Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Ovo na šta sad gledate je najstariji prikaz židovske zastave na svijetu i preteča moderne izraelske zastave - korouhev pražske židovske obce. Ne uzimajte taj datum 1354 za ispravan, istoričari tvrde da je antedatovan. Navodno im taj privilegij zastave udijelio sam car Svetog rimskog carstva i kralj češki Karel IV Luxemburški 1354 ili 1357 kako to tvrdi jedan češki hroničar Vaclav Hajek iz Libočan koji je sem-tam pretjerao s antedatovanjem tih događaja. Mnogo vina valjda ili slično? http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_H%C3%A1jek_z_Libo%C4%8Dan Ispravna godina je ta 1490 kada je jevrejskoj opštini taj privilegij udijelio kralj Vladislav Jagelonski, kralj češki prilikom svoje krunidbe i za ugarskog kralja. I u ovom članku se govori i raspravlja o ta dva datuma 1354/57 i 1490/50: http://www.crwflags.com/fotw/flags/cz-ab-jo.html Banderas con la Estrella de David en la sinagoga de Praga Sad imate kompletu i tačnu informaciju o Davidovoj zvijezdi, njemom porijeklu i nastanku. Magen David: De talismán místico a símbolo sionista - Moshe Ronen - Ynet http://safed-tzfat.blogspot.cz/2009/05/magen-david-de-talisman-mistico-simbolo.html Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Vaclav Hajek iz Libočan koji je sem-tam pretjerao s antedatovanjem tih događaja. Mnogo vina valjda ili slično? http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_H%C3%A1jek_z_Libo%C4%8Dan Ili piva? http://www.images.atlasceska.cz/images/kalendarakci/velka/4727/v52391_hrad2.jpg Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Znači obadva najvažnija izraelska simbola potiču iz Češke i iz Praga, i himna (na osnovu Smetanove Vltave ) i zastava. Dole u članku piše kako je neka izraelka bila prijatno iznenađena tim što u češkom avionu za Prag svira "izraelska himna" takozvana Hatikva (čula Smetanovu Vltavu kako svira) pa su joj morali poslije objasnit kako je to s tim ustvari: http://relax.lidovky.cz/proc-hraje-v-ceskych-letadlech-izraelska-hymna-fqg-/zajimavosti.aspx?c=A090310_183832_ln_zabava_ani Tome treba dodati i onu najvažniju stvar koju malo ko zna na forumu ali naš kolega Rakić bi to mogao odlično znat, da je pri nastanku izraelske države opet imao jednu od ključnih uloga Prag i to u vojnom, logističkom i kadrovskom smislu (obuka pilota). Najviše uz pomoć Češke bilo je osnovano izraelsko ratno vazduhoplovstvo i uopšte cijela država Izrael, avioni koji su obezbjeđovali stratešku podršku krenuli tj poletjeli su do zuba naroužani iz Praga, trenutak kad su uspješno pristali u Izrelu značio je faktički u vojno-političkom smislu trenutak osnivanja države Izrael. Dakle država Izrael se kao država rodila u Pragu, može se to tako slobodno reći i bez nekog velikog pretjerivanja jer je to jednostavno istina. http://www.vhu.cz/prubeh-a-podrobnosti-cs-vojenske-pomoci-izraeli-na-konci-40-let/ http://www.valka.cz/clanek_14453.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deja Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 deja, on 07 Jan 2014 - 00:37, каже: http://www.youtube.c...d&v=ipkTs_UXvBY sta reci ? Ништа сем добро се насмејати оваквим глупостима... и замислите се.. зашто све оно најгоре из америке у Србији урађа плодом а оно квалитетно - никако да се прими. da slazem se sa vama ali ko to dozvoljava ,kakva smo to drzava postali ,ovo je veliki skandal zar je moguce da se ovako nesto desava i tolerise ,to je bogohuljenje najteze vrste ,za ovakve stvari se gine ..zar smo to docekali mi cestiti srbi patriote koji volimo svoju zemlju i svoju veru ,zar su nam za ovo ginuli nasi preci koji su u najtezim vremenima ocuvali nase dostojanstvo i nasu veru sacuvali ,na danasnji veliki praznik treba svi da se zapitamo ko smo i gde smo ,da se setimo nasim predaka da se vratimo na pravi put da se ovakve stvari iskorene ,da molimo milostivog boga da nas spase i oprosti nam i spase gresne duse .AMIN Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Rješio sam još i tah problem s kapom u tom znaku na zastavi, ne radi se o današnji kupoloviti šešir sa šurokim obvodim, obrubom verč o takozvanu sobolovu kapu kojha se viđa po Subiru i u Rusiji ali Rusi je samo ne nose već više azijati i ostali neslovenski narodi kao Jevreji. Rusi imaju svoje "ušake", rijetko ko nosi takve. Na istoku su se nosile te sobolove kape od kože ili bolje reći krzna losa ili jedne koje ja zovem "leteći tanjir". Jedva nađoh tu jednu takvu sobolovu. No, izgleda da je sve to jedna životinjka slobodno trčkarajući po šumi, to su oni što vozaju Dheda Mraza ili Mraz-efendiju a ima 4 nrazna naziva 4 in 1. A pregledao sam i tadašnje i švedske i ruske vojne šešire oko 1700. godin,, nema teorije da su im ti jevrejski slični. Švedi su nosili različite, pa čak i vojničke mitre i šljemove karakterističnog oblika, samo jedna kapa kod konjanika, kavalerije jedva da nešto podjeća iz aviona na te jevrejske šešire i previše je plitka, skoro ko mornarska kapa a ovo su dosta visoke kape. Sob, los, sjeverni jelen ili irvas? http://cs.petclub.eu/graphics/articles/137/images/full/sob.jpg Tri su naziva za sjevernoga jelena u upotrebi: irvas, sob i los pa i četiri ako ubrojimo i naziv sjeverni jelen. Tačno je to ta kapa kod tog lijevo na toj zastavi jevrejskoj u Pragu. Čini mi se da je takvu nosio i Marko Polo, izgleda da je iz Kine. Ta dva mlada gospodina su Sibira, lijepo im stoje te kape. Oni su bili u kontaktu sa Hazarima i Druzima pa odatle te kape. Ovdje su ih nosiili zakarpatski Jevreji, takve i te "leteće tanjire" dole. http://newikis.com/cs/Nivchov%C3%A9.html Ovo su savremeni šeširo koje mose ortodoxmi Jevreji. Ima još i ovakvih i raznih "fesova i turbana", nose ih oni u Srednjoj Aziji, Kazahstan itd. sve do Indije. To je taj tip šešira koji ja nazivam "leteći tanjir". Sad još istražujem tu Smetanovu Vltavu i izraelsku himnu Hatikvu, tamo se sve to maksimalno zapetljalo tako da znate da je o tom već znam samo sad to nije tema a nemam ni vremena o tom detaljnije pisat. Ukratko stvar je u tome što se pojavila ove 2013. g. u maju jedna Izraelka koja tvrdi da je sve bilo obrnuto, Da se Smetzana inspirovao izraelskom melodijom. No to je prema meni nemoguće. U igri je i verzija da su nezavisno došli na sličnu melodiju, to nije baš nemoguće, uvidimo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 A da, Mongoli je često nose, sad mi je to upalilo odakle je znam. Dakle unutrašnja Azija. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/70/Nivkh_men.jpg/250px-Nivkh_men.jpg Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Sad još istražujem tu Smetanovu Vltavu i izraelsku himnu Hatikvu, tamo se sve to maksimalno zapetljalo tako da znate da je o tom već znam samo sad to nije tema a nemam ni vremena o tom detaljnije pisat. Ukratko stvar je u tome što se pojavila ove 2013. g. u maju jedna Izraelka koja tvrdi da je sve bilo obrnuto, Da se Smetzana inspirovao izraelskom melodijom. No to je prema meni nemoguće. U igri je i verzija da su nezavisno došli na sličnu melodiju, to nije baš nemoguće, uvidimo. Pa mozes da istrazujes do sutra, nigde se ne pominje Smetana, ta nezvanicna himna cionistickog pokreta potice iz sredine devetnaestog veka, tek je 2004 Kneset potvrdio i kao zvanicnu himnu. Transkription haTikwa Land Israel Verwendungszeitraum 1948–heute Text Naphtali Herz Imber Melodie Samuel Cohen Audiodateien Inace je taj heksogram bio neka amjalija i kod hriscana, muslimana i Jevreja, a kako sam lepo napisala zvanicno u Vieni postaje i verski simbol i nacionalni za Jevreje. Uzeta su dva slova D koja su slicno pisana kao delta ( ili cak isto) pa otuda to D ( David). Za avaijaciju bih te zamolila ( ovi ceski izvori za mene nisu validni, a i zvuce neverovatno) ako imas neki izvor na engleskom ( barem). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 da slazem se sa vama ali ko to dozvoljava ,kakva smo to drzava postali ,ovo je veliki skandal zar je moguce da se ovako nesto desava i tolerise ,to je bogohuljenje najteze vrste ,za ovakve stvari se gine ..zar smo to docekali mi cestiti srbi patriote koji volimo svoju zemlju i svoju veru ,zar su nam za ovo ginuli nasi preci koji su u najtezim vremenima ocuvali nase dostojanstvo i nasu veru sacuvali ,na danasnji veliki praznik treba svi da se zapitamo ko smo i gde smo ,da se setimo nasim predaka da se vratimo na pravi put da se ovakve stvari iskorene ,da molimo milostivog boga da nas spase i oprosti nam i spase gresne duse .AMIN Као прво, онај ко је састављао видео појма нема о било чему. Темпларе је лично папа забранио након крсташких ратова. Побили су сваког темплара до кога су стигли у једном тренутку (папа и француски краљ Филип Лепи). Да су темплари наставили да постоје кроз масоне, то се сумња без потврде, али је све остало глупост. У време гусарских напада на Свету Гору, они већ нису постојали. Запамти, Свету Гору је +Данило заједно са одредима српске војске бранио од ГУСАРА, не од некаквих крсташа или од темплара, који тада већ нису постојали. Да је краљ Милутин хтео да се бори против крсташа, није имао где, јер су већ 1259. протерани са ових простора. Да је хтео да се бори против темплара, морао је да се роди једно педесетак година раније како би стасао за борбу у време када су они већ били побијени. Дакле, то је укратко, само да наслутиш какве се глупости овде пишу. Остало има ко је много позванији од мене што се тиче теологије, ал образуј се, то је најбоља заштита од оваквих смутљиваца, и од многих других, са обе стране ове замишљене борбе "ново - старо - старије". Само ти себе среди и онда ћеш видети колико је све ово јадно и без подлоге и да то праве људи који су неуспешни у свим другим аспектима живота, па себе покушавају да натуре преко религије као последњег уточишта где им се (сасвим неоправдано) даје простор. cloudking and Dejan_kv је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Pa mozes da istrazujes do sutra, nigde se ne pominje Smetana, ta nezvanicna himna cionistickog pokreta potice iz sredine devetnaestog veka, tek je 2004 Kneset potvrdio i kao zvanicnu himnu. Nije problem u imenima ko se spominje a ko ne, jednostavno je muzika napadno slična a istraživalo se otkud, jedno objašnjenje sam pročitao iz izraelskih izvora, svodi se na to da je kompozitor Hatikve bio inspirovan Vltavom i namjerno uzeo tu muziku kao podlogu u znak zahvalnosti prema Češkoj. Potom se pojavila druga verzija koja tvrdi da iz objektivnih razloga nisu mogli znat ni jedan o drugom a kamo li o kompozicijama koje pišu i treća koja tvrdi da je Smetana posudio tu melodiju od Jevreja a ta je i najnemogućnija iz mnogo razloga, trebalo mi sat vremena da ispišem sve zašto. Inače sam se digo bavio muzikom, svirao, znam note i sad se bavim folkloristikom pa nisam baš "dezorijentisan" u toj oblasti. Na kraju krajeva, laici si misle da je noseća muzika u Vltavi ono glavno tamo, no ustvari je to tamo sve obrnuto. Iz jedne slezske narodne pastirske pjesme je preuzeta kompletna ornamentika, samo dotjerana na nivo klasične muzike a na nju potom udarena na kraju ta osnovna linija, koja se dosta razlikuje od te folklorne pjesme kao recimo što je slučaj kof Bahovovih varijacije, tema raskomadana pa frazirana i akcentovana i ponovo ljepljena u nešto što ima razvoj, smjer i pravac jer su folklorne sve rotacijske u krug, tralala, pa ponovo itd. Ali kad čujete obe odmah vam je jasno da je to ta ista alu maestralno prerađena. Nemam je nažalost u mp3, na kaseti mi je a nema je ni na You Tube. A s takvim načinom komponovanja je besmisleno tvrdit da ono što je izašlo kao rezultat je preuzeto odnekle, čitava ta Ma vlast tj. Vltava je ogromna varijacija na folklornu ttemu prti kojoj su sačuvane i akcentovane sve glavne odlike moravskog folklora, česta izmjena tonaliteta, u jednoj pjesmi se zna izmjenit i 4-5 zaredom sa sasvim uobičajenim mol-dur-mol-dur atipičnim i disonantnim obratima što kod nas na Balkanu nije baš tako čest slučaj, ovdje je to normalno. Inače Vltavu je Smetana napisao 2 godine NAKON što je potpuno oglušio, tako da bi teško mogao čut nekakvu takvu melodiju, jedino vidjet note nekakve, operisao je tada isključivo sa muzičarskom imaginacijom i služio se pri komponovanju svojom muzičkom arhivom koju je imao u glavi eventualno i na notama u ormaru. A folklorne pjesme koje je čuo kao mlad svako zna napamet cijeli život taman i da sasvim ogluši poslije nekad u životu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 prvi put u zivotu cujem povezanost templara i srpskog kralja Milutina. drugo koliko ja znam i citao sam dosta o tome,kaze se da su templari stvoreni samo za jednu svrhu,sam cilj osvajanja jerusalima je bio da se pod voctvom templara otkrije blago koje kriju tuneli ispod zidina jerusalima. Citao sam pitanje je sta je tacno. odnosno pronalazak svetog grala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Inace je taj heksogram bio neka amjalija i kod hriscana, muslimana i Jevreja, a kako sam lepo napisala zvanicno u Vieni postaje i verski simbol i nacionalni za Jevreje. Uzeta su dva slova D koja su slicno pisana kao delta ( ili cak isto) pa otuda to D ( David). Za avaijaciju bih te zamolila ( ovi ceski izvori za mene nisu validni, a i zvuce neverovatno) ako imas neki izvor na engleskom ( barem). Da, slažem se s tim gore, znak hexagrama je unicerzalan i nije samo jevrejski ali tumačenja su onda različita. Znak krsta imali su i Egipćani ali naravno sa svojim sopstvenim tumačenjem. http://sk.wikipedia.org/wiki/Anch Te linkove pronađem na engleskom pa postavim, naravno da ih ima dosta na engleskom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Jedan magijski casopis daje objasnjenje:Petokraka zvezda je jedan od najstarijih svetskih simbola i koristi se u mnogim kulturama jos od starih vremena kao amajlija kojadonosi srecu i tera zlo. Vecina MAGOVA GA NOSE i danas kao simbol svoje religije... U religiji magije pet krakova PENTAGRAMAPREDSTAVLJAJU PET ELEMENATA u prirodi — zemlju, vazduh, vatru, vodu i duh — pri cemu gornji krak odgovara duhu, elementu kojisve ujedinjuje... Pentagram koji je urezan na plocicu se naziva pentakl.Pentakli se koriste kao ritualna sredstva za element zemlju i stavljaju se iznad prozora i vrata kako bi se blagoslovila i zastitila kuca. Pentagram, petokraka figura, sadrzao je misticne simbole, koji su se narocito koristili prilikom PRORICANJA BUDU]NOSTI i PRIZIVA -NJA DUHOVA. Pentalfa, figura koja se formira preplitanjem pet slova A, takodje se koristila u slicne svrhe. DA BI SE PRIZVALIDEMONI U POMOc, napravljen je pentagram: petokraka kao geometrij ska figura. Buduci da nas masonski autori u nekoliko navrata informisu da se naopaki (ili satanski) pentagram odnosi na Mendesovog jarca,hajde da pogledamo sta ovaj jarac predstavlja.U Recniku simbola (Dictio nary ofSymbols) mozemo videti da se jarac povezuje sa djavolom.Mendes je bio egipatski bog nalik Panu ljudi su se klanjali njegovom oblicju jarca.Jedna magijska organizacija, Nuit Unlimited Imports, prodaje majicu sa oznakom Mendesovog jarca. Oni kazu da je ovaj jarac takodje poznat i kao Bafomet (Baphomet). Jedan okultni katalog spominje da je Bafomet “tradicionalni simbol pagana, magova,satanista i mistika.Kako Recnik misticizma priznaje. Bafomet: Uokultizmu predstavlja jarca,u cijem obliku kazu da se klanjaju Sotoni na vesticji praznik. Stoga, pentagram zaista nosi vrlo lose konotacije bez obzira na to kako se crta. Sa jednim vrhom nagore on predstavlja Lucifera a sa dva vrha nagore oslikava Sotonu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Pronađena je ova rumunska narodna pjesmica o magarcu i kolima za koju ona Izraelka Astrith Baltsan u knjizi: Hatikva - prošlost, sadašnjost, budućnost tvrdi da je dovezena u centralnu Evropi iz Španije, valjda onda sefardskim Jevrejima, imamo ih i u Bosni u Sarajevu i sa sinagogom. A da je to izvorno bila molitva za kišu čijim autorem je bio rabin Jicchak Bar-Šešet iz Toleda u XIII vijeku i koja se nakon bijega Jevreja u sjevernu Afriku i centralnu Evropu u Italiji zpopularizovala i transformisala tj. domestikovala u narodnu italijansku pjesmicu: Fugi, Fugi, Amore Mio - Bježi, bježi ljubavi moja a odatle je preuzeli i prepjevali Rumuni tačnije rumunski romi koji su je iz Italije dovezli u Rumuniju a koji je sad imaju kao adaptovani i adoptovani folklorni porumunjšteni komad. To je jedna grana, jedno račvanje. No, kako izgleda ta pjesma, onda je je Hatikva vjerna kopija te rumunske ili obrnuto ali izgleda da je melodija zaista sefardska pa taj original ozgleda zaista bude u Španiji. Ta izraelka tako to i tvrdi, da je ustvari ta rumunska verzija koja je dakle porumunjštena sefardska molutva za kišu oz XIII vijeka i nasljedno posvjetovnjačena poslužila tom kompozitoru za Jatikbu što je jasno da bi moglo bit tako. Međutim i tako to nema veze nikakve ni sa Smetanom ni sa Vltavom a ni s moravskim folklorom. Tamo ona nudi drugu takozvanu Mozartovu granu ili račvanje koja je prema meni sasvim neuvjerljiva, svaki laik pozna odmah da tamo ništa "ne štima" i da nema to nikakve veze ni taj sefardski pretpostavljani original s Mozartovom prertadom a ni s Vltavom, tako da je Smetana koji je mogao čut tu kompoziciju u Pragu gdje je također bila izvođena i svugdje drugdje, od nje nije mogao imati nikakvu inspiraciju za Vltava. Uzmimo radi poređenja da je ta slezska kao ona bosanska: S onu strane Plive igrali se janjci. I onda neki kompozitor napravi simfonijsku obradu iste u visokom klaičnom stilu. A dođe neko i počne tvrdit kako je Taši, taši tanana bila inspiracijom za tu simfonijsku poemu, baš besmislica. Ta Mozartova stvar za koju se tvrdi da ju je čuo u Italiji kao dvanaestogodišnjak kada je tamo bio na školovanju i preradio kao osmu od 12 varijacija na poznatu francusku temu pod nazivom: Ah! vous dirai je maman. O kažem vam, mama (prije su se roditelji persirali i ovdje u Češkoj). I da je to onda čzo Smetana negdje u Pragu, što je kako sam rekao smiješno, čuo jest ali ni u čem mu nije to moglo pomoć k Vltavi. A kad se postave Vltava i ta slezska narodna i laik odmah trenutno čuje te veze a ta slezska ni nalik nije jevrejskom folkloru - čisti slovenski folklor. Potom bi i svaka drzga ruska mogla bit inspiracijom za tu hatokvu ako to tako uzmemo. Inače je ta Mozartova stvar što je još zamnimljiva ovdje poznata kao dječija nabrajalica: Koćka leze dirou, mačka se provlači kroz rupu. Dakle zaključak bi mogao biti takav da je Cohen dao tamo tu melodiju iz te rumunske pjesmice koja je kako smo rekli s visokom vjerovatnoćom nekad bikla sefardska i da je Smetana nezavisno od svega toga iskomponovao svoju Vltavu na sasvim drugom osnovu i obradio vrlo komplikovanim načinom koji isključuje mogićnost uzimanja bilo čega sa strane, tamo bi mu to bilo viška. Moram još špnovo pregledat sve one izvore koji govore o tome da se Cohen služio Smetanom, odavdje je jasno da ni to nije tačno, posližio se rumunskim uzorkom. Carul cu boi A ovo je ta Mozartova stvar za klavir: Mozart, Ah! vous dirai je maman Twinkle Twinkle, Little Star http://bit.ly/1ehYRZZ To je ta dječija nabrajalica češka čija "sofistokovanija" Mozartova verzija ke bila ta koja je Smetani poslužoča kao osnova za Vltavu, kakva besmislica. " Kočka leze dírou pes oknem" - Mačka ide rupom, pas oknom http://bit.ly/1lMu7Df A ovo je jedina koju sam našai na You Tube da ima najsličniji naziv ali nije to to, ta je skroz mimo: Fuggi, fuggi cor mio - Con lagrime e sospir http://bit.ly/1icUYIB Tamo se i ti Česi smiju tom zaključku u komentarima: Komentářů (2) |2013-05-04 22:45:37 jonáš - A kde zůstala kočka, co leze dírou? 00 Odpovědět |2013-05-05 21:28:25 mihulka - No prosím. Celá dlouhá léta jsem měl popěvek : " Kočka leze dírou pes oknem" za prostonárodní píseň a ona se z toho vyklube izraelská hymna. Ten Smetana, že mu z toho všeho "není stydno." Jak teď " vypadáme " a ještě v symfonické básni. Zar ga nije stid tog Smetane što je od nabrajalice napravio simfonijsku poemu i to još takvi da izgleda ko ukradena jevrejska himna, ahahahaha. http://www.literarky.cz/politika/svet/14534-jp-inspirovala-smetanova-vltava-izraelskou-hymnu-hatikvu Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 ovo je vlaska pesma Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Kazu da je ta pesma ( muzika) bila inspiracija i Smetani. Pretpostavlja se da potice iz Spanije, ali se ne zna tacno kako je i odakle dosla. Evropska narodna muzika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука