marija Написано Јун 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2009 Olivera mene oni zabavljaju :cheesy1: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јун 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 27, 2009 Zacudo i mene :cheesy1:Slika sa pilulama je :cheesy2: :cheesy1: Ono u ruci su mu zvake! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 malo se stresem kad vidim ovako dobar marketing na ovim sektaskim sajtovima ... nije ovo ni malo smesno, ja sam od gorih stigao ovde ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 ovo sam skinuo sa ono pljuvackog zilotskog pravoverje.com jel ovo tacno ? ''Проклет био Мухамед, [и његово] учење, предано у Курану, у коме он исповеда, да Господ, Бог и Спаситељ наш Исус Христос није Син Божији; добро назива злим, а светлост представља као таму, и још [да је проклето] и његово гадно учење, противно свештеним поукама Христовим и богомудрих светитеља, а исто тако [да је проклет] и онај, који га је навео и да мисли и да учи тим гадним и подлим стварима, било да је то неко од људи, или пак злоначалник демона и отац зла, или је пак сам гадни Мухамед породио од самога себе толико наказне плодове; осим тога, проклети да су и они који [сматрају], да је Мухамед пророк и посланик, од кога су примили учења и заповести, противне учењу Христа''. (Томос Константинопољског Сабора, од 13. априла 1180 г.) mislim da ne mogu vise da citam ovaj sajt, izaziva mi fizicku mucninu, ko da jedem ugalj ... stvarno mrace par excellence клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јун 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 Pa lepo ti kazah da izazivaju mucninu. Ja to ne mogu dugo da gledam. Zanima me, ako nije tajna, otkuda si ti to dosao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 nije tajna, od katolicizma, preko protestanata, islama, budizma, horoskopa, tarota, astralnih projekcija i jos nekih usputnih stanica, koje nisu toliko verskog karaktera ... do Pravoslavlja клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јун 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 Per aspera ad astra...Pa bilo bi zanimljivo ako zelis da podelis sa nama svoje iskustvo. Zanima me zasto pored toliko lutanja bas pravoslavlje? Da li su prethodna iskustva bolna? Izvinjavam se ako sam indiskretna, necu se naljutiti ako ne zelis, ipak su to intimne stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 izvinjavam se za preopsirnost, ja jednostavno ne umem to u nekoliko reci, pokusao sam da budem sto sazetiji, ako ne kratak :-[ per ardua ad astra ce pre biti (kroz poteskoce do zvezda) inace krilatica koju si upotrebila je moto nacistickog programa putovanja u svemir, koji su preneli u SAD, samo sa promenjenim imenom ali istom ekipom. ne kopas po rani, ako si to pitala verujem da ce biti zanimljivo, ali vec jako dugo nisam pricao o tome, pola sam i zaboravio, fala Bogu iz ove perspektive, sva do jednog su bolna, jer sam svakim korakom tonuo dublje u pakao. da li sad bole - ne. smatram i uveren sam da sam opran od njih, ali sam i svestan istih kad ih ugledam u nekome, kao i duznosti koja mi pripada da se borim protiv takvih stvari. zbog prethodnih iskustava sam mozda i rigidniji nego sto bih trebao biti, nekima naizgled ne bas u duhu pravoslavlja, ali to je njihova naivnost jer su nedodirnuti takvim stvarima, milost Mu mislim da je potrebno da kazem par stvari o sebi, kako biste mogli da razumete zasto sam toliko lutao i tako siroko. zato sto sam krenuo umom da zadobijem srce. moram da kazem, da bih bez nekih iskustava bas i mogao, i nikome ih ne preporucujem, cak ni treniranim profesionalcima oprostite ako budem bio uvredljiv, ovo su sve moja licna iskustva i nijednog trenutka nece biti diskutabilna ... ajde da krenem od nazad - zasto Pravoslavlje. slobodna volja pre svega. nema marketing, sto je odlika skoro djavolstine, "kad ja tamo a ono medjutim". jedino je logicno, koliko god sad to nelogicno zvucalo. nema rupa, nema omaski, ima ljubavi i prema onom ko nije u veri. ljude ne deli, ne ponizava, svima je dostupno. ima pravilo koje nema sivu i ruzicastu zonu i zrtvu koja je dobrovoljna istinski. koliko god izgledalo savitljivo, nije i nece puci. jedino se odrzalo u mojim ocima tokom preispitivanja kao stameno. na kraju, nije religija individualca. i jedino i dalje odoleva u mom srcu, sem toga sto se trudim da porastem u njemu imam nezgodnu narav da postavljam provokativna i nedolicna pitanja i da se nikad ne moze prepoznati moje misljenje a do skora se nisu ni moji stavovi ni pitanja razlikovala od bio kojeg nekrstenog, samo u tome sto sam ja bio savrseni prototip bogoborca - tri generacije se ne slavi slava u mojoj familiji i nikad, do krstenja, nisam prisustvovao lupanju jaja, Bozicu, Cvetima, vrbicama i slicnim lepim praznicima, recimo kao jedan od primera. sad, moj otac, nekrsten, i dalje protiv Crkve ali zbog moje price o nedostatku toga i sta bi mi znacilo kao detetu, vodi svoje dete u crkvu, samo na te praznike nazalost, a i zbog okolnosti da se u toj kuci sad i farbaju jaja, recimo. no vratimo se na prototip. sta je ono sto odlikuje coveka - preispitivanje za pocetak, udaranje na JA, ne-uljuljkivanje u konformizam. prototip nema niti jednu tu odliku, samo misli da ima, a sve sto se desava je da uklapa u vec postojecu prethodnu formu koja je samo odlivak jednog kontrolisanog vaspitanja i okruzenja koje je vec neprimetno jer je ocigledno - obdanistem, osnovna, srednja, devojke, TV, bioskop, socijalne interakcije, privacenost ideja, politika uredjenja i polova, uzajamna kontrola misljenja po uzoru na obavestajnu sluzbu stazi - svi jednog drugome potkazuju, ogovaranje. celo ustrojstvo je zlobno, ako ne zlehudo. nazalost surova istina je da je sto je jedinka drustva starija, sve je teze da podigne sidro. uglavnom, sa 15 sam osetio da mi nesto fali, a sve sam imao i mogao materijalno da imam. bez srca moze samo da se izgubi. nisam bio zadovoljan sto cu da prozivim zivot i da budem zadovoljan time, hteo sam jos, nesto sto ce me grejati i bez necijeg daha na jastuku ili cike dece po kuci. vec sam dobro bio nacitan i obrazovan za svoje godine i odrasli oko mene nisu tu mogli da mi pomognu, a i nekako sam se oduvek osecao kao izrod u familiji zbog manjka umetnickog talenta. imao sam prazninu u grudima za koju nisam znao da li ce se napuniti, niti da li postoji. znate ono sto su me ucili o ljubavi je cista budalastina, kako mi to samo prizemno deluje. falio mi je ideal u zivotu, koji bih branio ili barem ziveo do smrti, s obzirom da ni za jednu ideologiju nisam mogao da se vezem, tako su prazne. nekako sam se osecao prazan da me skoro nista ne dodiruje i izgleda mi kao balon. i krenuo sam da trazim. - katolicizam je za neuke, koji ne nadju za shodno da se upute u osnove shizme a onda i raskola koji je kulminirao 1054. kako sam odmah na pocetku vec bio zasicen pogresnim i omracenim stavom katolickog hriscanstva, moram da kazem da sam u iskusenju da ga stavim pod navodnicima zbog njihove istorije posle raskola. no ne moze onaj posle da odgovara za onog pre, ili mozda moze, ali to je za ovu temu nevazno. fascinantna mi je cinjenica koju stalno srecem - da nekrsteni bas ne moze da smogne snage da sedne i procita Sveto Pismo, Novi Zavet pogotovo. cak ni uz napor i ucestalo moljenje. nije da sam jednom naisao na taj primer. najmucnije lektire su ljudi citali jednu po jednu stranu, a kamoli ne bi mogli Bibliju, ali ipak nije tako. - protestantizam ... jer posmatra samo Sveto Pismo, ne ucenje Crkve. mislio sam da ce nesto radikalno pronaci, reci, nesto ... ali nista. - islam mi je bio zanimljiv do trenutka dok nisam mogao paralelno da ga citam sa Svetim Pismom maltene, nisam ekspert ali stvarno zvuci kao lose shvacena prepricana prica. da ne ulazim u odnos prema zeni. nisam bas borac za zenska prava, kako su to "emancipovani" i eufemisticki stavovi, ali stvarno je ponizavajuc. - ovde negde sam krenuo da se drogiram. pa eto moglo mi se. na zalost ili srecu, moji nikad nisu ukopcali kakvog aligatora gaje u kuci, cak ni danas nisu sposobni da to prihvate. a sto moze dete da se brine da se sve vidi a matori nemaju pojma, to ti je put u djavolstinu ekspres vozom. - budizam je bljutav, ni tamo ni vamo, mlak kako je receno. ne cini ni dobro ni lose, jer se navodno ne znaju posledice, a i izvor je horoRskopa. - horoRskop je cista prefinjena lobotomija posle nostradamusa. on je preradio budisticki i arapski horoRskop i uradio i prve tarot karte, onakve kakve danas postoje. pre toga se izgledale kao ove "igrace" karte koje koristimo. pasijans je ustvari tarot otvaranje karata. nije ni cudo sto je prva najrasirenije umetnuta elektronska "igra" u operativni sistem. zene su cesce podlozne konkretnoj "igri", iz nekog razloga ... - u kombinaciji sa tarotom, horoRskop je posebno smrtonosan za slobodnu volju i kontemplaciju. porobljuje vrlo brzo i efikasno, s obzirom da "vas voljeni prijatelj" moze da vam "prorice buducnost". ne mozete da poverujete koliko demon pogadjac moze da bude efikasan na nepripremljen um. - ta prethodna dva plus astrali i projekcije, tu vec nemam reci a da budu pristojne. to je granica satanizacije i roblja. jos od prvih arapa postoji sekta sanjaca. tu se pominju i neki madjionicari iz Svetog Pisma kao deo toga, u sta nemam sumnje. OTO i alister krouli su jedni od stimulisucih faktora takvih ucenja. mislim da je dovoljno da se pomene to ime i da bude jasno, cak i za neupucene. H.R. Giger je jedan od njegovih posrednih ucenika i filmovi koje je on radio odisu time. verujte mi da je ovo stepeniste ka dnu. otkud u predvorju pakla Pravoslavlje? to bih i ja voleo da znam lepota je u tome sto uvek postoji izbor i ni zbog cega na svetu nece biti ukinut. uvek sam trazio povoljne znakove na putu da vidim kuda treba da idem, jer verujem da je srce kompas i da stalno pokazuje gde treba. onog dana kad sam izvukao za Bozic, tek sam to kasnije povezao, odredjenu tarot kartu to je bio kraj mom bavljenju svime tim, koliko god to paradoksalno to zvucalo. jednostavno sam saznao da kucam na vrata pakla da mi se otvore. a to nije bila poenta moje potrage. da nije bilo bombardovanja 1999, da se nisam "smuvao" sa devojkom koja je aktivni pravoslavac, njena familija takodje, mozda ne bih video drugu stranu medalje i trebalo bi mi bas dosta vremena da se "odmracim". i ovako mi je trebalo, a ne znam da li bi mi uspelo sam. prvi put kad sam otisao u manastir, imao sam ideju sta ce se desiti, ali nisam mislio da ce biti toliko ocigledno. ta i gomila "dozivljaja", sto bi rekla nasa sestra Milica , su me uverili da je Pravoslavlje istinito. sve posle je logican sled dogadjaja. to su ti znakovi, ako slusas mogu i da te dovedu donekle. odnekle moras sam клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јул 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 Hvala što si podelio to mučno iskustvo sa nama. Sigurno nije lako o tome govoriti. Uvek se setim potresne priče majke Slavenke koja je svog sina Vuka jedva izvukla iz kanži sekte Munove (brrrrrrrrrrrrrrr). Njena priča je idealna za film. A o tome se sada jako malo priča. Nažalost, više o pogubnom delovanju tih sekti saznam iz stranih kanala i zaprepasti me dokle je to došlo. A ovde se ćuti o tome, pomene se uzgred, zao mi je, ne mogu ni da napišem šta se sve dešavalo. Mislim da je dobro što možeš da pričaš o tome, nisam očekivala. Oprosti na radoznalosti. Mislim da nije za ovu temu, ali pomoglo bi čuti mišljenja izbavljenih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 3, 2009 Пријави Подели Написано Јул 3, 2009 Bogu hvala i slava sestro confused lakse govorim o ovome, nego o drogi, u svakom slucaju ... iz ove perspektive ovo nije tako strasno. mozak, um, se da opraviti, oporaviti. kako zaceljuju rane, tako se mora raditi i na dusi. lako mi je verom razgraditi svako sektasenje, ali droga ... to je vec stalno iskusenje - cigareta mis smeta i na oko, a kamoli miris ... ne da cu pasti opet, cak ni ne ulazim u tu fazu razmisljanja, vec mi organski smeta, zadrzavam dah kad se to desava da ne udisem tu nekrst. ne moras da se izvinjavas, znam dokle je moja radoznalost isla. bolje pitati i videti a ne probati, a ne ne pitati, biti "pametan" i propasti ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јул 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 3, 2009 Medo, brate Svaka ti je na mestu. Vidis mozemo jos pričati o tome, ali ja sam ta zla što se tiče droge lako podnela. Svi u kući su mi pušili i to mnogo, izuzev Nane moje (ona me je othranila pored dede), sad su u Carstvu nebeskom. Imala sam teško detinjstvo, ali otpor prema tom dimu mi je urođen. Naime kad osetim dim cigarete, pluća mi se ukoče i više ne mogu da dišem, a suze potocima liju...Talo da mislim da ima nešto i u nasleđu. Nikad čak nisam ni došla u iskušenje. Jednom, kao tinejdžerka, posetila sam uveće sestru od tetke koja je narkoman. Nerado me je primila...htela je sunce moje, da me zaštiti...Ja tada o drogama nisam nista znala, samo sam videla da je društvo čudno i miris...Zanesvestila sam se odmah, ona mi je otvorila prozor, povratila me, sunce moje, onako drogirana i izvela me napolje...Nikad joj to neću zboraviti. A imaj na umu da ništa o tome nisam znala i da su mogli lako, veoma lako da me navuku, Zato ja moju decu učim, stalno. Sestra se, srećom izvukla, ali više ne živi ovde pošto je morala da proda stan zbog dugova oko droge i pobegne od dilera u beli svet... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 3, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2009 ??????? ?? ?? ???? ???? ?????????.... Dje? Ja sam ga prije,cca 3 mjeseca vidio na forumu.hr, ali samo je 2'3 posta objavio... ??? ??? ??????? ?????? ???? ?? ????????? ????? ???? ??? ???? ??? ?? ?????? ? ??????????? ?????????? http://studentskikutak.com/a/licnopoznavatiboga401.html ????? ????? ???? ??????????? ???????????, ? ????? ??? ?? ????? ???? ?????????? ?? ????? ???? Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 3, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2009 Sestro Lazarice, rije? je o neoprotestantskoj sekti, koja djeluje u Srbiji, a kara?or?e i ja poznajemo kolovo?u ove, i još nekoliko ''studentskih'' organizacija, iz Beograda. http://studentskikutak.com/m/osajtu803.html Naravno da je lijepo što se mladi interesuju za duhovna pitanja, za vjeru. Nego, imaju je kome obratiti za sva pitanja i nedoumice- Crkvi Hristovoj, a ne ovim vukovima u jagnje?oj koži. Tako da predlažem, ovaj sajt- dalje od Pravoslavnog izdavaštva. Svako dobro od Gospoda, i pomenite! Pozdrav e fala, ko pita ne skita protestanti naj?eš?e zbunjuju Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 3, 2009 Пријави Подели Написано Јул 3, 2009 objave.com па чим видим ове звезде више ми се ништа не гледа. хаха а један корисник се зове новасветлост... брееееее видим и адвенстисти се интересују око доласка антихриста и краја времена... и тако... ко да губи време да гледа то. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DUKI_INDJIJA Написано Јул 3, 2009 Пријави Подели Написано Јул 3, 2009 I kod nas su zastupljene sekte... Samo mnogo ne izlaze iz "kuce" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука