Jump to content

Stari i novi zavet

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa shto nije o tpme prichano?Otkud ti mozesh da znash da nije vazno? samo zato shto neki ljudi nisu smatrali za shodno da ubace i taj period?Zashto se koncentrisalo samo na 4 jevandjelja? ko je bio toliko liberalan da samo njih ubaci a ovo ostalo izbaci i smatra da je to nepodobno. jer zato shto je smatrao da narod nije dovoljno inteligentan, jer su tada mahom ljudi bili neobrazovani pa nece shvatiti ili j eneshto drugo u pitanu...

???? ???? ??? ??????? ??? ?? ??? ? ????? ?????? ????? ????? ??????. ??? ??? ?????? ????? ?? ???? ????? ??????? ???????????, ??? ?? ????????, ??? ?? ?????????? ???????? ?????. ??? ????? ???????? ?????? ? ???????? ?? ??? ?????? ??????. ?????? ???? ????? ????? ??? ?????, ??? ?? ????? ?????, ??????? ? ?????????? ?????? ????? ??????. ???? ???? ???? ???? ? ??? ??????? ??? ?? ??? ??????? ????? ?????? ????????, ??? ?? ?????????? ? ?? ??? ?? ???? ?? ???????, ??? ?? ??? ?? ?? ????? ?? ????? ????????. ????????? ???? ?? ???? ? ????? ????? ????????? ????????, ???? ??????? ???? ????? ???????.
jel taj sveti duh lichno pisao sveto pismo, hrestomatiju?

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 71
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest Светлана

На неки начин могло би се и тако рећи. Јер Свети Дух је присутан и одуховљује светог писца и надахњује, а свети писац пише. При томе, свети писац задржава своје карактеристике, свој језик, свој стил писања, свој начин изражавања. Делују, дакле, заједно. Јер, свети писац жели и сам да делује с оним што му Свети Дух налаже.

За разлику од списа са погрешним учењима, у њима је други дух.

Разликовање духова је много велик дар и нема га свако, већ Бог изабира коме може поверити такав дар. Уопште, у Цркви свако са својим даровима дела, пише, проповеда, говори језике, зида храмове, па чак можеш рећи обрађује земљу и од тих плодова једу и писци.

Подели на овим сајтовима

?? ???? ????? ????? ?? ?? ? ???? ????. ??? ????? ??? ?? ???????? ? ?????????? ?????? ????? ? ?????????, ? ????? ????? ????. ??? ????, ????? ????? ???????? ????? ??????????????, ???? ?????, ???? ???? ??????, ???? ????? ??????????. ??????, ?????, ???????. 

mislish da su ljudi koji su pisali bili u transu jer su bili zapozeti svetim duhom i pisali ono shto im on rekao.a on kao svemocni i sveznajuci je rekoa da jevandjelje po judi nikako necemo ubaciti jer to nije prava istina?i josh milion ostalih. zashto su rimljani ubili hrista. Oni tada nisu bili hrishcani?

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

mislish da su ljudi koji su pisali bili u transu jer su bili zapozeti svetim duhom i pisali ono shto im on rekao.a on kao svemocni i sveznajuci je rekoa da jevandjelje po judi nikako necemo ubaciti jer to nije prava istina?i josh milion ostalih. zashto su rimljani ubili hrista. Oni tada nisu bili hrishcani?

?????????? ??? ????? ?????? ??????????? ?? ?????? ???????, ?? ??? ???? ???? ???? ???. ??, ??? ???? ???? ? ??????. ??? ?? ???? ?????? ??? ??????. ??? ???? ???? ??????? ?? ?????????? ? ??????. ???, ?????? ????? ???????? ?????? ????? ??????? ?????? ?? ????? ? ???? ???????? ? ??????? ????????? ??????.
Подели на овим сајтовима

Car Konstantin je smirio masu kada je priznao Hrishcanstvo za religiju :D

znachi bili su hrishcani kada su ga ubili..

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Уф, vinston, побркао си све, слабо познајеш историју. Цар Константин живи неколико векова после свих тих догађаја кад су убили Христа.

Има духа у ономе што написана слова говоре, у значењу онога што говоре.

Подели на овим сајтовима

??, vinston, ??????? ?? ???, ????? ???????? ????????. ??? ?????????? ???? ???????? ?????? ????? ???? ??? ???????? ??? ?? ????? ??????. ??? ???? ? ????? ??? ???????? ????? ??????, ? ??????? ????? ??? ??????.

da daleke 324. godine. nego sam odgovorio kradjordju.svaki tekst napisan na parchetu papira, svaka rech ima nachenje.ALi problem je taj shto to stho nevernici govore nema duha.nisi mi odgovorila na pitanje o rimljanima..

Подели на овим сајтовима

Ево ја сам ти одговорио горе.

Свети Константин је био 250 година после распећа...не знам гдје си нашао везу између Светог Константина и Пилата.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ??? ?? ????????? ????.????? ?????????? ?? ??? 250 ?????? ????? ???????...?? ???? ???? ?? ????? ???? ?????? ?????? ??????????? ? ??????.

Kaze Svetlana da su verovali u Hrista.znachi nazivali su sebe Hrishcanima. po nekol logici stvari. e sad ti isti hrishcani su ubili "svetog" choveka. to mi nikako nije jasno.a zashto bi trebalo da smiruju masu?Jer zato shto je Hrist bio revolucionar i otvoreno govorio protiv crkve?

Подели на овим сајтовима

Није ти Светлана рекла то што ти мислиш.....

Римљани у првом вијеку нису били Хришћани,ваљда ти је то било познато из историје,тек је касније,313 године,Свети Константин едиктом дозволио слободу Хришћанима.Дакле,Христос је распет 33 године а Свети Константин је 311 побиједио Максенција на Мулвијском мосту и постао владар.

313-33=280,дакле,Свети Константин је донио едикт 280 година после распећа

Подели на овим сајтовима

jes vala matematika ne laze. ali se um igra varke.

Konstantin je dao slobodu hriscanima, to ne znachi da oni pre toga nisu postojali ;)

hajde valjda cu dobiti jednom konachan odgovor :)

Bog izbacio (ono shto je kasnije nazvao ljudima) Adama i greshnu mu curu Evu iz Edena.

kaze bicete obichni smrtnici! pokazili ste moju rech...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Kaze Svetlana da su verovali u Hrista.znachi nazivali su sebe Hrishcanima. po nekol logici stvari. e sad ti isti hrishcani su ubili "svetog" choveka. to mi nikako nije jasno.a zashto bi trebalo da smiruju masu?Jer zato shto je Hrist bio revolucionar i otvoreno govorio protiv crkve?

11. ? ???? ????? ???? ???????????, ? ?????? ?? ????????? ????????: ???? ?? ?? ??? ????????? ? ???? ?? ????: ?? ?????. 12. ? ??? ?? ?????? ?????????????? ? ??????????, ????? ?? ????????. 13. ???? ?? ???? ?????: ??? ?? ????? ?????? ?????? ???? ????????? 14. ? ?? ???????? ?? ?? ?? ????? ?????, ???? ?? ?? ????????? ??????? ?????. 15. ? ? ???????? ?????? ?????? ? ?????????? ?? ?????? ????? ?? ??????? ????? ???? ??? ????. 16. ? ???? ????? ????????? ????? ?? ????? ??????. 17. ? ???? ?? ???????, ???? ?? ?????: ???? ?????? ?? ??? ??????? ?????? ??? ????? ????????? ??????? 18. ??? ??????? ?? ?? ?? ?? ??????? ???????. 19. ? ???? ??????? ? ????, ?????? ?? ???? ?????? ????????: ?? ??????? ?? ?? ????? ? ??? ???? ??????????, ??? ????? ? ??? ????? ????????? ???? ????. 20. ? ?????????????? ? ?????????? ?????????? ????? ?? ???? ??????, ? ????? ?? ??????. 21. ? ????????? ???????????? ???? ??: ???? ?????? ?? ??? ??????? ?? ??? ??????? ? ??? ??????: ??????. 22. ???? ?? ?????: ??? ?? ????? ?? ?????? ???????? ???????? ?????? ?? ???: ?? ?? ???????! 23. ????????? ??? ????: ? ????? ?? ??? ??????? ? ??? ?? ????? ???????? ????????: ?? ?? ???????! 24. ? ??? ????? ????? ?? ????? ?? ??????, ???? ??? ???? ???? ????, ??? ???? ?? ??? ???? ???? ??????? ????????: ?? ??? ????? ? ???? ????? ??????????; ?? ???? ???????. 25. ? ???????????? ??? ????? ????: ??? ?????? ?? ??? ? ?? ????? ????! 26. ???? ?? ????? ??????, ? ?????, ???????, ??????? ?? ?? ???????. (????? ????????? ?? ?????? ????? 27)
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

5. А кад уђе у Капернаум, приступи му капетан молећи га и говорећи:

6. Господе, слуга мој лежи дома одузет, и страшно се мучи.

7. А Исус му рече: Ја ћу доћи и исцијелићу га.

8. И капетан одговори и рече: Господе, нисам достојан да под кров мој уђеш, него само реци ријеч, и оздравиће слуга мој.

9. Јер и ја сам човјек под влашћу, и имам под собом војнике, па речем једноме: иди, и иде: и другоме: дођи, и дође; и слуги своме: учини то, и учини.

10. А кад чу Исус, задиви се и рече онима што иду за њим: Заиста вам кажем: ни у Израиљу толике вјере не нађох.

11. А кажем вам да ће многи од истока и запада доћи и сјешће за трпезу с Авраамом, и Исаком, и Јаковом у Царству небескоме;

12. А синови царства биће изгнани у таму најкрајњу; ондје ће бити плач и шкргут зуба.

13. А капетану рече Исус: Иди, и како си вјеровао нека ти буде. И оздрави слуга његов у тај час.

(СВЕТО ЈЕВАНЂЕЉЕ ОД МАТЕЈА глава 8)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...