Jump to content

Завештање органа

Препоручена порука

• Одговори 59
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

pa moze. teorijski. ali kako ces naterati tu osobu da nosi stalno sa sobom karticu dob. donatora ako ista ta osoba nije dobrovoljni donator? ne prihvataju da neko drugi iz svog dzepa izvuce karticu od osbe x i kaze:"e ta osoba je zavestala organe". imas je kod sebe uvek i to je to. pa onda proveravaju dalje.

teorijski je sve moguce, ali (po meni) ne trba se toliko baviti svim stvarima. treba imati veru.

primer br. 2: pripremam se za vantelesnu. dobila sam blagoslov od svog duhovnika. sad se ja malo razmisljam i da odustanem od toga, ali to nije tema primera. dakle, lekari izvade moje jaj. celije i oplode ih materijalom mog muza. posle par dana ih vrate. isto tako mogu da kazu:"nije uspela deoba celije" i da mi ne vrate nista. a da je zapravo to uspelo, zamrznu i prodaju nekom za 5.000 eura po embrionu!!!  i ko zna ko onda rodi dete sa nasim genetskim materijalom!

kad razmisljam tako, poprilicno me boli glava. a opet, kad sam isla na operaciju pre godinu i po, morala sam da primim transfuziju. tad nisam razmisljala ni sekund kakvu krv ce da mi ubace. a da jesam.....samo bih nabrajala u sebi:hepatitis, hiv, blabla. a krv mora da se primi.

sve ti je to manje-vise tamni vilajet

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

То је колико сам ја обавијештена то је картица на којој пише да си донор органа. Носи се са собом да би у моменту када човјек умре (уколико нпр. није умро кући, ако је несрећа и сл.) медицинско особље могло знати да је он донор. Као што знаш органи треба да буду здрави, и брзо извађени, да би могли да наставе са функционисањем. Елем, што прије се изваде то су да тако кажем мање оштећени - јер са престанком живота, и престајањем виталних фунција, временом почињу да пропадају и остали органи. Важно је да се држе у леду док се не изврши трансплантација ономе коме то може спасити живот. Ако сам негдје погријешила, молим оне који су више упућени од мене да ме исправе.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Аха, значи тако то функционише. Али не верујем да то може и у случајевима када се сумња да се не ради о несрећи. Или када се зна да се ради о убиству. Ту сигурно постоји другачија процедура. Увиђај, аутопсија...

А како ли је у другим земљама решено то питање пријављивања? Некако ми је мало неозбиљно то код нас. Толика кампања а овамо напишеш два имејла и готово. Где је ту лекарски преглед, потврда психијатра да је особа то урадила као урачунљива, и шта знам шта још.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

???, ????? ???? ?? ???????????. ??? ?? ??????? ?? ?? ???? ? ? ??????????? ???? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ? ???????. ??? ???? ?? ??? ?? ?? ???? ? ???????. ?? ??????? ??????? ????????? ?????????. ??????, ?????????...

? ???? ?? ?? ? ?????? ??????? ?????? ?? ?????? ????????????? ?????? ?? ?? ???? ????????? ?? ??? ???. ?????? ??????? ? ????? ??????? ??? ?????? ? ??????. ??? ?? ?? ???????? ???????, ??????? ?????????? ?? ?? ????? ?? ??????? ??? ??????????, ? ??? ???? ??? ???.

E?, ?? ??????, ? ????? ????? ????? ??? ???? ??????. ??? ?? ??? ???? ?? ?????? ??????? ?????? ?? ???????? ?? ?????????? ????????. ?? ?? ??????? ? ??????? ???? ?? ????? ????????. ?????? ?? ?????? ?? ?? ?? ?????????? ????????? ??? ?????????, ??? ????? ?? ???????, ??? ??? ?? ??? ?????? ????? ?? ???, ???? ?? ????, ???? ? ??. ? ??? ?? ???? ??? ?????????? ??????????, ??? ?? ????, ??? ?? ???? ???? ????. ???? ?? ?? ? ? ?????????, ? ? ???????? ? ? ????????? (????? ?? ????? ???? ???? ???? ?????? ?? ?????? ??? ??????? ???????? ?? ????? ??? ??????????) ???. ?? ?? ???????? ????, ??????? ?????? ?? ????, ???????? ???????? crvenilo. ?? ?????? ? ?????? ?????????? ???????, ???? ??????? ?????? ???? ???????? ?? ?? ?????????? ?????, ? ?? ? ?????????? ?? ????????. ?????, ?????? ?????????? ??????. klapklap

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Isto se radi i u inostranstvu. Tamo se tek sve zavrsava uz pomoc bankomata i mejla, veruj mi.

Zbog cega je potreban pregled? Da se vidi da li je neko zdrav? Pa ja sam recimo sad zdrava, hvala Gospodu. Ali, ako recimo poginem za 12 godina, ko zna hocu li tat biti dijabeticar, kardiovaskularni bolesnik, ili osoba na dijalizii? Te preglede organa ce uraditi tad. Sto se psihickog stanja tice, on ne utice preterano na bubreg ili jetru....

E sad zloupotreba. Moj brat i snajka zive u Americi. I takodje su donori. Na njegovoj vozackoj pise da jeste, ali na njenoj ne pise. Ja je letos pitala (kad smo se videle) zbog cega na njenoj dozvoli ne pise da je dob. donor? Kaze: "Ako to vidi ekipa iz policije na uvidjaju, nece da se potrude da odmah pozovu hitnu koja bi me mozda spasila ako dodju odmah, jer tako gube potencijalnog donora." Tako se radi u "demokratskoj" Americi. Kod nas ne postoji opcija da u dozvoli pise. Mada, mozda ce uvesti i to. Ono varijanta cipa.

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

E sad zloupotreba. Moj brat i snajka zive u Americi. I takodje su donori. Na njegovoj vozackoj pise da jeste, ali na njenoj ne pise. Ja je letos pitala (kad smo se videle) zbog cega na njenoj dozvoli ne pise da je dob. donor? Kaze: "Ako to vidi ekipa iz policije na uvidjaju, nece da se potrude da odmah pozovu hitnu koja bi me mozda spasila ako dodju odmah, jer tako gube potencijalnog donora." Tako se radi u "demokratskoj" Americi. Kod nas ne postoji opcija da u dozvoli pise. Mada, mozda ce uvesti i to. Ono varijanta cipa.

????? ??? ???????? ?? ??????? ?????? ???? ????.  :smiley:

? ????? ?? ? ??????? ???????? ??? ??????? ???? ?? ?? ??????? ???????? ??? ???? ???? ?? ???? "???! ???!" ??? ???? ????? ?? ?????? ????.

??? ?? ????? ????? ???????? ???? ?? ???? ???????? ? ?????????? ???????. ????????? ????? ?????? ?????? ?????? ? ?????????, ??? ?? ?????? ????? ????? ???? ?? ???? ??? ????. ??????? ?? ??????.

??? ?? ???? ?? ????? ??????? ????????? ?????? ?? ????????? ??????: ????? ?? ????? ???? ?? ?? ???????? ??????? ?????? ?? ???????? ??????? ?? ????? ????? ? ?? ????? ?????? ??? ?? ?? ?????? ?????? ??????? ??? ????? ??????. ???? ?????? ?? ??????????? ?????? ??

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...