Jump to content

O novom veku i tehnološkom razvoju, kroz teološku prizmu

Оцени ову тему

Јаков.

Препоручена порука

Edison, Markoni, Pupin, Tesla, Bor, Plank, Ajnštajn, bračni par Kiri, Fleming...samo su mali broj individualaca koji su preko noći promenili ne samo u naučno-tehnološkom već i metafizičkom smislu, čovečanstvo. 

Savremena medicina, hemija, fizika, elektrotehnika..zasnovani su na idejama, pronalascima i smernicama, ovih velikana.

Ono što je meni interesantno više nego sami ti ljudi i pronalasci, jeste da se uglavnom sve to dešavalo u 50 godina. Izuzetno kratak period kada se gleda čovečanstvo uopšteno, ali tako mali period koji je promenio ljude i ljudske navike, ako ne za 180, a ono za 90 stepeni. 

Da li bi se sve to desilo i da nije bilo ovih ljudi?

Siguran sam da bi.

Naravno da će sad  neki polusrbi da se razulare i dignu viku, kako je Tesla jedan i jedini. Kako je zapravo Tesla taj koji je bio otac nauke, i otac nove zore čovečanstva. Donekle se slažem, ali mislim isto tako da je ta nova zora čovečanstva morala doći i da bi se ona desila svakako i sa Teslom i bez Tesle, jer je definitivno Božija volja bila, da se Svet razvije u ono što je danas. 

Možda bi transformator i naizmeničnu struju svetu predstavio neki albanac ili turčin, a ne Tesla, ali eto nije. 

Suviše se stvari izdešavalo u turbulentnom 18 i 19 veku, da bi se moglo nastaviti uz svetlost sveća i vuču konja. Suviše su to velike promene u kulturno istorijskom, teološkom i svakom drugom smislu. Uopšte ne sumnjam da bi se sve ono što su ovi velikani dali svetu uz Božiju pomoć, bilo dobijeno, na ovaj ili onaj način, kao što ne sumnjam u to da je Tesla poživeo, da bi sada lebdeli umesto hodali. :)

Kuda dalje?

Ovaj svet je još mlad za Smakove i krajeve. Ne trebamo se tako lako opraštati od njega i vajkati na život. U svakom od nas je mali Tesla, i uz Božiju pomoć, učinićemo ovo mesto poput Hiperboreje. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...