Jump to content

Има ли уопште (и)какве користи од крштења ако не одлазим на св. Литургију?!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Крштење је ново рођење, које за разлики од биолошког, укључује нашу вољу. На тај начин људско постојање је приближено Божијем. Како? Бог постоји зато што хоће да постоји, а ичовек може постојати ако то хоће, управо кроз крштење, ново рађање. То слободно и вољно рађање, вољно постојање, јесте услов уласка у заједницу са Богом. Без те одлуке нисмо слободни, а Бог нас не жели неслободне.

Подели на овим сајтовима

Јасно је мени то,

али неком ко само понекад вири у целу православну тематику

не можеш на тај начин објаснити.

Рекла сам му да је то као учлањење и признање да постоји Бог,

наш избор стремљења ка њему.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

????????? ??? ???? ??? ??????? ?????? ????? :-D?? ?? ?????,??? ??? ??? ??? ?? ???? ??????????...???? ???????? ?? ???, ???? ?? ???????????????? ??? ???????? ?????????? ? ?? ??????????? ? ?? ?????? ??????...??? ????? ?? ??????.???? ?????: "??? ??? ??? 50 ?????? ????????, ??? ?? ???? ?? ???? ? ??????."

jes vala dugacka i meni je bila dok sam ispravljao greske :cheesy2:)odvedi ga u sabornost liturgije ili medju hriscane koji su aktivni u ljubavi prema Gospodu, zarazno je :)licni primer ograniceno pomaze dok svako ne uvidi svoju i tudju gresnost, ali ne i neogrehovljenu prirodu Boga, naizgled potpuno nedostiznu i obesmisljavajucu ...trud je svakako dobar, ali ne i dovoljan, upravo je taj momenat volje za promenom onaj koji menja ceo zivot - krstenje."mol' se Bogu" je moj omiljeni citat, i cini dobra dela za tu dusu, u njeno ime ... milostinja i udar na "znanje" su najjaci aduti, obicno se "znanje" izjednacava u najcescim slucajevima sa predrasudom.ziva Rec, onako kako je i Gospod i apostoli radili je najbolji medijum, ne pisana ... ljubav kroz Rec je razoruzavajuca :)a opet gordost je pogubna i sama dusa mora sa sobom da se izbori na kraju ...
Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Ово питање је аналогно овом питању: има ли болесник користи од правог лека за његову болест, ако болесник не отвара уста и не пије лекове?

Мислим да би одговор требао да буде исти.

Подели на овим сајтовима

Нема ту неког правила.Ако кажем да све зависи од средине у којој живиш, а шта је онда

са личним трудом, или ако кажем да је средина у којој  живиш Воља Божија, шта је опет са

личним трудом.

А без тога нема ни одласка на св.Литургију.А шта ћеш на литургији ако ниси крштен?

На крају,  иди на литургију, био крштен или не, без Литургије и не живиш ако си крштен,

а ако ниси, лако ћеш се крстити  када схватиш шта је она.

Подели на овим сајтовима

opet covek krsten ima sanse i vece vjerovatnoce da ce se pokajati za svoje grijhe.

ostajemu mogucnost da se ispovijedi na samrti i pricesti

?? ??? ????? ???????? ?????? ????? ??? ????? ???? ??? ?? ????. ??????? ?? ??????? ??????. ??? ???? ????, ????? ??, ?? ?? ??? ?????? ??????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

??? ?????? ?? ???????? ???? ??????: ??? ?? ???????? ??????? ?? ?????? ???? ?? ?????? ??????, ??? ???????? ?? ?????? ???? ? ?? ???? ???????

?????? ?? ?? ??????? ?????? ?? ???? ????.

?????? ????????? ???? ?? ?? ??????? ? ?? ???? ???? ?????? ?? ??. ????????? ? ?? ?????????? ?? . ?????? ?? ???? ???? "??? ?? ?????? (?)????? ??????? ?? ???? ??? ??????? ?? ??. ????????? ? ?? ??????????? ???!"

? ????? ?? ????? ?? ????? ???? ??????? ????? ?????? ??? ??????.... :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...