када си прошао аудицију. Да ли су ти родитељи допуштали да гледаш "Игру престола"?

АЈЗАK: То је за мене био процес, јер сам се прво мувао по сету и гледао припреме за разне сцене борбе, посматрао како припремају кесе са кечапом који ће "глумити" крв. Временом ми се све то урезало у главу и никако сцене насиља нису могле да ми буду страшне, јер сам знао да је иза њих човек који пумпа те кесе да би све то "липтало". Тако ми је насиље прилично изгубило "углед". Са сценама секса је ишло мало теже, али сам их ипак гледао, уз претходне "неприкладне" разговоре са мамом (смех).

*Да ли је лик Џоџена успео да "нађача" дечака Сема из филма "У ствари љубав", који не престаје да се емитује од 2003, када је снимљен?

ТОМАС: Не знам могу ли да их поредим на тај начин. Сем је фантастичан. И даље сам поносан на њега иако ме "прати", ево, и после читаве деценије. На леп начин сам и даље везан за њега, а и гледаоци га обожавају. Мислим да је филм толико успешан јер је прављен без некаквих "виших циљева". Снимљен је само зато да вам буде лепо док га гледате.

*Али, препознају те већ и као Џоџена? Осећаш ли популарност?

ТОМАС: Па, да. Серија заиста има милионе ватрених обожавалаца, па је и логично. Али, најчуднији тренутак је био кад су ме препознали док сам седео на мотору, комплетно покривен опремом за вожњу. Само су ми очи вириле испод кациге, а тип до мене на семафору ме је прозвао и рекао да сам му се допао у синоћној епизоди. Фора је била што је та епизода била моја прва у серији. Чудно и лепо у исто време.

* Kо су вам омиљени ликови у серији?

АЈЗАK: Ја сам волео Џофрија. Не као особу, већ као занимљивог типа за проучавање - као тинејџера са потпуно подивљалим хормонима, лудака који има апсолутну моћ. Било ми је интригантно да гледам како се "распада" од изнутра ка споља.

ТОМАС: Мени је супер Питер Динклиџ. Његов Тирион је успешан, психички јак, много добро размишља и, напослетку, уме да ужива у животу до даске.

Ajsak-Hemsted-Rajt-wg-%28Igra.jpg
*Kако је у Бреновој кожи?

АЈЗАK: Прелепо. Одлична је улога, реплике су му занимљиве и засад он даје серији мистичну ноту. Драже ми је тако, мада сам у почетку, баш као и Томас, и ја желео да држим мач и идем у битке. Сада ми је дивно што сам потпуно надреалан.

*Значи ли то да ћеш наставити да се бавиш глумом?

АЈЗАK: Не верујем да ћу глуми посветити читаву професионалну каријеру. Прелепо је искусити све ово, али ја заиста уживам и у другим стварима које немају везе са глумом.

*Шта има боље од тога него бити глумац?

АЈЗАK: Нуклеарни физичар.

*Стварно?

АЈЗАK: Најискреније.

Ajsak-Hemsted-Rajt-wh-%28Igra.jpg

Извор: Новости

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...