vinston Написано Јун 1, 2009 Пријави Подели Написано Јун 1, 2009 Mislim da je pitanje na mestu, jedino ono fali na ovom mestu. Koliko znam kao laik, crkva proglashava sektu, ako neka grupa odstupa od njihovog propovedanja. Takodje im je ogranichea sloboda, piotam se kako to kod svedoka funkcionishe ??? Barem tako mislim, pa ako neko moze podrobnije da odgovori Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 1, 2009 Пријави Подели Написано Јун 1, 2009 Треба да правимо разлику између хришћанских и нехришћанских секти. Међу прве спадају све оне верске групе и групице, које немају порекло од Христа и апостола. Тако их је најлакше идентификовати. Њихови основачи се знају, именом и презименом. Другу групу чине све остале нехришћанске вероисповести, изузев традиционалних религија. Прве се називају секте јер су се одвојиле од изворног учења и евхаристијског општења са Црквом. Оснивачи неких секти чак никада ни нису имали везе са Црквом. Погубност њиховог деловања је у томе што хришћане одвлаче од Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве коју је Господ основао. У другу групу спадају нехришћанске верске групе које својим деловањем доприносе разарању и озбиљном поремећају основних људских вредности. Ова особина је заједничка свим сектама, ма одакле биле и како се звале. Зајдничко им је: деструкција личности, породице и друштва. Слобода им није ограничена. Свако има право на властито вероисповедање. Нажалост, наша држава нема добре законе којима би своје грађане штитила од секташких манипулација. Такви закони постоје на западу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Детаљни опис и раскринкавање адвентистичке секте можете наћи на овом сајту: http://true.faithweb.com/ w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Иначе, поред јеховиних сведока, Адвентисти или Суботари су најраспрострањенија и најбоље организована псеудохришћанска секта на нашим просторима. Имају свој факултет у Београду (на Чукарици), веома су активни на интернету, у разним хуманитарним организацијама, часописима. Често ћете наићи на њихова предавања, трибине по домовима културе. Нису толико нападни и некултурни као Јеховини сведоци, то треба признати. Manolis, Ђуро Станивук, Небојша Јовановић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srna Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Mozete li mi objasniti sta je to PENTAGONA CRKVA? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Можда сте мислилили на Пентикосталну цркву? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srna Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Oprostite, mozda gresim, ali pre izvesnog vremena sam pricala sa covekom koji mi je jasno rekao da pripada Pentaganoj crkvi. Zato sam i postavila ovo pitanje, nikada do tada nisam imala prilike da cujem za to... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Нисам чуо за такву "цркву". Па шта каже, јел су то "хришћани" или нешто друго? Реците нам нешто о њима, ако знате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Да, да , сасвим сигурно је реч о пентакосталцима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srna Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Koliko sam ja razumela, skupljaju se u Svajcarskoj, i tom prilikom tumace Sveto Pismo. Glavni medju njima je onaj koji je imao ziv susret sa "Bogom".. Navodno kroz poslusanje iz Svetog pisma...Toliko sam razumela...Zato i zapitah da li Vi mozda nesto vise znate o tome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Да ли је помињао да приликом тих њихових сусрета поједини чланови добијају дар "говорња језика"? Да ли је помињао плес, музику и игру за време "богослужења"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Mislim da je pitanje na mestu, jedino ono fali na ovom mestu.Koliko znam kao laik, crkva proglashava sektu, ako neka grupa odstupa od njihovog propovedanja.??????, ??????????? ????? ??? ????? ??? ?? ???? `?????????? ??????????`-???????, ??????? ?? ???????? ???? ?? ???????? ??????? ????? ?????? ? ?????? ?? ???????? ?? ?????? ???? ?? ????? ?????????? ? ?????????? ??????. ?????????? ?? ??? ????? ?? ??????? ?? ????? ??????, ???????? ???? ? ?????? ??? ???????????? ???????? ? ??????????? ??????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srna Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Nije pominjao nikakve obrede, samo je pominjao nekih , cini mi se 9 Bozijih darova.. Toliko pamtim.. Moguce je da gresim i da je naziv Pentakostalna crkva, sve jedno nije mi poznato ni jedno ni drugo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Ево, поставићемо тему о Пентикосталцима. Сигурно је реч о њима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 Ево како то отприлике изгледа код пентакосталаца... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука