cloudking Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 9. Tarot i druge karte Sa ponovnim ozivljavanjem okultnog i nju ejdz pokretom pojavilo se i novo interesovanje za tarot karte. Knjiga Nju ejdz almanah (The New Age Almanac) objasnjava: Tarot je poceo da stice OKULTNE asocijacije i da se PRVENSTVENO KORISTI ZA GLEDANJE U KARTE, PRORICANJE SUDBINE I GATANJE sa kartama. Osoba koja je najodgovornija za novonastali razvoj tarota bio je pastor (propovednik) francuskih hugenota, Antoan Kur De zeblen (Antoine Court de Gebelin — 1719-1784). Tokom 1770-tih godina, De zeblen je postao aktivan u pariskim MASONSKIM krugovima i pridruzio se Filaletima (Philalethes), francuskom MASONSKOM OKULTNOM REDU koji se razvio iz ucenja Martina De Paskvalija (Martines de Pasqually — umro 1774). On je postao svrseni OKULTNI naucnik. Ova francuska okultna vestina je postala osnovni elemenat revolucionarne misli koja ce nekoliko godina kasnije svrgnuti francusku vladu. De zeblen je otkrio tarot preko svojih drustvenih veza. Odmah je u njemu video OKULTNU SIMBOLIKU i povezao ga sa drevnim Egiptom. Kad se raspadao stari Egipat, svestenici su napravili karte za igranje kako bi sakrili svoju mudrost od neprosvecenih i u isto vreme obezbedili njihov opstanak. On je zakljucio da su karte putovale do Rima, gde su bile u posedu papa koji su ih odneli u Avinjon. Iz Avinjona su se rasprostranile sirom Evrope. De zeblen je objavio svoje spekulacije 1781. godine u osmom tomu svoje visetomne studije starog sveta, Prvobitni svet (Le Monde primitif), u kome zapocinje sa naznacavanjem okultne simbolike tarot spila. De zeblen je, na primer, taj koji je pokrenuo ideju da 22 glavne karte treba izjednaciti sa 22 slova hebrejskog alfabeta. U eseju koji je napisao njegov nepoznati prijatelj, a koji je dodat na njegov sopstveni rad o tarotu, De zeblen je predlozio da se TAROT KORISTI KAO METOD PRORICANJA BUDU]NOSTI. Ideju je prihvatio gatar poznat samo pod imenom Eteila (Etteilla), koji je 1783.objavio knjigu u kojoj detaljno objasnjava metode za proricanje sudbine uz pomoc tarota, a tokom naredne decenije izdao je i mnostvo knjiga i clanaka o proricanju sudbine uz pomo} tarota i drugih sredstava. Gatanje uz tarot je postajalo sve rasprostranjenije tokom decenija nakon Francuske revolucije. Covece... u sta sve ti verujes... cudi me da uopste sebe nazivas pravoslavcem... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Covece... u sta sve ti verujes... cudi me da uopste sebe nazivas pravoslavcem...mislim da si pogresno mislim da si pogresno informisan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 mislim da si pogresno informisan. Ja ne. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Losma Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 САД: Представљен нацрт споменика Сатани http://www.vaseljenska.com/vesti/sad-predstavljen-nacrt-spomenika-satani/ http://czech.ruvr.ru/2014_01_07/V-USA-byl-prezentovan-projekt-pomniku-Satanovi/ Recite sta hocete ali se blizi kraj svjeta,dokaz nam je bas ovo sto citiram. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Одувек ми је симболика била занимљива. Не знам ни сам зашто... Вероватно има везе са психом... (о_0) http://www.simboli.rs/ "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука