Срђан Шијакињић Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Иван Ивковић, Тања1, Лапис Лазули and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Лапис Лазули, Данче* and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Иван Ивковић, Лапис Лазули and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 ова слика ми је псоебно занимљива, зове се Јутро у Судетима, а на њој је, ако добро видим, насликано распеће, тј. на врху стене се види Христос на крсту и једна фигура поред крста. Тања1, Данче* and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Ово су кречњаци Ригена или Rügen на немачком. На северу су велике литице од креде веома сличне Мøns Klint у Данској, што сам прво помислила кад сам видела слику (тему): https://www.google.dk/search?q=m%C3%B8ns+klint&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qjv4UvjcKcLmywOgkICYBA&sqi=2&ved=0CAgQ_AUoAg&biw=1536&bih=719 Møns Klint је такође био део Rügen. На западу иначе лежи плитка водена област која повезује са острвом Hiddensee. Фридрих је био ожењен са Кристином Каролином Боммер 1818, а на њиховом меденом месецу посетили су рођаке у Неубранденбург у Греифсвалд. Ова слика је сједињење овог пара. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 @, Супер, упозната си са Фридрихом! Ја у принципу не знам ништа о сликарству, КДФ је једини сликар чије слике знам и кога волим... А људи који се нешто разумеју у сликарство, када сам га помињао , углавном су ми рекли да није много познат. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 @, Супер, упозната си са Фридрихом! Ја у принципу не знам ништа о сликарству, КДФ је једини сликар чије слике знам и кога волим... А људи који се нешто разумеју у сликарство, када сам га помињао , углавном су ми рекли да није много познат. Наравно, јер је студирао у Копенхагену на Краљевској Данској Aкадемији Уметности (The Royal Danish Academi of Art, School of Architecutre). Мој колега! Само што ја нисам на Royal http://caspardavidfriedrich.net/ Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Путник – јунак њиховог доба. Анализа односа Путника и природе у књижевности и сликарству романтизмаOvaj članak je odlomak iz seminarskog rada Ane Arp a urađen je sa posebnim osvrtom na dela Kaspara Davida Fridriha. Još toga na njenom blogu: http://anaarpartblog.wordpress.com. Данче* and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 јаако добро Иван Ивковић and Данче* је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Moja omiljena - "Ljudi posmatraju mesec" http://www.metmuseum.org/toah/works-of-art/2000.51 Zwei Männer in Betrachtung des Mondes, ca. 1825–30Caspar David Friedrich (German, 1774–1840)Ulje na platnu; 13 3/4 x 17 1/4 in. (34.9 x 43.8 cm)Wrightsman Fund, 2000 (2000.51) Posmatrači su prikazani otpozadi kako bismo i mi mogli da učetvujemo u njihovom zajedničarenju sa prirodom. Desno je prikazan Fridrih a levo njegov prijatelj i učenik August Heinrich (1794–1822). Nemački romantičari su bili fascinirani mesecom jer su ga smatrali predmetom koji uvodi u razmišljanje o božanskim stvarima. Ovo je treća verzija jedne od Fridrihovih najslavnijih kompozicija. Лапис Лазули, Данче* and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука