kordun Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Осјећај припадности на вишем нивоу, који се темељи на културном наслијеђу ( тако бих ја то рекао :p ) to je samo dio ,oskrnavio si naciju,po tebi bi onda slaveni bili nacija a ne lingvistička skupina naroda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 ima veze sa globalizmom,jer cilj globalizma je da se nacije obesmisle,ja ne znam kako ti to nisi doveo u vezu.... To nema veze sa globalizmom. Brate ovo je cisto lupetanje gluposti. Cilj globalizma je povezivanje ljudi... nista vise, a nikakvo "gasenje nacija, kultura i tradicija:" Drugim recima, cilj globalizma je to da ti mozes da kupis kafu iz brazila, kompjuter iz kine, auto iz nemacke, cipele iz italije... Prica da je cilj globalizma da gas inacije je - cista propaganda protiv globalizma. Laz - od strane antiglobalista, dobro posejana laz.. ako smem da dodam. nacija nije državljanstvo,već etnos dovoljno velik da se obrazovao u naciju,njemac nije nacija,oni imaju bavarce,vitenberžane i ostalo,volio bi daa mogu da ti dočaram koliko se između sebe ne podnose,mi i hrvati smo nula Sta to znaci "etnos dovoljno veliki"... Znaci li to da Srbi koji zive u juznoj Srbiji mogu dap ostanu naciji ukoliko naprave dovoljno veliki etnos? naprimer... nacija sumadinci? Ili nacija krajisnici.. ako ne -zasto ne? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 To nema veze sa globalizmom. Brate ovo je cisto lupetanje gluposti. Cilj globalizma je povezivanje ljudi... nista vise, a nikakvo "gasenje nacija, kultura i tradicija:" Sta to znaci "etnos dovoljno veliki"... Znaci li to da srbi koji zive u juznoj Srbiji mogu dap ostanu naciji ukoliko naprave dovoljno veliki etnos? možeš ti tvrditi i da je trava plave boje ja ti odavde sa one strane monitora nista ne mogu... što se srba tiče,srbi su najpoznatija kurva u evropi,koja je dala najviše nacija,čak smo nedavno izrodili dve nove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 možeš ti tvrditi i da je trava plave boje ja ti odavde sa one strane monitora nista ne mogu... Ti si taj koji tvrdi da je nesto cilj globalizma - sto nije. JA ne znam samo odakle ti to, voleo bih da znam na osnovu cega to tvrids? Globalizam ti je kada se neke stvari stave "van nacioanlnih interesa" naprimerr.. to da ti hoces da kupis kompjuter iz kine.. dakle trgovina izmedju kine i Srbije ti je globalizam... ali ne vidim kako to "gasi" srpsku naciju, To ti je globalizam u praksi. A sta neki "teorisu" kao globalizam, toboze neke svetske drzave, svetske nacije, svetske jezici.. svetske gluposti.. to u praksi ne postoji... to postoji samo u teoriji. što se srba tiče,srbi su najpoznatija kurva u evropi,koja je dala najviše nacija,čak smo nedavno izrodili dve nove Ja pokusavam da shvatim kako ti dozivljavas termin nacije.. zato ako mozes, molim te, odgovori mi. Nisu tu bitni Srbi ili Nemci.. vec tvoje shvatanje pojma - nacija. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 to je samo dio ,oskrnavio si naciju,po tebi bi onda slaveni bili nacija a ne lingvistička skupina naroda А Срби немају своју културу? :p Посебна мјешавина словенског, православног и још чега асимилованог и усвојеног ( поготово турског ). To је савремена дефиниција српске нације. Можда се и промијени али посљедице би биле...занимљиве у најмању руку. Словени нису само језичка скупина народа, него и један широки етнос. Поред језика, имамо веома сличне, некад исте обичаје и предање. Бавио сам се тием једно вријеме доста и кажем ти, Словени су више од скупине језика Али нису нација, јер не постоји једна словенска култура, једна словенска мисао и једно словенско културно наслијеђе. А Срби то све имају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука