Booba Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 тек сад провалих да сам персирала све време 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Da li se samo popunjava forumular ili se mora ići na neki pregled? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 samo se popunjava formular. mene cak nisu ni videli, posto nisam iz Bg. ne zovu ni telefonom. mi se samo izdopisivali Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 samo se popunjava formular. mene cak nisu ni videli, posto nisam iz Bg. ne zovu ni telefonom. mi se samo izdopisivali ???? (?????????) ?????? ?? ?? ?????? ????????? ???? ?????? ??????? ????? ???????? ????? ??????? ?? ?????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 pa moze. teorijski. ali kako ces naterati tu osobu da nosi stalno sa sobom karticu dob. donatora ako ista ta osoba nije dobrovoljni donator? ne prihvataju da neko drugi iz svog dzepa izvuce karticu od osbe x i kaze:"e ta osoba je zavestala organe". imas je kod sebe uvek i to je to. pa onda proveravaju dalje. teorijski je sve moguce, ali (po meni) ne trba se toliko baviti svim stvarima. treba imati veru. primer br. 2: pripremam se za vantelesnu. dobila sam blagoslov od svog duhovnika. sad se ja malo razmisljam i da odustanem od toga, ali to nije tema primera. dakle, lekari izvade moje jaj. celije i oplode ih materijalom mog muza. posle par dana ih vrate. isto tako mogu da kazu:"nije uspela deoba celije" i da mi ne vrate nista. a da je zapravo to uspelo, zamrznu i prodaju nekom za 5.000 eura po embrionu!!! i ko zna ko onda rodi dete sa nasim genetskim materijalom! kad razmisljam tako, poprilicno me boli glava. a opet, kad sam isla na operaciju pre godinu i po, morala sam da primim transfuziju. tad nisam razmisljala ni sekund kakvu krv ce da mi ubace. a da jesam.....samo bih nabrajala u sebi:hepatitis, hiv, blabla. a krv mora da se primi. sve ti je to manje-vise tamni vilajet Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 А о каквој се то картици ради и зашто мораш да је стално носиш са собом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 То је колико сам ја обавијештена то је картица на којој пише да си донор органа. Носи се са собом да би у моменту када човјек умре (уколико нпр. није умро кући, ако је несрећа и сл.) медицинско особље могло знати да је он донор. Као што знаш органи треба да буду здрави, и брзо извађени, да би могли да наставе са функционисањем. Елем, што прије се изваде то су да тако кажем мање оштећени - јер са престанком живота, и престајањем виталних фунција, временом почињу да пропадају и остали органи. Важно је да се држе у леду док се не изврши трансплантација ономе коме то може спасити живот. Ако сам негдје погријешила, молим оне који су више упућени од мене да ме исправе. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Аха, значи тако то функционише. Али не верујем да то може и у случајевима када се сумња да се не ради о несрећи. Или када се зна да се ради о убиству. Ту сигурно постоји другачија процедура. Увиђај, аутопсија... А како ли је у другим земљама решено то питање пријављивања? Некако ми је мало неозбиљно то код нас. Толика кампања а овамо напишеш два имејла и готово. Где је ту лекарски преглед, потврда психијатра да је особа то урадила као урачунљива, и шта знам шта још. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 ???, ????? ???? ?? ???????????. ??? ?? ??????? ?? ?? ???? ? ? ??????????? ???? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ? ???????. ??? ???? ?? ??? ?? ?? ???? ? ???????. ?? ??????? ??????? ????????? ?????????. ??????, ?????????... ? ???? ?? ?? ? ?????? ??????? ?????? ?? ?????? ????????????? ?????? ?? ?? ???? ????????? ?? ??? ???. ?????? ??????? ? ????? ??????? ??? ?????? ? ??????. ??? ?? ?? ???????? ???????, ??????? ?????????? ?? ?? ????? ?? ??????? ??? ??????????, ? ??? ???? ??? ???. E?, ?? ??????, ? ????? ????? ????? ??? ???? ??????. ??? ?? ??? ???? ?? ?????? ??????? ?????? ?? ???????? ?? ?????????? ????????. ?? ?? ??????? ? ??????? ???? ?? ????? ????????. ?????? ?? ?????? ?? ?? ?? ?????????? ????????? ??? ?????????, ??? ????? ?? ???????, ??? ??? ?? ??? ?????? ????? ?? ???, ???? ?? ????, ???? ? ??. ? ??? ?? ???? ??? ?????????? ??????????, ??? ?? ????, ??? ?? ???? ???? ????. ???? ?? ?? ? ? ?????????, ? ? ???????? ? ? ????????? (????? ?? ????? ???? ???? ???? ?????? ?? ?????? ??? ??????? ???????? ?? ????? ??? ??????????) ???. ?? ?? ???????? ????, ??????? ?????? ?? ????, ???????? ???????? crvenilo. ?? ?????? ? ?????? ?????????? ???????, ???? ??????? ?????? ???? ???????? ?? ?? ?????????? ?????, ? ?? ? ?????????? ?? ????????. ?????, ?????? ?????????? ??????. klapklap Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Isto se radi i u inostranstvu. Tamo se tek sve zavrsava uz pomoc bankomata i mejla, veruj mi. Zbog cega je potreban pregled? Da se vidi da li je neko zdrav? Pa ja sam recimo sad zdrava, hvala Gospodu. Ali, ako recimo poginem za 12 godina, ko zna hocu li tat biti dijabeticar, kardiovaskularni bolesnik, ili osoba na dijalizii? Te preglede organa ce uraditi tad. Sto se psihickog stanja tice, on ne utice preterano na bubreg ili jetru.... E sad zloupotreba. Moj brat i snajka zive u Americi. I takodje su donori. Na njegovoj vozackoj pise da jeste, ali na njenoj ne pise. Ja je letos pitala (kad smo se videle) zbog cega na njenoj dozvoli ne pise da je dob. donor? Kaze: "Ako to vidi ekipa iz policije na uvidjaju, nece da se potrude da odmah pozovu hitnu koja bi me mozda spasila ako dodju odmah, jer tako gube potencijalnog donora." Tako se radi u "demokratskoj" Americi. Kod nas ne postoji opcija da u dozvoli pise. Mada, mozda ce uvesti i to. Ono varijanta cipa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Bez obzira na sve kartice i potpise, ako se porodica zestoko usprotivi-nema vadjenja organa! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 E sad zloupotreba. Moj brat i snajka zive u Americi. I takodje su donori. Na njegovoj vozackoj pise da jeste, ali na njenoj ne pise. Ja je letos pitala (kad smo se videle) zbog cega na njenoj dozvoli ne pise da je dob. donor? Kaze: "Ako to vidi ekipa iz policije na uvidjaju, nece da se potrude da odmah pozovu hitnu koja bi me mozda spasila ako dodju odmah, jer tako gube potencijalnog donora." Tako se radi u "demokratskoj" Americi. Kod nas ne postoji opcija da u dozvoli pise. Mada, mozda ce uvesti i to. Ono varijanta cipa. ????? ??? ???????? ?? ??????? ?????? ???? ????. :smiley: ? ????? ?? ? ??????? ???????? ??? ??????? ???? ?? ?? ??????? ???????? ??? ???? ???? ?? ???? "???! ???!" ??? ???? ????? ?? ?????? ????. ??? ?? ????? ????? ???????? ???? ?? ???? ???????? ? ?????????? ???????. ????????? ????? ?????? ?????? ?????? ? ?????????, ??? ?? ?????? ????? ????? ???? ?? ???? ??? ????. ??????? ?? ??????. ??? ?? ???? ?? ????? ??????? ????????? ?????? ?? ????????? ??????: ????? ?? ????? ???? ?? ?? ???????? ??????? ?????? ?? ???????? ??????? ?? ????? ????? ? ?? ????? ?????? ??? ?? ?? ?????? ?????? ??????? ??? ????? ??????. ???? ?????? ?? ??????????? ?????? ?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 I prejaka dilema, rekla bih. Jesi gledao Fon Trirov filam "Breaking The Waves"? Lepo je to matori objasnio onima koji su tanki u veri. Mozda bi bas taj film, lekarima trebao biti obavezna lektira. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 I prejaka dilema, rekla bih. Jesi gledao Fon Trirov filam "Breaking The Waves"? Lepo je to matori objasnio onima koji su tanki u veri. Mozda bi bas taj film, lekarima trebao biti obavezna lektira. ??, ????? ????. ?? ??? ??? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 добро нам дошла Бубо klapklap crvenilo клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука