Млађони Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Нема потребе да разговор спуштамо на тај ниво. Нити ово има везе са тобом на било који начин. Има има, и те како. Јер има везе или са мном или са радуловићем. Можда се често заломи да те нешто плаше ове либертаријанске опције које ја заступам, па можда зато више бијеш по мени. Ја одрао грло на овој теми, ал не читаш. Вазда читам, нападаш га на свим пољима. Прво да је небитан, после да неће да пређе цензус, сад када си видео да је близу прелажења цензуса, кренуо си на озбиљније замерке како "не зна" али се идаље држиш вазда неких ад хоминема, нисам видео неку вазда утемељену аргументацију, зашто једноставно понављаш да не зна, да не може. ја се заиста трудим да разумем твоје мотиве у овој аргуметнацији.. али сварне.. које је заправо твоје политичко гледиште... јер ако не разумем твоју позицију не могу да дискутујем.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Nije tu jasno zasto sve drzave onda subvencionisu svoju privredu ili poljoprivredu i to rade upravo sve najbogatije i najrazvijenije zemlje ... Pa se pitam, kome treba ta budalastina koja se zove slobodno trziste? to je zapadna podvala i prvenstveno je zastupljena u poljoprivredi, zapadne zemlje su svoju moć zasnovale na obradnim centrima, znači mašinska i elektronska industrija i pored obrada i farmaceutska e sada posto imaju prednost a treba im tržište van njihovih granica onda naturaju slobodno tržište i izmišljaju evropske unije zbog istog kako ne bi bankrotirali, e sada posto i njima je nezgodno to slobodno trziste u nekim sferama kao sto je hrana, koja u eu nije bas na kvalitetu zbog velike zagađenosti ali i zbog lošije klime nego u zemljama sa strane onda su oni izmislili subvencionisanje hrane, to kopenzuju jakom industrijom i time ubijaju kod slabih zemalja cak i poljoprivredu koja je u prednosti u odnosu na zapad , jeftinij a radna snaga, bolji kvalitet i zbog klime i manje zagađenosti, e o tome se tu radi, slobodna tržišta su zapadnjačka prevara smišljena da od siromašnih zemalja naprave još siromašnije Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Nije tu jasno zasto sve drzave onda subvencionisu svoju privredu ili poljoprivredu i to rade upravo sve najbogatije i najrazvijenije zemlje ... Pa se pitam, kome treba ta budalastina koja se zove slobodno trziste? Какве то везе има што субенционишу са тим да је сама субенција мешање у привреду. Многе богате земље се мешају у привреду у малој мери. Ал што се земља више меша у привреду то је сиромашнија. pa nije mi jasno to što si postavio pitanje šta fali radulovićevom sistemu subvencionisanja, eto to mi niej jasno, samo to sam i citirao, То питање нисам могао да поставим, или је могло да буде лапсус, јер радуловић нема систем субенционисања. Ја не браним скоро никакве привредне субенције. Морам да браним неке порезе, јер нисам анархиста, али било какве привредне субенције не браним. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 @, Ej, da te pitam za savet ... Imam kuma , novinar na RTS-u, pre 2-3 godine radio prilog o legalizaciji kuca u Srbiji i napravio interviju sa kumom, mojom kevom, bila zena na dnevniku ...Pa se nesto mislim, mozda i nju da kandidujemo, samo da skupim one potpise a intervju vec ima, samo da ga nakacimo na YouTube .. Sta mislis ? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 pa nije mi jasno to što si postavio pitanje šta fali radulovićevom sistemu subvencionisanja, eto to mi niej jasno, samo to sam i citirao, Опет ти једно те исто. Онда ми објасни зашто? Зашто не ради за неку другу компанију, са оним досијеом би га добре компаније прихватиле? Зашто би онда окренуо леђа вучићу? Могао је да има опет министарску фотељу. То што ти причаш је контрадикторно. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 ti si brate sam sebi kontradiktoran, od kad sam ja ovdije došao na forum prije pola godine , ti neprestano trubiš o slobodnoj ekonomiji,ne miješanju države u istu, a sada postavljaš pitanje sta fali necijem sistemu subvencija, ja te više ne kontam , nikako, do sada sam samo govorio protiv tvojih gledišta i mislio sam da sam shvatio šta bi ti htjeo, a sada više ništa ne znam Сада видех на шта си мислио, Извадио си из контекста реторичко цинично питање. Као да сам те нпр питао - шта фали убици? Неспоразум. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Има има, и те како. Јер има везе или са мном или са радуловићем. Можда се често заломи да те нешто плаше ове либертаријанске опције које ја заступам, па можда зато више бијеш по мени. Сад већ почињеш да параноишеш. Још и више кад погледаш да сам одговорио Флорентини а ти си се закачио за мој пост малопре. Вазда читам, нападаш га на свим пољима. Прво да је небитан, после да неће да пређе цензус, сад када си видео да је близу прелажења цензуса, кренуо си на озбиљније замерке како "не зна" али се идаље држиш вазда неких ад хоминема, нисам видео неку вазда утемељену аргументацију, зашто једноставно понављаш да не зна, да не може. И даље мислим да је небитан. И даље мислим да не треба и неће да пређе цензус. Мислим да није близу прелажења цензуса. Од почетка теме аргументовано причам зато мислим да је његова прича шупља, само што ти ту аргументацију не сматраш валидном или утемељеном. Ту већ не могу ништа. Разговарам о свакој економској теми а се заиста трудим да разумем твоје мотиве у овој аргуметнацији.. али сварне.. које је заправо твоје политичко гледиште... јер ако не разумем твоју позицију не могу да дискутујем.... Свима су на овом форуму познати моји ставови о либерализму у свим његовим варијацијама. Што се мотива тиче, причам да бих причао, исто као и ти, размењујем мишљење са саговорницима, за то и иначе форуми служе. Све остало је опет падање у параноју. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Опет ти једно те исто. Онда ми објасни зашто? Зашто не ради за неку другу компанију, са оним досијеом би га добре компаније прихватиле? Зашто би онда окренуо леђа вучићу? Могао је да има опет министарску фотељу. То што ти причаш је контрадикторно. ne znam ja sta je kontradiktorno, kod mene, ja sam rekao da me ne zanima ni jedan politicar koji je sjedio u proevropskoj vladi ako je kojim slucajem on okrenuo vučiću leđa baš zbog evrope ja mu ni to ne priznam jer laže, sad se sjetio da se okrene, ko što se i vučić maloprije sjetio da treba u evropu, za mene ti ljudi nemaju vrednosti, prema tome ne vidim u čemu sam ja kontradiktoran, nego nisi mi odgovorio treci put te pitam jesi li ti za subvencije ili nisi, ako nisi sto si postavio pitanje sta fali radulovićevim subvencijama , e to mi odgovori jer mi izlazi kontradiktorno sa tvoje strane ja sam mislio da si ti protiv subvencija, a u onom djelu gdje sam te citirao ih braniš, daj mi razjasni za šta si Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 ok onda shvatam da si u zanosu napisao u retoričke svrhe, al ne valja ti to, ako nesto nije p otvojoj ideologiji to prećuti a ne upotrebljavaj protiv drugoga jerbo vidiš da se zna vratiti u glavu ko bumerang Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 je kojim slucajem on okrenuo vučiću leđa baš zbog evrope ja mu ni to ne priznam jer laže, sad se sjetio da se okrene, ko što se i vučić maloprije sjetio da treba u evropu, z Окренуо је Вучићиу леђа јер је вучић стопирао реформе које је хтео да спроводи. Никакве везе са европом нема. Сад већ почињеш да параноишеш. Још и више кад погледаш да сам одговорио Флорентини а ти си се закачио за мој пост малопре. Обична обсервација. Када год дискутујем са билбијом ти се убациш на његову страну, и то имамо документима јер сам те више пута на приватној поруци питао о чему се ради? Да ли се ти слажеш са оним његовим ставовима. Хоћеш да кажеш да није тако? Да се ниси минимум пар пута у мојим политичким дискусијама са Билбијанером дошао и кренуо да бијеш по мени? То брале није параноја, то је чињеница и то документована. Мене само занима, зашто? Да ли имаш нештоо лично против мене или против мојих политичких гледишта, када ти очигледно више сметају него Жељково Билбијање. Мислим да није близу прелажења цензуса. Од почетка теме аргументовано причам зато мислим да је његова прича шупља, само што ти ту аргументацију не сматраш валидном или утемељеном. Ту већ не могу ништа. Ок, поштено. Не сматрам искрено. Свима су на овом форуму познати моји ставови о либерализму у свим његовим варијацијама. Што се мотива тиче, причам да бих причао, исто као и ти, размењујем мишљење са саговорницима, за то и иначе форуми служе. Све остало је опет падање у параноју. Мени нису, можеш ли ми у једној речценици рећи своју позицију на политичком спектруму у економији. Левак, центриста, дешњак? Леви центар, или десни центар? Мени је то вазда доста. Јер ја некако све мислим да си дешњак али онда кренеш да дискутујеш и размењујеш мишљења баш са нама дешњацима.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 ok onda shvatam da si u zanosu napisao u retoričke svrhe, al ne valja ti to, ako nesto nije p otvojoj ideologiji to prećuti a ne upotrebljavaj protiv drugoga jerbo vidiš da se zna vratiti u glavu ko bumerang Једино што ми се враћа у главу ко бумеранг јесте то што ти не умеш да разумеш саркастично-реторичко питање. То није моја кривица, већ твој недостатак. odgovori jer mi izlazi kontradiktorno sa tvoje strane ja sam mislio da si ti protiv subvencija, a u onom djelu gdje sam te citirao ih braniš, daj mi razjasni za šta si Нисам их бранио већ сам поставио реторичко саркастично питање. Које си ти успео да не схватиш и извучеш из контекста. Например, неко ти скине кочнице са аута а ти му кажеш - Ма иди, не требају ми кочнице, шта ми фали да возим без кочница? Да знаш о чему радуловић прича, знао би да је он против субвенција... самим тим питање "зато браним радуловићеве субенције" не би имало смисла, и могао би то да ставиш у контекст дискусије. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 kad ga vidim ovako mršavog pa još ako je ekonomski stručnjak dođe mi da odma glasam za čanka, on mi djeluje bolji domaćin , šta ćeš kad sam zadrta seljačina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Обична обсервација. Када год дискутујем са билбијом ти се убациш на његову страну, и то имамо документима јер сам те више пута на приватној поруци питао о чему се ради? Да ли се ти слажеш са оним његовим ставовима. Ево га на теми па нека ти каже колико имамо супротна мишљења о многим стварима. И у пп сам ти увек причао оно што ти и сада причам: никада ништа лично против тебе немам, нити имам и разлога да имам било шта против тебе, јер те нити знам нити си ми шта нажао учинио. Зашто ти лично схваташ дискусије, не знам, али знаш и сам шта смо разговарали. Сваки пут сам ти рекао што и сада. Мени нису, можеш ли ми у једној речценици рећи своју позицију на политичком спектруму у економији. Левак, центриста, дешњак? Леви центар, или десни центар? Зашто бих се сврставао? Сматрам да је либертаријанизам глупост, као и било која филозофија која инсистира на фикцијама које су лишене реалности. Залажем се за јаке институције државе, што мању оптерећеност привреде мешањем политике, што мању и што ефикаснију администрацију која ће да буде што стручнија, што је могуће мању оптерећеност порезима и процедурама, посебно оним бесмисленим процедурама, субвенционисање грана привреде које имају шансе да донесу профит и да се развијају тако да упосле велики број људи, субвенционисање извозно и развојно оријентисаних индустрија које имају шансе за успех овде, итд. Ако те занима нешто посебно, питај. Дакле, имам искристалисано шта и како мислим, е сад што се то уклапа или не уклапа у неке шаблоне, жао ми је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Обична обсервација. Када год дискутујем са билбијом ти се убациш на његову страну, и то имамо документима јер сам те више пута на приватној поруци питао о чему се ради? Да ли се ти слажеш са оним његовим ставовима. Хоћеш да кажеш да није тако? Да се ниси минимум пар пута у мојим политичким дискусијама са Билбијанером дошао и кренуо да бијеш по мени? То брале није параноја, то је чињеница и то документована. Мене само занима, зашто? Да ли имаш нештоо лично против мене или против мојих политичких гледишта, када ти очигледно више сметају него Жељково Билбијање. ako je biblija baron , ja i baron smo u 99 % slučajeva istog mišljenja, ne znam kako to nisi do sada primjetio, a ako nekom dam amin onda je to zato što indentično mislim kao što je napisano u komentaru, i tvoje komentare aminujem kad god je takva situacija, iskreno izbjegavam da dam amin nekome u raspravi koliko god da mi se sviđa nečiji komentar jer nemam običaj da potpirujem tuđu raspravu, ali ti si brate tvrd momak, nemoj kukati, mnogo me nervira ta slobodna ekonomija , znači išo bi sad u rat da poginem protiv nje ako možeš da vvjeruješ, o ničem drugom se tu ne radi, jednostavno ti stavovi tvoji o ekonomiju su ono čega se ja zgrožavam još od puberteta, šta ja tu mogu. moežmo mi ljudi i opuštenije da živimo a da ne jurimo sami sebe, taj tvoj sistem je upravo bolesna jurnjava a ja sam ti i pokušao objasniti kako vodi u fašizam al ti nećeš da čuješ o tome, i šta ja sad da radim, kad god budeš o tom pisao a ja budem prisutan uvijek cu da ti stojim za vratom, a ovako nemam ništa protiv tebe, naprotiv, dobar si ti dečko! al voliš brate i da kontriraš, evo sad sam te u hvatio kako se služiš i onim što ne misliš samo da iskontriraš, mislim ovo za subvencije, zato sam te uhvatio za to i ne pušĆam , jbg. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука