Hidegkuti Nándor Написано Јануар 26, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2010 Кад сам већ помињао ове примере шта учимо из неких предмета, а шта би требало (а такви примери се могу навести готово за сваки предмет), само да наведем још један, по мом мишљењу врло важан пример - страни језици. Ово како се они уче у нашим школама, то је страшно. Код нас је на немачком у гимназији било битно научити наставке за јаку, слабу и мешовиту придевску промену, а да нико не зна да склопи реченицу на немачком... Људи не знају да читају на немачком... А 10 година га уче... Мада, узгред буди речено, ни српски не говоримо како ваља... Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 26, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2010 управо се све слажем, али свакоме се примио неки предмет због неког доброг професора ... рецимо у средњој ми је држао директор математику и физику и кад је отишао и дошла нека сувопарна баба, пола одељења је кљокнуло са оценама за две доле и то се самтрало далеко реалнијим, него што су деца знала, волела и причала другима о лепом предмету ... а то је ТЕСЛА, није усмерена или бесциљна средња школа била ... највећи проблем у нашим школама није стручност кадра, мада и тога има због велике концентрације коруције у друштву, него ПЕДАГОГИЈА. начин како васпитано пренети знање и то ЦЕЛОКУПНО, а не само специфичности које занимају тог професора ... мени је такође било фасцинантно да учим БИОЛОГИЈУ селе године, мада ми је било занимљиво и из ината нисам хтео да одговарам целе године, већ сам ишао на поправни, у средњој ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ. ако неко пита имао сам четворку као оцену на поправном јер нису хтели да ми дају петицу. ја сам ИЗАБРАО средњу ТЕХНИЧКУ да НИКАД не видим више неке друштвене предмете ... слажем се да треба поставити све ово на здраве темеље, ал за то нам требају и здрави људи. е сад то већ уме да буде проблем, не да их нема, него је систем корумпиран и такви људи немају приступа таквом систему јер су неодговарајући а и кад случајно упадну у млевелицу за месо мозга, онда их спотичу јер нису у духу послушања, зато што желе образовање за децу, а не сипање суве механичке памети ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука