Млађо Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 Нема сумње да је Господ са разлогом изабрао Иринеја за патријарха. Ја у најскорије могуће време видим разрешење македонског раскола, а и поделу епархија - београдско-карловачке, жичке и нишке. У Београд би требало довести наше професоре епископе, у ужичку неког способног да реши Чачак, а нишкој и будућој крушевачкој (вероватно) је ипак потребан рифреш... Приступна беседа патријарха Иринеја била је веома искрена; свестан је своје старости али и речи апостола Павла "све могу у Христу Исусу који ми моћ даје". Не треба пуно очекивати, али по мом мишљењу ако буде реализовао само ове две ствари велику би ствар учинио за Цркву. Сигуран сам да ће му остали архијереји у томе помоћи. Не буде ли Београд добио младе епископе, бојим се да ће ситуација бити и даље конфузна као што је сада... ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 naredio svim svestenicima da posjecuju forum zive reci utehe mocart Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Treba kao prvo da uvede RED i RAD!Da ne bude skracivanja sluzbe tamo gde je skracuju,da se utvrdi i ucvrsti moralno lik svestenika (Svakako svaka cast casinim i Bogu i Crkvi odanim sluzbenicima),da se u svim Crkvama radi na stvaranju Crkvenih horova,da se uradi na nesto na besednistu nasih svestenika,da se ima vise razumevanja oko naplate usluga svestenickih,vec je puno negativnih komentara i stavova na racun Crkve,mislim da bi sve ovo moglo da se svede na VRACANJE NARODA U CRKVU! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Treba kao prvo da uvede RED i RAD!Da ne bude skracivanja sluzbe tamo gde je skracuju,da se utvrdi i ucvrsti moralno lik svestenika (Svakako svaka cast casinim i Bogu i Crkvi odanim sluzbenicima),da se u svim Crkvama radi na stvaranju Crkvenih horova,da se uradi na nesto na besednistu nasih svestenika,da se ima vise razumevanja oko naplate usluga svestenickih,vec je puno negativnih komentara i stavova na racun Crkve,mislim da bi sve ovo moglo da se svede na VRACANJE NARODA U CRKVU! ???? ?????????? ?????. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Treba kao prvo da uvede RED i RAD!Da ne bude skracivanja sluzbe tamo gde je skracuju,da se utvrdi i ucvrsti moralno lik svestenika (Svakako svaka cast casinim i Bogu i Crkvi odanim sluzbenicima),da se u svim Crkvama radi na stvaranju Crkvenih horova,da se uradi na nesto na besednistu nasih svestenika,da se ima vise razumevanja oko naplate usluga svestenickih,vec je puno negativnih komentara i stavova na racun Crkve,mislim da bi sve ovo moglo da se svede na VRACANJE NARODA U CRKVU! ????????? ?? ?????? ??????? ???????? ?????? ???? ?? ?? ???? ???? ?????? ????????? ?????? ??????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 naredio svim svestenicima da posjecuju forum zive reci utehe 0202_238 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 1) да сви свештеници имају исте плате, како они у селима тако и они у градовима, и да нико нема више него што му је потребно; 2) да за вероучитеље дођу способнији кадрови од постојећих и да се прекине корумпирани ланац "Знам те - знаш ме!"; 3) да се клир више отвара ка народу како би га увео у свет Литургије - како личносно, тако и богослужбено, и да се народ више информише о неким деликатнијим питањима своје вере. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Још пре је један свештеник рекао да, када би он био патријарх или епископ увео би правило да сви свештеници који одбијају да изврше сахрану ако та породица немам да плати и сл. или ако се претерано богате, бахато понашају, да се пошаљу у најближи манастир на неколико месеци да се мало подвизавају и размишљају а да их за то време замењује неки колега :smiley: . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 ??? ??? ?? ????? ????????? ????? ??, ???? ?? ?? ??? ????????? ??? ??????? ???? ?? ??????? ?? ??? ?????????? ???? ???????? ?? ?????? ??????? ??? ?? ???????? ????? ?? ????? ? ??. ??? ??? ?? ????????? ??????, ?????? ????????, ?? ?? ?????? ? ???????? ???????? ?? ???????? ?????? ?? ?? ???? ??????????? ? ?????????? ? ?? ?? ?? ?? ????? ???????? ???? ?????? :smiley: . ???? ?? ?? ?????? ???? ??? ???? ? ????? ???????????? ??????( ?????? ??? ? ??????, ?? ?? ???? ??????). ???????, ?? ????? ?? ??????????? ?????????? ???? ?? ?? ?? ??????? ??????????. ??? ?? ???? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 1) ?? ??? ?????????? ????? ???? ?????, ???? ??? ? ?????? ???? ? ??? ? ?????????, ? ?? ???? ???? ???? ???? ??? ?? ?? ????????; ?? ???? ????? ?????? ??? ???? ??? ?????????? ???? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Ваше мишљење да решење је...? Ни вероучитељи нису исте ревности ни других талената, па опет сви имају исту плату (мислим на оне са пуним фондом часова). http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 da se u svim Crkvama radi na stvaranju Crkvenih horova, ??? ?? ???? ?????,??? ?????? ?????? ?? ???? ?????? ??????... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Sad neku statistiku nisam naravno vodio,ali kod mene znam neke ljude koji su poceli da dolaze u Crkvu prvo da bi slusali hor ...moze dobro spremljen hor prelepo da zvuci i da podstakne na razmisljane i najtvrdokornije osobe,mislim da je Crkva bez hora nedeljom recimo,nekako nekompletna,krnja ako smem da tako kazem...raduje me sto mlade osobe rado pevaju u tim horovima,jednostavno nisam sreo nikoga kome to nije lepo i dobro...Doduse,o ukusima se dakako ne raspravlja.nije u kontekstu teme Foruma ali jednom mora i da se pocne!Dugo smo kao nacija bili udaljavani od Crkve,imamo generacije koje nicim nikad nisu ni bile vezane za Crkvu (sto nije slucaj u sada bivsim republikama)...Tela je delikatna,ali treba unutar Crkve da se pronadju mudri nacini da se stvari dovedu na nivo dostojan Svetoga Save! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Да сам ја проглашен за патријарха, прве три ствари које бих урадио биле би... овај... трипут бих се прекрстио. Подржавам оне ставке што је написао Макс на почетку теме. Мислим да је Патријарх Иринеј између осталог рекао и да је један од најважнијих задатака клира сада да пронађе најбољи начин на који би Христа и истину Откривења приближио савременом човеку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 da se u svim Crkvama radi na stvaranju Crkvenih horova, ??? ?? ???? ?????,??? ?????? ?????? ?? ???? ?????? ??????... ????? ?? ??? ????????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука