ivona Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Slika: Blue Circus http://www.wikipaintings.org/en/marc-chagall Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Nikako nije moj senzibilitet.Volis njegov rad? Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Nikako nije moj senzibilitet.Volis njegov rad? da! volim boje koje bira, volim kompoziciju koja lici na podsvest ,moj senzibilitet ga prepoznaje kao nesto lepo iako nije u formalnom realnom ili simetricnom skladu!sta odgovara tvom senzibilitetu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Predivna slika, a mislim da je i njegova najpoznatija. Ja ga obozavam. Lezi mom senzibilitetu ivona је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Koju bi ti Justina izabrala? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Moj senzibilitet je totalni klise,ali ne mogu prosto od njega da se otrgnem.Klod Mone je za mene kraj krajeva u prenosenju impresije, narocto pejsazi i lokvanji,manje figure i portreti i komponovanje,najvise ne ponovljiv dozivljaj treperenja u vazduhu kao kod Izlaska sunca ili Stogova sena,ili mnogih drugih ili svezine letnjeg dana onih pejsaza na obalama,ili lokvanji njegov japanski vrt koji je bio njegova 3D impresija koliko se njime bavio ,ja to dozivljavam kao da je morao da izadje iz dve dimenzije platna i da prosto "naslika" to u trecoj dimenziji.Ne znam koliko poznajes njegov rad. Inace sto se boja tice kod Sagala i meni se dopada,bez daljnjeg je odlican tu nema sta. ivona је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Moj senzibilitet je totalni klise,ali ne mogu prosto od njega da se otrgnem.Klod Mone je za mene kraj krajeva u prenosenju impresije, narocto pejsazi i lokvanji,manje figure i portreti i komponovanje,najvise ne ponovljiv dozivljaj treperenja u vazduhu kao kod Izlaska sunca ili Stogova sena,ili mnogih drugih ili svezine letnjeg dana onih pejsaza na obalama,ili lokvanji njegov japanski vrt koji je bio njegova 3D impresija koliko se njime bavio ,ja to dozivljavam kao da je morao da izadje iz dve dimenzije platna i da prosto "naslika" to u trecoj dimenziji.Ne znam koliko poznajes njegov rad. Inace sto se boja tice kod Sagala i meni se dopada,bez daljnjeg je odlican tu nema sta. Pa sad impresionisti ( za mene je Renoar car) i jesu za nas " moderne ljude" najprihvatljivije slikarstvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Klod Mone naravno,daleko od klisea!sto se tice impresionizma,predivan pravac ,ali bih uvek radije izabrala Sezana,i ono sto mogu da ti kazem je da sam provalila da to kod mene ide nekako sa godinama,sve se vise okrecem simbolistima,ali uvek volim da se vratim ranijim neprolaznim izborima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Pa sad impresionisti ( za mene je Renoar car) i jesu za nas " moderne ljude" najprihvatljivije slikarstvo. Da vecina ih zato i voli,jer su im bliski i razumljivi na oko,medjutim meni je to profesija i pored toga sto mi je i svo ostalo slikarstvo jednako razumljivo,Mone otaje moja nikadprevazidjena ljubav Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Klod Mone naravno,daleko od klisea!sto se tice impresionizma,predivan pravac ,ali bih uvek radije izabrala Sezana,i ono sto mogu da ti kazem je da sam provalila da to kod mene ide nekako sa godinama,sve se vise okrecem simbolistima,ali uvek volim da se vratim ranijim neprolaznim izborima. Naravno ,covekov unutrasnji svet se sa godinama menja pa tako i njegov dozivljaj onoga sto posmatra ,onoga u cemu se ogleda,onoga sto ga hrani.A tu je svakako i nostalgija(vracanje na ono sto ga je nekada cinilo)prisutna u svima nama da se setimo samih sebe iz tih perioda kroz ta dela.Ja to tako nekako vidim Medjutim simbolizam i ako ume da me odusevi nije me nikada toliko privlacio.ALi svakako da ima fenomenalnih dela kojima se uvek moze vracati iznova. ivona је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Naravno ,covekov unutrasnji svet se sa godinama menja pa tako i njegov dozivljaj onoga sto posmatra ,onoga u cemu se ogleda,onoga sto ga hrani.A tu je svakako i nostalgija(vracanje na ono sto ga je nekada cinilo)prisutna u svima nama da se setimo samih sebe iz tih perioda kroz ta dela.Ja to tako nekako vidim Medjutim simbolizam i ako ume da me odusevi nije me nikada toliko privlacio.ALi svakako da ima fenomenalnih dela kojima se uvek moze vracati iznova. koji si ti sreckovic,profesija!!!eeeeeeeeeeeeej!sreckovic na kub! Evo jednog predivnog umetnika koji ce uvek ostati moj ''favorit'',sta kazes za njega El Greko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 koji si ti sreckovic,profesija!!!eeeeeeeeeeeeej!sreckovic na kub! Evo jednog predivnog umetnika koji ce uvek ostati moj ''favorit'',sta kazes za njega El Greko Da da sreckovic ,samo jos da sam se rodila negde u Njujorku...eh Srbija i umetnost....nista me ne pitaj El Greko,jao moja druga vecita ljubav,apsolutno El Greko!!! ivona је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 pa znas ti bolje od mene da to neko stradanje mora da ide sa umetnicima ,ali stvaraj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 pa znas ti bolje od mene da to neko stradanje mora da ide sa umetnicima ,ali stvaraj Da znas jednom mi je jedan genijalan popa rekao da se umetnici dele na ogrezle u sujeti i jurodive,ako se sacuvas od sujete neminovno ces ispasti jurodiv(to u smislu jurodiv za umetnost da neko ne shvati pogresno)....zivi bili pa videli sta ce da ispadne winter Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Ja sam imala srece ( ai zelje, mogucnosti) da vidim sve El Grekove slike na licu mesta, u Spaniji. Ukljucujuci i onu najcuveniju u Toledu " Sahrana grofa Orgaza". Ima i nekoliko ikonostasa koje je on slikao. Inace sam razumela Pikasa ( i od tada ga uvek razumem) kada sam u Madridu videla njegovu Guernicu. To je zaista remek delo. ivona and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука