Срђан Шијакињић Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Бог да му душу прости. Иначе, гледао сам вечерас тај последњи интервју, био је на дневнику РТВ Војвдине (Дневник 1 РТС-а) а тема је била да ли је добро што се коло ЈСЛ играло јуче а не на Велику суботу, како је прво био распоред. Он је рекао да то има добре и лоше стране, добра је што се сукоби који су се десили јуче у НП нису десили баш уочи Васкрса а негативну страну померања кола нисам чуо нажалост, морао сам негде да одем ваљда... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 @@Srdjan Kotur, Срђане, да ти не причам шта је покојни Мирко говорио о Исусу. Негирао је његово божанство, оптуживао Цркву да је то њена измишљотина и сл. Али, није време да сада потежемо ту тему. Понео је Мирко много терета пред Господа Бога. Њему су сада најпотребније молитве а не анализа његових нажалост тужних и промашених прича о Христу и хришћанству. Nisam znao za to. Nego, imao sam utisak da mnogi iz Crkve nemaju neko mišljenje o njemu, uključujem tu i sebe. Deo teksta sto sam postavio je ostavio na mene jedan drugaciji, pozitivniji utisak o M. Đorđeviću. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Nego, imao sam utisak da mnogi iz Crkve nemaju neko mišljenje o njemu, uključujem tu i sebe. Deo teksta sto sam postavio je ostavio na mene jedan drugaciji, pozitivniji utisak o M. Đorđeviću. Нажалост, био је ружитељ Цркве и Православља, ружитељ Светитеља и ружитељ Богочовека. Што се тога тиче, изговорио је многе лажи и гадости. Не знам због чега је то радио и ко му је доделио титулу "социолога религије", "верског аналитичара" и "познваваоца прилика у СПЦ", али то што је радио није му на спасење. Да станемо овде, ипак. О покојнику све најлепше. Бог нека му душу прости. Пг and Gerhard је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Данас чујем на некој емисији (народно веровање или шта већ) да ко умре на Велики Петак иде директ у рај. Па, по народном веровању оде Мирко у рај. Samo da ne vaskrsne... w.a.mozart and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 2 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 19, 2014 Пријави Подели Написано Април 19, 2014 Па сад то већ спада у теологију баба Борке из Вучја. И непокајани разбојник је умро на Велики петак. А и не каже се тако. То што си рекао важи за Васкрс. Мада, и то су свакако бапске приче. ма зезао сам се... наравно да је теологија баба Борке - а кад смо код теологије, поставио сам једно питање на оној твојој теми - ту сам већ био озбиљан https://www.pouke.org/forum/topic/266-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%98%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%BE%D0%B2/page-95#entry1081895 Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 1, 2014 Пријави Подели Написано Јун 1, 2014 Mozda kao covek super, mozda je SPC kritikovao opravdano. Ali kao istoricara me je nekoliko puta zamalo doveo do ludila. Negove licne stavove stavio kao istoricke cinjenice koje su zasnovane. Od ideje da je Milica narucila da se Brankovic ocrni (odakle on zna kad je Brankovic u mitu posto izdajica), imamo primera Djordja Brankovica u 17. veku i muslimanskih Brankovica u Bosni koji su jedni i drugi pozivali na njega. Odakle mu da je Isus bio ozenjen Marijom Magdalenom i.t.d. Tako se ateisti/agnostici/sekularci samo sramote. Ali protiv protivnika je sve moguce. Ima li istoricara koji se protivio da on bude neki ekspert. Nazalost nije vise ziv, da sam imao prilike (tek sam se preko Dositeja Obradovica za njim pozabavljao) bi mu i to u lice reko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 1, 2014 Пријави Подели Написано Јун 1, 2014 Odakle mu da je Isus bio ozenjen Marijom Magdalenom i.t.d. Zenidba/udaja je samo formalizam, "jeretici" tvrde da su Hristos i Marija Magdalena bili par, to sa jedne strane moze biti razumljivo jer je Hristos imao covecansku prirodu, a sa druge strane imao je i Bozansku prirodu koja je iznad svega nama znanog ili predukusom poznanog. Ja ne mogu da tvrdim ni jedno ni drugo jer nemam tu visinu poimanja, niti iko ima, odnos koji je Hristos imao sa Marijom Magdalenom nama ostaje nepojmljiv. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 1, 2014 Пријави Подели Написано Јун 1, 2014 Isus ako je bio zenjen onda mnogo ranije, makar prvi put. Ako je se drugi put zenio za Marijom Magdalenom sto se ista ne zove u bibliji Marija zena Isusova ko sto je kod ostalih zena slucaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 1, 2014 Пријави Подели Написано Јун 1, 2014 Zenidba/udaja je samo formalizam, "jeretici" tvrde da su Hristos i Marija Magdalena bili par, to sa jedne strane moze biti razumljivo jer je Hristos imao covecansku prirodu, a sa druge strane imao je i Bozansku prirodu koja je iznad svega nama znanog ili predukusom poznanog. Ja ne mogu da tvrdim ni jedno ni drugo jer nemam tu visinu poimanja, niti iko ima, odnos koji je Hristos imao sa Marijom Magdalenom nama ostaje nepojmljiv. Da ne bude nesporazuma, ovo je moje licno misljenje koje ne mora da odgovara misljenju Crkve. (uostalom sve sto pisem je samo moje licno misljenje (ili uvid) formirano pod raznim uticajima) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 18, 2016 Гости Пријави Подели Написано Април 18, 2016 На данашњи дан пре две године умро је Мирко Ђорђевић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука