Jump to content

Premijer se obrukao pred patrijarhom!

Оцени ову тему

Препоручена порука

http://www.alo.rs/vesti/23610/Premijer_se_obrukao_pred_patrijarhom

Premijer se obrukao pred patrijarhom!

Premijer Mirko Cvetković pošteno se izblamirao prilikom ustoličenja patrijarha srpskog Irineja u subotu u Sabornoj crkvi, kada je, u prvom trenutku, odbio da uzme naforu koju mu je pružio vladika lipljanski Teodosije.

Постављена слика

Tek kada je video premijera Republike Srpske Milorada Dodika kako, po verskom običaju, celiva vladici ruku i od njega prima osvešteni hleb, i Cvetković se predomislio i zatražio naforu.

Ne znamo kojim je rečima premijer odbio ponuđenu naforu, da li je rekao: „Neka hvala, malopre sam doručkovao“ ili je smislio neko „bolje“ opravdanje. Ipak, prilično je neprimereno da se bilo ko, a naročito visoki državni funkcioner, koji je došao na ustoličenje novog patrijarha, nije potrudio da nauči crkveni protokol. A ko zna, možda Cvetković i nije vernik SPC?

Kako se treba ponašati u crkvi znali su ministar policije Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, dok je predsednica srpskog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović, slično Cvetkoviću, pokazala nedostatak verskog obrazovanja. Njen gaf, doduše, nije bio tako velik kao premijerov, ali je naforu zahvatila prstima, umesto da je primi u dlan.

E. A.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Врло једноставан индикатор за питање политичарима `да ли сте икада били на св.Литургији ван неког протокола` је управо примање нафоре.

Подели на овим сајтовима

Па  да, питање је да ли је премијер  верник, а и ако није обрукао се наравно, а председница

је можда била  гладна па је пожурила мислећи да је на неком партију. 0409_feel

Подели на овим сајтовима

0202_238 0110_hahaha smej.gif

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Човека вероватно верски живот не интересује,не практикује га,па ни не зна ништа...знам их подоста из света политике који једва да знају да се прекрсте,а камоли нешто друго...на жалост,тако је како је.Требао је барем реда ради,како му иначе политичка функција и налаже при сусрету са разним људима и организацијама,да се мало распита "шта се то тамо ради"...ваљда ће знати од сада...ако брзопотезно не заборави. 0104_cheesy

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

?????? ????????? ?????? ????? ?? ??????????,?? ?????????? ??,?? ?? ?? ??? ?????...???? ?? ??????? ?? ????? ???????? ???? ????? ?? ????? ?? ?? ????????,? ?????? ????? ?????...?? ??????,???? ?? ???? ??.?????? ?? ????? ???? ????,???? ?? ????? ????????? ???????? ? ?????? ??? ??????? ?? ?????? ?????? ? ??????????????,?? ?? ???? ??????? "??? ?? ?? ???? ????"...????? ?? ????? ?? ????...??? ??????????? ?? ????????. 0104_cheesy

?? ??? ????? ?? ???? (? ??? ???? ?????) ? ??? ? ????? ??????? ?? ???? ???? ?? ?? ???????, ? ????? ??????? ?? ?????????? ????? ??? ???? ?????, ?? ???? ? ??, ???? ??? ???? ???? ????:???? ??? ????? ???.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

?????? ????????? ?????? ????? ?? ??????????,?? ?????????? ??,?? ?? ?? ??? ?????...???? ?? ??????? ?? ????? ???????? ???? ????? ?? ????? ?? ?? ????????,? ?????? ????? ?????...?? ??????,???? ?? ???? ??.?????? ?? ????? ???? ????,???? ?? ????? ????????? ???????? ? ?????? ??? ??????? ?? ?????? ?????? ? ??????????????,?? ?? ???? ??????? "??? ?? ?? ???? ????"...????? ?? ????? ?? ????...??? ??????????? ?? ????????. 0104_cheesy

?? ??? ????? ?? ???? (? ??? ???? ?????) ? ??? ? ????? ??????? ?? ???? ???? ?? ?? ???????, ? ????? ??????? ?? ?????????? ????? ??? ???? ?????, ?? ???? ? ??, ???? ??? ???? ???? ????:???? ??? ????? ???.

?? ? ???? ? ??????...????? ?? ?? ?? ??????? ? ????? ??? ?? ??? ? ??? ??????????,?? ???? ??????? ????-????? ??? ???? ??? ?? ??? ???? ????????,?? ?????????? ???? "????? ??????" ??? ? ????.  :smiley:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Мање-више, политичари/бар ови који су на власти,на нашим просторима/  су незаинтересовани за вјеру,тако да овакав Цветковићев поступак  уопште није чудан....

Подели на овим сајтовима

• Гости

Не мора г-дин Цветковић да буде верник, али једно је лично, а друго државно.

Одродио се, па одсуство морала не чуди.

Зато нам овако и иде.

Срамота, срамота...

Подели на овим сајтовима

Ма не чуди ме, чудило би ме да је познаје сва правила а да се понаша како се већ понаша. Свако има право да вјерује или не вјерује, само ето из пристојности ако ни због чега другог, или камера, народ то гледа, могао је да се већ некако снађе.Он је премијер, а не неко ко је издвојен из цивилизације.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

?? ???? ?-??? ????????? ?? ???? ??????, ??? ????? ?? ?????, ? ????? ???????.

??????? ??, ?? ???????? ?????? ?? ????.

?? ???????, ???, ?? ????, ?????? ?? ??? ??????? ??????? ?????? ?????? ? ????????, ?????????? ???? ???????? ????? ?? ?? ???? ??????,?? ?? ??????? ??????? ??????????,?? ?? ?? ???????? ? ??...

?.????????? ?? ?? ?????????? ????? ??? ??????????? ????? ????????? ??????... ?????? ???????? ?????? ???? ???????????...??? ?? ????..

???????

Подели на овим сајтовима

E,daj Boze,da se zbog ovoga i g-din Cvetkovic,i g-dja Djukic Dejanovic,malkice postide,pa,se malo,pomalo,prosvete.Vise puta su me neprijatnosti u koje me je dovelo neznanje,upravo podstakle da saznam i naucim.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...