Jump to content

Литургијско вино - Ново у понуди Патријаршијског управног одбора

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

@@verum est in beer,

ba baš ta vina tipa Car Lazar, Milica, pojedina vina Vranac, čak sam neke sveštenike video da koriste i Jagodinsku ružicu a u njoj ponajmanje ima "vina", tj. grožđa...sve ovo sšto sam napisao je ložeg kvaliteta, razlog - zna se ,

poznate su mi te stvari , kolko tolko poznate, čak i od običnih ljudi koji dobro poznaju sve oko vina a nisu ljudi iz crkve, to su mi isto potvrdili , za pojedina vina da su sve sem Vina, hemija. Zbog takvih vina, sumnjivog kvaliteta, pojedini vinarije, kao i pojedine eparhije, prave takva vina - čista i kvalitetna isključivo zbog Evharistije.

Ovo oko receprure, to ti je oko vrenja, da bi zadržao slatkas ukus i tu prvu aromu, na to se misli kad se kaže posebna recepruta, jer se radi o čistom vinu.

Sad sam taj deo ne znam kako se radi, verujem da ću vremenom saznati.

To planiramo i manastiru tako da radimo, da imamo i takvo vino koje je samo tako nazvano Liturgijsko.

Подели на овим сајтовима

• Гости

a to da...za ovo si u pravu, zarumem te šta si hteo da kažeš.

zaboravih gore još da dodam, da se gleda i na sortu grožđa, pa tako onda posebno prave od ovih ostalih satndardnih...

da ne lupetam sve i svašta hehehe samo ću reči da su te razlike koje čine specijalnim, zbog kvaliteta , sorti, vrenja... i samo je tako nazvano Liturgijsko a vino ko svako drugo vino koje je čistog i dobrog kvaliteta.

za ova liturgijska svi koji se oko toga bave, da naprave nešto dobro, gledaju da to bude slatkog ili slatkastog ukusa radi prijatnosti kao što je gore Feeble naveo jedan primer...

Добро је што ће бити слатко, незгодно кад наиђе Royal за причешће :)

Рече једном и о. Голијан да би било добро ако свештеници могу да набаве слатко вино за причешће јер каже дешава се да се дете причести па буде неко кисело вино и дете више неће да окуша.

Подели на овим сајтовима

Зар није био Југословенски? Или је било нешто око превода, па су наши превели као Југословенски ризлинг :)

Врло могуће, давно беху Мућке, ал ме ово ипак одмах подсетило на то :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

jasno je navedeno kakvo se vino koristi u Liturgiji, tako da ne postoji bilo kakva potreba za brand-iranjem u toj oblasti...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Ne znam šta me zafrkava ova tastatura, svremena na vreme mi izbacuje druga slova ili skrati mi neku reč pa posle moram da ispravljam :D

:))

Море, да ти ниси мало више "дегустир'о" вино, па сад, као, "зафркава тастатуа" ? :bleh:

Узгред да напоменем, ја мноооогоооо волем слатка вина :pivo: .

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Гости

hehehehe veruj i ja sam to u prvi mah pomislio, kako sam mogao da se opijem i ovako da grešim a da pritom ni liznuo nisam  :0102_laugh:

seko, pa ondak kad je tako i kad istu stvar volemo, ondak šifeli :pivo:

Подели на овим сајтовима

hehehehe veruj i ja sam to u prvi mah pomislio, kako sam mogao da se opijem i ovako da grešim a da pritom ni liznuo nisam  :0102_laugh:

imaš još sat i deset minuta do početka posta... :)))

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

Подели на овим сајтовима

@,

hehehehehe sreća te samo jedan dan traje :gleda:

a posle kažu pravoslavni postovi strogi.... :bleh:

Подели на овим сајтовима

sreća i ta što od malena postim te mi niš` nije teško :good2:

hrišćaninu to postane sastavni deo života...Al nikako, brate da se naviknem na sirnu nedelju, pa to ti je...

Подели на овим сајтовима

Е, кад тако стојУ ствари, братац, онда шифели, и да Бог да да у скорије време, и у стварности наздравимо ( овим вином) :pivo:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...