Jump to content

Тема може да се зове НЕПОЗНАТЕ РЕЧИ

Оцени ову тему

Guest Настасија

Препоручена порука

• Гости
Guest Настасија

Колико Вам непознате речи отежавају разумевање текста?

Морала сам да отворим ову тему, како не би коментарисала ван оквира  теме овог или оног топика. У ову бих да укључим различите теме... а иначе чему би служила ова тема, па за непознате речи из текстова широм форума, односно, овде бих Вас питали за речи које су нам непознате, такође,.. имам обичај да сакупљам оно што је сумљиво, нпр. не мислим да су се послужили стручним терминима у свом раду: Тема: CUVARKUCA sempervivum tectorum: Lekovito delovanje: sveže iscedjeni sok iz listova cuvarkuce koristi se u lecenju nervne rastrojenosti, padavice, nemimih snova i straha u male dece. Да ли је реч о ''магијском'' лечењу, односно, шта значи реч''nemimih''?...за почетак. Касније речи из богословских текстова и књига (старије речи), и схватање правог значења истих.

Док год смо живи учимо.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Настасија

Поздрав Лазарица, тема може да се зове незнамо ЗНАЧЕЊЕ ПОЗНАТИХ нам РЕЧИ.

Не. Матични форум  Видовдан који немам намеру да напуштам, али немам намеру да и напустам овај форум, јер желим  мало да се смирим,

:D а то смирење, унутрашње просветљење осећам где је отац. Горан модератор, и где су Светлана и Жељко и уредници.

Катихизис од грчке речи катахизис значи веровати. Основно начело било које вере. Е сад, читам на нету нпр. мали катехизис, вртларски приручник, катехизис на индустријалце, Богослужење и катехизис, политички катехизис, лотеров катехизис, православни катехизис, литургијски катехизис, катехизис католичке цркве, руски државни катехизис,итд. Послужила сам се Википедијом где пише да је предмет Катихизиса, објављивање и излагање истине о Богу однос Бога према- човеку и свету као и однос човека према - Богу и свету.

:D Е сад, каква је то књига вере нпр. вртларски приручник? 

Да верујем у индијанске прашуме и шумско дрвеће, да душе умрлих иду у биљни свет?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Настасија

Па да, како се тога нисам сетила него сам утонула у питање како је могуће лечити од немирних снова и страха ( у мале деце) ''ЧУВАРКУЋОМ''!?

Хвала Светлана

Подели на овим сајтовима

Pozdrav Nastasija, Vidovdan dakle, prepoznajem neke od nikova i imena, ali ne mogu odmah da ih smestim

malo sam se našalila naravno, ne zameraš, igra reči :D

tema je odlična :D

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Настасија

Светлана

Смирујуће дејство за немирно спавање је у реду, али од страха да лечи,..најзад много је особина паничних поремећаја и фобија и потребан је принцип различитих типова лечења стања, модел лечења, тако да ја у ово од страха да лечи, не верујем.

Лазарица

Таман посла да се љутим, имам истанчан осећај, односно, јаку интуицију за добро и лоше, и то ми помаже да увек изаберем прави пут,.. само што морам одреаговати из прве руке, и ту се добро не сналазим,..ту се понекад не ослоним на своју интуицију...игром много речи 

:D напуштамо тему?...  гледаћу као на подстицај за добро расположење...све је лепо и одлично.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Настасија

И ја чекам одговор на моје питање у вези Катихизиса, и зашто се овај појам користи у увођење у вртларски приручник и слично? - ако је предмет Катихизиса објављивање и излагање истине о Богу и увођење верних у основне тајне и садржај вере.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...