ристМико Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 Јеремић: На Косову изузетно озбиљно БЕОГРАД – Сматрамо да је ситуација на Косову изузетно озбиљна и сложена и то је један од разлога због чега смо донели одлуку да на седници Савета безбедности Уједињених нација Србија буде представљена на највишем државном нивоу, изјавио је данас министар спољних послова Вук Јеремић. Он је, после разговора са чешким министром спољних послова Јаном Кохоутом, рекао да се нада да ће ове године доћи до политичке ситуације, која ће омогућити да се направи искорак у до сада блокираном процесу одређивања будућег статуса Косова. „Да би се постигло компромисно решење за будући статус Косова неопходно је да одржимо мир и стабилност у покрајини”, истакао је Јеремић. Јеремић је изјавио да ће Србија, као и до сада, наставити да ради на очувању мира и стабилности у сваком делу своје територије, „укључујући и део територије над којим нема пун администативни капацитет”. Он је стратегију за север Косова оценио као провокативну најаву илегалних институција у Приштини и „илегалних међународних институција, попут Међународне цивилне канцеларије”, која не може допринети смиривању и стабилизацији прилика на терену. „Морамо бити рационални, озбиљни и пронаћи начина да, као што смо чинили и у прошлости, наставимо да сарађујемо тако да се очувају мир и стабилност у покрајини, без обзира што имамо различита гледања у односу на будући статус наше покрајине”, поручио је Јеремић. Фонет http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Jeremic-Na-Kosovu-izuzetno-ozbiljno.sr.html Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 „?? ?? ?? ???????? ??????????? ?????? ?? ?????? ?????? ?????? ????????? ?? ?? ??????? ??? ? ?????????? ? ?????????”, ??????? ?? ???????. ???? ???? ???? ?????, ?? ?? ??????? ???? ???? ??? ???... ??. ?? ?? ?? ??????? ??????? ? ??? ??? ?????... :smiley: ???? ???? ???????????? ??????...????? ??,?? ??????, ????????, ? ?? ?? ????? ??? ???. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 „?? ?? ?? ???????? ??????????? ?????? ?? ?????? ?????? ?????? ????????? ?? ?? ??????? ??? ? ?????????? ? ?????????”, ??????? ?? ???????. ???? ???? ???? ?????, ?? ?? ??????? ???? ???? ??? ???... ??. ?? ?? ?? ??????? ??????? ? ??? ??? ?????... :smiley: ???? ???? ???????????? ??????...????? ??,?? ??????, ????????, ? ?? ?? ????? ??? ???. a sta je rijeseno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 Статус бивше аутономне покрајине Р.Србије, Косово и Метохија, које је сада суверена држава, Косово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 pa sad meni to bas nije jasno kao dan. po meni jos nije nezavisna i samostalna drzava. jednog dana ce pasti i amerika. kosovo nije bilo pod vlascu srba od kosovske bitke, pa smo posle vratili kosovo. jevreji kad su bili van izraela pozdravljali su se do godine u jerusalimu. zasto se mi nebi pozdravljali kad pricamo o kosovu do godine u pristini? 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 Па знаш како- шта може бити за 200,300 година и тд, не зна нико. Али, знам да је данас и de facto сада и de lege Косово суверено, дакле: има своје институције које не може контролисати нека друга држава, одн. које нису никоме одговорне. Имају своју војску,полицију(репресивне органе), судство, Устав и све оно што једну државу, чини- државом. А тога су и Тадић и Јеремић итекако свјесни. Нико у међународној заједници не доводи у питање статус Косова. Тачно, неке државе су га признале,неке нису- али самосталност Косова је чињеница коју нико не доводи у питање. Једино је однос држава према тој независности другачији. Зато не знам кога Јеремић лаже, или себе, или нас... у смислу да је Косово- Србија, да су институције у Приштини привремене и тд... Иначе, мени су се потпуно отвориле очи сад, прије мјесец дана, када је Србија стављена на Бијелу шенген листу. Визе су укинуте за грађане Србије, али не и за грађане Косова. Замисли,брате, ту нелогичност: грађани који имају пребивалиште у одређеним општинама једне државе могу да путују без виза, а они који имају пребивалиште у дргуим(КиМ) не могу...Србија је, по мени, прихватајући да се нађе на Бијелој шенген листи de facto признала Косово... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 ono jest, sve si u pravu. ali narod je jedva cekao kad ce uci u bezvizni rezim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 jevreji kad su bili van izraela pozdravljali su se do godine u jerusalimu. zasto se mi nebi pozdravljali kad pricamo o kosovu do godine u pristini? 0202_238 ??? ?? ??? ????????? ?????? ?? ???? ?? ?? ????? ? ????????? ? ?? ?????? ??????? ????? ?????? ?? ????. ? ?? ?? ????? ???? ??????????? ????? ? ?????? ???? ?????? ?? ????? ?????. ??? ? ?? ?????? ???? ?????? ??????? ?? ???? ????????? ??????, ? ?????????... ???????? ?? ?????? ?? ???????? ????? ??????. ???? ???? ?????? ???? ????? ??? ????? ? ????????? ??? ???????? ? ?????????? ???? ???? ?????? ???? ????? ?????? ?????? ???? (??? ???? ??? ???) ?????? ?? ??????????? ? ??????? ?? ???? ????? ???????? ?????? ?? ????? ?????? ?????, ?????? ?? ??????. ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 16:58 КФОР: РАСПОРЕЂИВАЊЕ АМЕРИЧКИХ СНАГА ПОЧИЊЕ СУТРА ПРИШТИНА – Од 22. до 24. фебруара биће одржана редовна војна вежба у оквиру које ће се на север Космета распоредити две чете из америчких маневарских снага у оквиру Кфора, саопштила је мисија Кфора. „Вежбе се не организују као реакција нити припрема за било коју ситуацију која се догађа или очекује на Косову већ је намера да се још једном на терену потврди могућност Кфора да се ослони на флексибилније операције уз брзо и одлучно распоређивање снага кад год и где год је то потребно”, наводи се у саопштењу Кфора. Додаје се да ће „распоређивање снага потврдити оперативну способност појачања и подршке сваке борбене групе на Косову”. Ове чете су из мултинационалне борбене групе Исток и на северу ће бити под командом борбене групе Север. У току је процес смањења броја војника у саставу Кфора. Од 31. јануара на Косову се налазе око 10.000 војника НАТО-а, док су званичници Алијансе најавили даље смањење зависно од безбедносне ситуације на Косову. Бета http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html#v124671 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Ono sto mene trenutno u vezi sa Kosovom i Metohijeom najvise brine je sto Srbi kriminalci ogrezli u drogu,trgovinu ljudima i ostale kriminalne radnje,a "suradnji" sa Siptarima,skidaju srpske glave koje im se nadju na putu i niko im nista ne moze.Srbi policajci koji rade za KPS su uglavnom u sprezi sa narkodilerima,to je u KM javna tajna ,tako da se slucajevi po brzom postupku stvaljau u arhive i nikom nista. Jeste li culi za nedavno ubistvo taksiste u KM,tj. nadomak iste?Isti ljudi koji su osumnjiceni za to ubistvo su "makli" moju sestru i jos par ljudi u razmaku od 6 meseci i niko im nista ne moze.Istrage se ne sprovode u potpunosti,obdukcije koje su nalozene se ne zavrsavaju i po vise od 6 meseci(mi konkretno jos nismo dobili izvestaj iz PR),inspektori od straha od odmazde od strane onih mutnih kolega ne mogu da rade svoj posao...To mene brine vise od svega.Dok smo jos ziveli dole,znalo se da u Kosovu Polju postoji bordel u kom "rade" i Srpkinje i Siptarke i makroi su i jedni u drugi i nikom nista.Kome srpski kriminalci koji saradjuju sa Siptarima odgovaraju?Love u mutnom!!!Siptari im nece nista jer time sto ubijaju Srbe oni "pridonose" Siptarima,a Srbija im ne moze nista,nisu dostupni...Razmisljajte malo o tome... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 "Državu" Kosovo su stvorili Amerikanci da se Srbija ne bi sjedinila sa Rusijom. Kod nas se mnogo ne govori, ali Milošević je više puta zatražio članstvo u Zajednicu Nezavisnih Država, koja važi za naslednika SSSR. Zadnji put ovo bi 1998. godine, kada je ruska skupština! prihvatila prijem Srbije (i Crne Gore odnosno Savezne Republike Jugoslavije), ali Jelcinj lično je odložio. Na ovo su Ameri onda reagovali.. Dakle, Amerikanci su stvorili "državu" Kosovo, i isto tako Amerikanci mogu da ukinu "državu" Kosovo. Ostaje otvoreno da zašto bi to uradili... Drugim rečima: kakva bi njima bila korist? Ovde moramo mi da budemo aktivni. Nisu Amrikanci stvorili drzavu Kosovo, nego su tu drzavu stvorili Cifuti koji kontrolisu Ameriku, zato je zadnjih 20 godina bila histericna jevrejska propaganda protiv srpskog naroda. Bas tih zadnjih 20 godina sam zivio na zapadu i licno mogao da se uvjerim u identitet skoro svih aktera satanske antisrpske propagande. Pitas, kada ce se Amerikancima isplatiti da ponovo daju Srbima Kosovo. Amerikancima ce se to isplatiti onda, kada sa svojih ledja skinu cionisticku bagru, koja je tu zemlju porobila. Tada izmedju Srba i Amerike nece biti vise problema. Znaci kada se americki narod digne i skine sa sebe to zlo, onda ce cifutsko zlo biti skinuto i sa ledja srpskog naroda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 "Brate" Dragi, zasto ja i ti ne mozemo da razgovaramo u miru i na akademskom nivou??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука