Predrag S. Написано Јануар 14, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 Nakupi se vremenom u nama mnogo toga, o čemu smo razmišljali, ili nam je samo ponekad "padalo " na pamet. U atmosferi novog početka i nove želje za novo spremanje i mesta za neke nove misli, ovim putem se ratosiljam ovih mojih starih izanđalih. Nisu sve moje, ima tu i tuđih, poznatih, ali se neću truditi da citiram ako ne znam ko je autor (to je kao na buvljaku-roba bez dekleracije) Nemaju neku vrednost, koštaju koliko vreme koje neko odvoji da ih pročita. Počinjem jednom mojom: "Istina se uvek otkriva u paru, ili samo pola dok je drugi deo u mraku." ivona, Andre Williams and Srdasce је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 Jedna nova još neupotrebljena: "lepše od svake pesme, priče ili himne o ljubavi je doživljaj, takve prave iskrene, duboke, nesebične ljubavi" Srdasce and ivona је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 14. januar (01. januar po starom kalendaru) 2014. godine Let Me bless you with My grace and Peace. Open your heart and mind to recive all that I have for you. Do not be ashamed of your emptiness. Instead, view it as the optimal condition for being filled with My Peace. It is easy to touch up your outward appearance, to look as if you have it all together. Your attempts to look good can fool most people. But I see straight through you, into the depths of your being. There is no place for pretense in your relationship with Me. Rejoice in the relief of being fully understood. Talk with Me about your struggles and feelings of inadequacy. Little by little, I will transform your weakneeses into strengths. Remember that your relationship with Me is saturated in grace. Therefore, nothing that you do or do not do can you from My Presence. 1.Samuilova 16;7 Rimljanima 8;38-39 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 malo izlizana, ali upotrebljiva: "pametan se uči na tuđim greškama, a budala na svojim" " kako onda nazvati onog koji iznova i iznova ponavlja iste greške?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 Promene koje pravi "veliki čovek" u svom životu izgledaju kao šare na tigrovoj koži, promene koje pravi "pravi čovek" su nalik na šare leoparda, dok običan čovek samo menja izraze na svom licu. tekst iz "Knjige Promena" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 U Crnoj Gori postoji nešto kao pozdrav, umesto "sretan put" kaže se "putuj s anđelima", ja sam se oduševio svaki put kada su me tako pozdravili pri odlasku. ivanaika and Srdasce је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Slično onom triput meri jednom seci, ili , ispeci pa reci; u Knizi Promene se kaže: dobro isplaniraj put pre nego što napraviš prvi korak, dobro razmisli pre nego što kažeš i nikada ne traži nešto dok još nisi učvrstio odnos ili položaj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Istina se može opisivati/objašnjavati na različite načine, na onoliko; koliko ima pogleda na realnost. Ljudi mogu pričati o istoj stvari, a da se ne razumeju, iako pričaju istim jezikom, ili se mogu dobro razumeti bez reči ako imaju isti pogled na svet. ivona је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Ko što se uz malu vatricu nećemo ogrejati, tako ni uz mlaku ljubav i mlaku želju nećemo doživeti ni zemaljski, ni nebeski raj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука