Jump to content

УНИЈАТСКИ ” СВЕШТЕНИК ” ПОЗВАО ПАСТВУ ДА УБИЈАЈУ МОСКОВЉАНЕ (ВИДЕО)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Врло могуће и да је нека манипулација политике ради. Раде људи свашта за паре и моћ

Подели на овим сајтовима

... ако желиш и можеш ти речима у кратко, је л ово званичан свештеник неке цркве ( и које)  или ко је та особа?...  и то ми  довољно.....не горим баш толико од знатижеље  да још и друге видее прегледавам.. :stadaradim:

ma izgleda neki tamo provincijski sveštenik a prepiskno, pretjerao s tim, vodka, ko će znat šta mu je bilo, hahahaha, Ukrajinska grkokatolička Crkva se potom ogradila od tog njegovog perfomansa. Pogledam to detaljnije kad stignem

http://blog.i.ua/community/1764/1322704/

Подели на овим сајтовима

PS Да не бих био један од оних који који подгијавају наведену чорбицу и к томе још додају љуте зачине, покушаћу се уздржати од писања на сличне теме. Јасно сам изнио свој став и све остало би било понављање.

Da, slažem se sa svim što si sad napisao. Inače s tobom mi se nikad nije problem složit. Ali velika, ogromna je razlika između poslušnosti i neposlušnosti Crkvi, Ne razumijete o čemu se radi? O ovome.

Ako su vaše vladike isto kao i naši biskupi već riješili da vode dijaloge i tamo šalju svoje predstavnike onda sam ih dužan u tome podržat, ja svoje biskupe jer to rade na korist Crkve. I odakle meni pravo da napadam pražskog kardinala Dominika Duku ili papu Emeritnog Benedikta XVI ili sadašnjeg papu Francisca I zbog toga što se sreću s pravoslavnim vladikama uključujući i te najviše kao vladika volokolamski +Ilarion iz RPC ili patrijarh carigradski+Vartolomej I. Odakle meni pravo da zbog toga što se sreću s pravoslavnim predstavnicima i arhijerejima i šalju teologe i klirike u te komisije sa svojim blagoslovom da se ja protiv toga bunim recimo na onaj način kako to čine recimo vaši antiekumenisti ili i ti naši tridentinci. Pa ja ne shvatam o čemu se s takvima može raspravljat ako nisu poslušni svojoj Crkvi i svojim arhijerejima. Problem je taj što su oni protiv ikakvih razgovora a to je sasvim nešto drugo nego braniti istine vjere. Rade isto što i naši tridentinci: ili će to biti tako kao što mi hoćemo ili neće biti nikako. I to su onda neki dobri hrišćani - a po čemu dobri? Tim što vrijeđaju i jedni i drugi svoje arhijereje? Dakle ako porediš mene koji kažem: neka se vode dijalozi, ako bude razloga za reagovanje i protivljenje onda ću se ako to zatreba protivit ali tek pošto to nešto nastane i ne svidi mi se neka stvar koja je tamo dogovorena i usaglašena. No, oni se protive svakom susretu, svakom razgovoru, svakom kontaktu. To onda nemože biti nikako Božija volja već znate sami čija bi bit mogla.

Подели на овим сајтовима

Evo, ovo je bilo 24.5. 2013. ove godine- I šta sad s tim? Trebao sam tamo u Prag otići i zviždati na prste, derat se, pravit nered i dobacivat pogrdne i uvredljive poruke "hereticima i šizmaticima" . recimo da sam i ja neki "antiekumenista" samo s druge strane? Kako vi to ustvari zamišljate? Mislite da samo vi imate pravo biti antiekumenisti i protiv svojih arhijereja ili šta? Ili je problem samo u nečem sasvim drugom a to jednostavno u disciplini:

http://www.dominikduka.cz/fotogalerie/navsteva-patriarchy-bartolomeje-23-kveten-2013/

http://www.dominikduka.cz/ze-zivota-dominika-duky-rubrika/konstantinopolsky-patriarcha-bartolomej-navstivil-prazske-arcibiskupstvi/

Подели на овим сајтовима

Нисам рекао да ћу бити непослушан владици, Боже сачувај, али да ћу му рећи своје мишљење - то свакако хоћу, као и да ћу у јавности бранити свој став. Уколико Господ поштује нашу слободу, онда би и сви други то требали чинити (као и ми слободу других, наравно). Овдје размјењујемо мишљења и дружимо се, а када Црква донесе одлуку требамо бити послушни. Но, има и друга страна медаље - и ми смо дио Црква и тај процес је двостран, те можемо и требамо утицати на став Цркве.

Подели на овим сајтовима

Нисам рекао да ћу бити непослушан владици, Боже сачувај, али да ћу му рећи своје мишљење - то свакако хоћу, као и да ћу у јавности бранити свој став. Уколико Господ поштује нашу слободу, онда би и сви други то требали чинити (као и ми слободу других, наравно). Овдје размјењујемо мишљења и дружимо се, а када Црква донесе одлуку требамо бити послушни. Но, има и друга страна медаље - и ми смо дио Црква и тај процес је двостран, те можемо и требамо утицати на став Цркве.

Pa ko ti sad brani da utičeš na stav svoje Crkve? U čemu je taj vaš problem? Mislite da se vaše mišljenje ne uvažava dovoljno? To vam ne može niko sa strane u tom pomoći. Ako se osjećaš frustrirano zato što misliš da tvoje stavove niko ne zarezuje a oni nikoga ne zanimaju od crkvene hijerarhije i zato što misliš da o tebi odlučuju bez tebe onda im to reci, recite im to svi vi. S tim mi nemamo opet ništa, plačete tako na pogrešnom grobu. naravno da se radi takvih stvari može biti frustriran ali mi smo zadnji na kojima bi onda tu svoju frustraciju trebali ventilovat. To si morate riješit vi s njima, sa svojim vladikama ako mislite da vas guraju nasilu u nešto na šta niste pripremljeni, što nećete ili k čemu niste voljni. Šta mi imamo onda s tim. To je ista stvar kad posvađani bračni par dođe na svadbu nekom i tamo umjesto da im je svima lijepo oni se počupaju i potuku i pokvare raspoloženje svima umjesto da su to riješili prije ili na tu svadbu ili ako hoćeš razgovore nisu uopšte ni išli kad su već u takvom nesređenom i razdraženom stanju. A ovako pokvare raspoloženje i svadbu svima a ostali to ispaštaju ni krivi ni dužni.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...