Јаков. Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 Neverovatno je da još od nastanka sedme umjetnosti, nije se pojavio tako dobar par komičara (koji nikad nisu radili zajedno) kao što su Šarlo (Čarli Čaplin) i Kameni (Baster Kiton). Čuo sam neke zamlate kako kažu da ne mogu da gledaju crno-bjele filmove, jer su "stari", "dosadni", "glupi"... tako da ukoliko je neko od takvih liliputanaca na ovoj temi, neka se nađe spremnim istu odmah napustiti. Dakle, Čarli je prvi (hronološki), ali Kameni (BK) je bolji!!! Moram da priznam da nisam do skora gotovo ni jedno Kitonovo delo pogledao, jer je uvek bio nekako u zapećku u odnosu na ČČ-a. Odbijala me je i njegova "kamena" faca i to što se nikad nije smejao u filmovima, već je imao lice poput ribljeg. Za razliku od njega, vragolasti Šarlo je i smejao se i igrao i bio tužan. Sve. Međutim, Baster je imao tako bolje fore. Čarli je zasmejavao na "ponavljanje" i na svoju "malenu" figuru, dok je Baster Kiton imao i bolje fazone i konkretnije filmove (što bi danas rekli "dobra priča"). Ova tema nije toliko otvorena da bi se odredilo ko je bolji, već da bi one koji vole crno-belu kinematografiju, navelo da ukoliko se nisu upoznali sa Kamenim, to obavezno urade. --------------- Gledam ove današnje komičare, poput Adama Sendlera, Bena Stilera, Bilija Kristala, Brendona Frejžera.. tako su jadni u odnosu na svoje filmske očeve s početka 20-tog stoleća. Jadni, ali jadni! Što ne znači da su baš i loši, već da su kraljevi Čarli i Baster ostali za sva vremena, dok će ove zaboraviti kada se pojave mlađi i lepši. verum est in beer, Милан Ракић and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 Kao klinka, nisam narocito volela Bastera Kitona. Carli Caplin mi je bio mnogo zabavniji, a ubedljivo najzabavniji su mi bili Stanlio i Olio Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука