Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Kazu da je ta pesma ( muzika) bila inspiracija i Smetani. Pretpostavlja se da potice iz Spanije, ali se ne zna tacno kako je i odakle dosla. Evropska narodna muzika Sad sam gore napisao da nije bila ta muzika inspiracija Smetani već tačno jedna druga pjemsa koju ja imam ovdje na kaseti. Sad ću izvadit sve te kasete, moram je prvo naći pa pokušat prevest na mp3 format, tako će vam postati odmah jano šta je čemu bila inspiracija. Edit gore posta: Zar ga nije stid tog Smetane što je od dječije nabrajalice tipa: Taši, taši, tanana napravio simfonijsku poemu i to još takvi da izgleda ko ukradena jevrejska himna, ahahahaha. http://www.literarky.cz/politika/svet/14534-jp-inspirovala-smetanova-vltava-izraelskou-hymnu-hatikvu Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 ovo je vlaska pesma Ona tvrdi da je sefardska iz Španije koju su rumunski Romi pri boravku u Italiji čuli, prepjevali na rumunski ili vlaški ili koji to već jezik što se čuje tamo na videu i dovezli je sa sobom u Rumuniju. A tom jevrejskom kompozitoru Hatikve Cohenu poslužila je kao uzor, osnova za himnu. To je moguće, ima dosta tamo elemenata koji bi se mogli nazvat jevrejski. Ali sasvim sigurno da Smetana nije bio inspirovan njom da napiše Vltavu, pjesma kojom je bio inspirovan je odavde jedna narodna sa Slezska i zna se tačno koja je to. Ta je slovenska, nikakve veze ni s Rumunima, Vlasima, Romima a ni sa Jevrejima, sefardima ili Španijom nema. Original sve objašnjava sam i direktno ali nažalost nije mi u mp3 formatu, da je bar na CD ali ni to nije, danas je teško takve stvari pronaći ui bilo kakvom formatu, ja to čuvam kao arhivu. Moraću je svu zdigitalizovat, prevest na mp3 i na CD oko 200 kaseta imam, sve unikatna izvorna folklorna muzika. Takva se danas nađe samo u radio arhivama poznatih radio stanica. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 ja ne kontam jednu stvar nikako... iako je i vise nego ocigledno da se jedino pravo i originalno zlo nalazi u samom coveku. Al se ljudi opet zamlacuju i traze "zlo" u simbolima, znakovima, objektima, nakitu... aman, to su zvrljotine na papiru ili drugom medijumu. Te ovaj simbol oznacava ovo te onaj simbol oznaava ovo... stvarno svasta, ozboljni ljudi pa se zamajavaju sa ovakvim detinjarijama.. Млађони and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 A ovo su protestanti napravili na osnovu Hatikve izgleda, nikako na osnovu te rumunske, to izgleda malo vjerovatno. Protestanti su "zaljubljeni" u Izrael i vjeruju da je Izrael morao obnovit svoju državnost lalp bi se ospimila Božija obećanja a mnogo su i radili na tom kako bi to potpomgli. Oni vjeruju da je obnova izraelskog suvereniteta u direktnoj vezi i u suvislosti sa obećanjima Božijim danim Izraelcima jer prema protestantskom vjerovanju tek kad se Izraelu vrati sve što mu pripada doći će do konca vremena i Mesija Gospod Isus Hristos će se vratiti na zemlju. Tj. Sudnji Dan neće nastati prije nego što se izraelu vrati sve što mu pripada i sav njegov nekadašnji sjaj i moć, obnovi Veliki Salamonov Hram i ponovo uspostave bogosluženja u njemu. To ke predislov svega što se ima desiti dalje na konačnici puta cijele Zemlje prema Eshatonu. Ova pjesma je u repertoaru mnogih protestantskih sljedbi i sekti, konkretno ova muzika je iz Tuzle, BiH gdje je pri svojim bogosluženjuma pjevaju sljedbenici takozvane "Crkve Bosanske": http://www.crkvabosanska.org/ Ima to bit obnovljeno bogumilstvo a u suštini je to ispostava i misija švedske protestantske crkve. Ja se inače bavim raspetljavanjem ovakvih muzičkih problema kao s Vltavom i Hatikvom a ovo je samo još hedan dalji prilog u mojoj arhivi, imam tamo i drugih zanimljivih primjera, odnose se i na Crno Goru, pokažem vam to poslije. Jimna je također vrlo jak muzički simbol, na te muzičke simbole svi zaboravljaju, svima su u glavi sami grafički kad se spomene ta riječ simbol. Nábožná píseň křesťanská (boseňská). Misli se prema lokaciji gdje se pjeva bosanska a ne prema stvarnom porijeklu. http://www.crkvabosanska.org/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Ja te citam pazljivo i sa zadovoljstvom i drago mi je da imas taj hobi. Jes da protestante mesas sa nekim sektama, ali nema veze, to i nije tema:)) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Ja te citam pazljivo i sa zadovoljstvom i drago mi je da imas taj hobi. Jes da protestante mesas sa nekim sektama, ali nema veze, to i nije tema:)) hvala, ne miješam, gore sam napisao protestanti i sektaši, što je istina, adventisti recimo su već sekta ali imaju vrlo sličnu Eshatogiju s protestantima i nešto radikalmije poglede na mnoge stvari od konformnih i umjerenih prostanata luterana tj. evangelika, anglikana. Kalvinisti su već prepoznatljivo radikalniji ali još ošak spadaju u klasičnu istorijsku protestaciju. Dok ovi metodisti, baptisto, anabptisti, adventisti, pentekostalci već izlaze iz okvira klasične istorijske protestacije, vrhunac čine potom takozvani vandenominacionalni hrišćani koji odbijaju vbilo kakve crkver i institucije, nešto kao moderni katari i valdenzi. Ovdje su bili u Češkoj i preteče luterana, nazivali su se utrakvisti, husitski "fork" odnožje, grana, račvanje. Potekli od husita a husiti Jana Husa opet od valdenskih, dosta komplikovana priča. http://en.wikipedia.org/wiki/Utraquism http://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Hus Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Da li su subotari adventisti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Da li su subotari adventisti Da, jesu, oni imaju bogoslužbe u subotu jer vjeruju da se ima tako prema starom zakonu tj. zavjetu i da mi ostali hrišćani navodno činimo grešku jer imamo bogoslužbe i liturgije u nedelju. Ima ih više grana tih adventista, ti sedmog dana kao nešto umjereniji i normalniji i ti neki radikalniji, totalni sektaši i fanatici, zaboravio sam kako se nazivaju, valjda su gori i od Jehovista. Najbolje s njima nemat nikakva posla i ništa do činjenja. No, nekom se sviđa bit fanatik, ima nas baš svakakvih, šta ćeš takvome. Najveći problem je kad ti slude nekog blizkog: muža, ženu. momka, djevoku, brata, sestru, kćer, sina, nekog od rodbine, familije ili prijatelja, to su perači mozga, zato su opasni. Teško ih potom iščupat od njih. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Zvezda mikrokozma, ili MAGICNI PENTAGRAM, jeste zvezda u kojoj je ljudsku figuru predstavio Agripa, sa glavom na kraku koji je okrenut nagore i cetiri uda na cetiri ostala kraka — ZVEZDA KOJA GORI, KOJA, KADA SE OKRENE NAOPAKO, PREDSTAVLJA HIJEROGLIFSKI ZNAK JARCA CRNE MAGIJE, cija se onda glava moze ucrtati u zvezdu sa dva roga gore, usima levo i desno i bradom dole, znak antagonizma i slepe fatalnosti, jarac raskalasnosti koji napada nebesa svojim rogovima.PENTAGRAM SA DVA ROGA SA GORNJE STRANE PREDSTAVLJA SOTONU, ili jarca... TO JE FIGURA LJUDSKOG TELA sa cetiri uda i krakom koji predstavlja glavu ljudska figura SA GLAVOM NADOLE NORMALNO PREDSTAVLJA DEMONA, to jest, intelektualni prevrat, nered i ludilo.Naravno, jedan od najmracnijih aspekata ove zvezde je njena povezanost sa bogom Setom.Set je bio bog zla u starom Egiptu. Tako|e je bio poznat i pod imenom Sutek. To je bio zao i mocan bog koji se cesto koristio magijom kako bi dostigao svoje ciljeve.stavise, ime SET (ili Sut) je jos jedan naziv za SOTONU! Dokaz za ovo se moze naci kod masonskog pisca Alberta cercvorda, koji kaze: “Set ili Sut je prema Plutarhu egipatsko ime Tifona — to jest Sotone u hriscanskom kultu. Dzon Jarker, jos jedan masonski autor, slaze se kada tvrdi da je SET ZAPRAVO DJAVO identican Tifonu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 7.Mreza za snove Mreza za snove (ili zamka za snove) je prilicno popularna ovih godina — naroito je stavljaju u kolevke. Medjutim, ovo NIJE bezazlen ukras. To je zapravo amajlija ili vradzbina. Recnik misticizma belezi da je vradzbina bilo kakva magicna rec, formula, bajalica, stvar, simbol ili amajlija koja navodno poseduje okultne moci. Ova AMAJLIJA, iz Odzibaj (Ojibway) plemena iz Minesote, pravi se od misicnih tetiva koje se razvuku preko malog obruca od jaseno -vog drveta. Napravljena je za dobar san, narocito za decu, i stavlja se horizontalno iznad detetove kolevke. Tradicija kaze da sevazduh ispunjava kako dobrim, tako i losim snovima, koji cekajuvda dodju na usnulo dete. Ova mreza omogucava da dobri snoviprodju do deteta kroz rupu u centru, dok se losi snovi hvataju u mreu gde se raspadaju u osvit zore. Mreze za snove danas i daljekoriste neki od Odzibaj naroda, bas kao i u stara vremena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Brate dejane, mogu da te zamolim da ostavis link sa kog kopiras ovo djubre od tekstova :3 Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Masonski i satanski znak na srpskoj licnoj karti Svetlonosa Dejan_kv је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 7.Mreza za snove Mreza za snove (ili zamka za snove) je prilicno popularna ovih godina — naroito je stavljaju u kolevke. Medjutim, ovo NIJE bezazlen ukras. To je zapravo amajlija ili vradzbina. Recnik misticizma belezi da je vradzbina bilo kakva magicna rec, formula, bajalica, stvar, simbol ili amajlija koja navodno poseduje okultne moci. Ova AMAJLIJA, iz Odzibaj (Ojibway) plemena iz Minesote, pravi se od misicnih tetiva koje se razvuku preko malog obruca od jaseno - vog drveta. Napravljena je za dobar san, narocito za decu, i stavlja se horizontalno iznad detetove kolevke. Tradicija kaze da se vazduh ispunjava kako dobrim, tako i losim snovima, koji cekajuvda dodju na usnulo dete. Ova mreza omogucava da dobri snovi prodju do deteta kroz rupu u centru, dok se losi snovi hvataju u mreu gde se raspadaju u osvit zore. Mreze za snove danas i dalje koriste neki od Odzibaj naroda, bas kao i u stara vremena. Kako pravoslavac moze da veruje u vradzbine? Млађони and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Zasto mislis da je djubre Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Brate mili zasto volis da mi osporavas istinu,ti si covek imas neku svoju filozofiju zivota,pusti neka se desava ovo,nisam ja ovo slucajno pokrenuo,dosta mi je onih koji pricaju o veri i crkvi a na svakoj njegovoj strani okultni znakovi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука