Срђан Шијакињић Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Стављајте овде све добре серијале који могу да се погледају на нету : Ја ћу почети са пар. RYLAH and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Ових неколико првих које ћу поставити су можда познати, али нема везе, можда неко још није налетео. Ово је Југославију у рату 1941-1945., највећи документарни подухват у историји наше телевизије. рађен је од краја 80-их до 1992. или 1993. и у 25 (чини ми се) епизода (има их 26 или 27, али једна фали на Јутујубу) домаћи и страни историчари и актери догађаја говоре о Другом светском рату у Југославији. Све стране су заступљене, имамо чак и човека који је био официр у војсци НДХ, па од официра ЈВуО, пучиста и наших комуниста топ ранга попут Ђиласа, Велебита и Темпа до Фицроја Меклејна и чини ми се чак и Ентонија Идн-а. Морам рећи да сам се супер проводио гледајући је! (Да, баш сам парти енимал, знам. ) Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Ево га Justice Harvard, један (додуше скраћени) семестар одржан пред камерама на Харварду, на тему правде, моралности, правичности итсл. у философији и у светлу актуелних догађања. Нажалост, не енглеском је само, уз енглеске титлове. Дванаест епизода, ако се не варам. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Иначе, Југославија у рату је рађена вероватно по угледу на чувени Би Би Сијев серијал The world at war, који такође има 26 епизода. њега још нисам одгледао али свакако се надам да га нећу пропустити. Постоји и The unknown war - америчко-совјетска кооперација (интересантно), серијал који је настао јер је СССР био незадовољан недовољном представљеношћу у ББЦ-евом документарцу. Њега има на Јутјубу, а први нисам нашао, али знам да се сигурно може скинути са оног сајта ка којем је забрањено слати линкове, због пиратерије. Нажалост и овај је на енглеском, има енглеске титлове али су они бескорисни. Ето, кад налетим на још неки добар програм, убацићу. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Тери Џоунз: Средњевековни животи http://www.youtube.com/watch?v=2-Z1eb4TRqs Феноменалан серијал о животима људи у средњем веку. Оно што је веома значајно јесте да имамо серијал који тотално руши предрасуде које смо имали о људима који су се ваљали по блату као свиње и били сујеверни. Сазнајемо чак и откад су све те предрасуде датиране. Нарација одлична, човек бивши Пајтоновац Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Тери Џоунз: Варвари Сазнајемо да су наше слике о "варварима" заправо производ римске пропаганде. У овом кратком серијалу Тери Џоунз нас упознаје са правим људима које су Римљани називали "варварима", однос њихове и римске бруталности и о смеу осталом што нам је интересантно, а о чему смо углавном имали потпуно другачију представу. Оба ова горња Теријева серијала су на енглеском, не знам има ли српски превод. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Знам да смарам, али ако може неко из команде да преименује у "серијали из области друштвених наука", да би качили људи и о философији, психологији и сл.? Унапред захвалан! Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Што си тражио, то си добио Ај` ми за почетак један философски серијал набаци... Баш имам жељу да га погледам Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Благодарим Е али за ово друго, тешко да ћу ти помоћи, не знам ни за један проверено добар, тј. да сам га сам одгледао, или да ми га је неко препоручио. Додуше, рецимо овај не делује лоше, бар на основу описа : увод у западну философију, од Сократа до половине ХХ века. Највећи плус серијала је што говоре философи о философима... Највећи минус је што је енглеском и што је у 70 клипова подељен. А налетео сам и на једноделне докуметарце о Сартру и Хајдегеру : http://topdocumentaryfilms.com/heidegger-thinking-the-unthinkable/ и http://topdocumentaryfilms.com/sartre-the-road-to-freedom/. Иначе на овом сајту има свашта нешто фино да се нађе. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука