Филозоф Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Ево преслушавам неке хитове Блек Сабата, сетих се Мејдена, Флојда, Дипр Прпла, и сличних. Metaliko pogana, is! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Ne bih ja rekao da je to bio bijeg iz stvarnosti. Naprotiv, svi oni su oblikovali svoje vrijeme, nekada su imali kontrolu, a nekada opet, su bili pod kontrolom stvari koje su poznavali. Primjećujem da nijesi stavio Flojdovce u listu. Namjerno ili ništa nije slučajno? : ) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Inace takvu muziku ala Madona nikad nisam voleo, uvek sam pre bio za metal i rock n roll nego za ove uspavanke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Pa velika je razlika između stvaraoca i industrije Neko stvara, ti se obično ne mogu baš dobro prodati osim ako ih ne "prepakuju" Vidi npr JJ Cale, Tony Joe White, Betty Davis, Nina Hagen, Lene Lovich, Van Morrison, Hendrix, itd. Na radu takvih se onda prave projekti kao što su Stonsi i ostali brit priče uglavnom, nema tu inspiracije već uzjašu nečiju energiju od onih koji imaju šta da kažu Evo Ninu prepakuju još od Blondie naovamo, Elvis, i ostale mega giga robne marke. Ni metal nije počeo pošteno, bez obzira što ja volim svu tu muziku malo je onih koji su bili "pravi" ostali su fabrikati. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Ne bih ja rekao da je to bio bijeg iz stvarnosti. Naprotiv, svi oni su oblikovali svoje vrijeme, nekada su imali kontrolu, a nekada opet, su bili pod kontrolom stvari koje su poznavali. Primjećujem da nijesi stavio Flojdovce u listu. Namjerno ili ništa nije slučajno? : ) Ставио их, него ниси видео, де без њих. Ал иначе, било још милијарду које нисам ставио, не мож чоек све да их попакује. Мислио сам на бег од себе у дрогу, алкохол, бесконачна оргијања и те ствари. То није појава само код оних за које се сумња да су ђавоимани јер праве рок музику, него уобичајена појава код људи који се суочавају са неким стварима које не могу да разумеју или да реше, ту ни људи који су црквени нису искључени, само што они имају помоћ пријатеља да све то лакше превазиђу. Саша од Москве and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Pa kad jednom upadnu u mašinu muzičke industrije, ni ne mogu opstati normalni. Mislim da taj "beg" nema veze sa realnošću iz koje su nastali već sa realnošću u koju su postali. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 @, Ал ајд да причамо о правима, о ствараоцима, без обзира за кога су прави једни или други. Ево да узмемо и наше, рецимо Штулића или Атомце. Мени није сад толико ни битно то ко је прави а ко није, него одакле правима инспирација? Да ли су се случајно прикопчали на нешто у већој или мањој мери и покушавали то да изнесу на ногама уз помоћ разних супстанци, ил су стварно сви до једног били ђавоимани? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Pa odgovorila sam na to, izgleda da nisam baš bila jasna Lepo kaže za ljubav treba imat dušu prazan čovek ne može da stvara e sad, imaš da kažeš dok imaš, kad više nemaš ako si prisiljen, onda te cede, crpe, jedu i ispijaju oni koji na tebi zarađuju...muzička industrija. Konce ipak vuku u bekstejdzovima kojekakvi ljigavi trgovci. Nažalost. I odlučuju ko će se i koliko i gde pojaviti. To je svuda tako. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Изгледа онда да ја нисам био јасан. У првом посту сам већ рекао да ме не интересују лимуни које цеде пар година ил пар десетина година, то је чиста индустрија, са својим правилима и порукама, то је небитно за ову причу. Али се вазда за праве рокере, за оне који стварно имају неку дубину, говори да су ђавоимани, да су овакви или онакви, наказе, и тако даље. Ја се питам да ли су баш обавезно ђавоимани или су једноставно пробали нама да приближе нешто што су дотакли, случајно или не, и било им је прелепо. Е, сад, да би све то изнели на ногама, и физичке и менталне напоре који иду уз све то, углавном су водили такве животе, мада има и изузетака који су стварали и кад су се скинули са таквог живота. Ја сам поставио питање да ли је могуће да нису били ђавоимани, нити да су сатанисти, него су једноставно, будући да поседују невероватне таленте, досегли нешто што је нама неразумљиво, и покушавали то да нам прикажу, на начин који им је доступан у том тренутку, а има везе искључиво са поднебљем у ком су своја дела стварали? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Pa da. Nego ja mislim da prava kreacija, talenat može biti samo od Boga, ostalo đavoimano je plagijat. Dakle, smatram da su oni koji su zaista svarali morali imati dušu da bi to mogli e sad, da li su im je u međuvremenu pojeli trgovci u većoj ili manjoj meri ili su pobegli od te takve stvarnosti, da su se našli kao robovi muyičke industrije pa posegli za onim što im njihovi robovlasnici nude da bi izdržali Lako je dobrog čoveka prevariti Kažu da je Hendrixa udavio menadzer vinom, Amy Winehouse je dobijala drogu od menadzera itd... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 @@ RYLAH, Izvini A. ne vidjeh za flojdovce, bzvz trabunjah : ) Nijesu bili đavoimani, već su bili prikačeni na drugačiju percepciju stvari. Samo problem u tome je, kada počneš jednom sa drugačijim poimanjem stvari onda "obične" stvari postanu dosadne ; ). I tu je kvaka 22 RYLAH and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Meni se čini da su ljudi kreativni samo kad su u nekom konfliktu, i da opisuju ili borbu ili ishod unutrašnji. Prosto kad je čovek u miru sam sa sobom - on je dosadan okolini. Ljudima je teško da ćute u dvoje, a kad ste u miru tihi ste, nema suvišnog, nema fanfara, samo radost i mir. A do taaadaaaaaaa... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Ono što niko ne može osporiti a kada je riječ o Madoni jeste to da je ona pop ikona , a i od samoga početka je jasno da je to željela i postati što se vidi i po samom izboru umjetničkog imena ("Bogorodica" popularosti) . Htjeli mi to priznati ili ne , ona u popularnoj muzici opstaje veoma dugo , odolijevajući svim promjenama koje su se na toj istoj muzičkoj sceni i dogodile . Bilo je tu mnogo raznoraznih pop ikonica koje su s vremenom izblijedile i izašle iz mode , međutim sa Madonom je drugačija stvar. Mislim da njena popularnost danas nije mnogo manja nego što je to bila u devedesetim ili osamdesetim godinama prošlog stoljeća . Održavati konstantnu popularnost nije ni najmanje lako . Da bi ste uspjeli u toj namjeri neophodno je uvoditi novitete , ako već ne može to da čini u muzičkom izražaju , ona se odlučila da šokirajući javnost dođe do cilja , a taj cilj je zarada (kao i uvijek) . Nešto mi sve te priče o iluminiranim muzičarima i sl. (od Madone pa sve do Lady Gage) "ne piju vodu" , iako ih rado čitam i volim da gledam sve te analize njihovih pjesama , od poruka u tekstovima preko simbolike u njhovim spotovima sve do njihovog "šokirajućeg" ponašanja u van-muzičkom svijetu (tj. u slobodno vrijeme) . Što se mene lično tiče , ja je ne vidim u mnogo boljem svjetlu od recimo "naše" Jelene Karleuše (naravno , ako bismo gledali u izvan-muzičkom smislu , jer u muzičkom nisu ni za poređenje) , koja se isto tako trudi šokirati javnost nekom svojom čudnom , izvrnutom vrstom "iluminiranosti" , nekakvih provokativnim spotovima i tekstovima u kojima promoviše neke nove religije i sl. (pa su je čak i muslimani tužili zbog tekstova) Ovdje na našem tlu takve gluposti teško mogu da se shvate ozbiljno , jer smo spremni da sve okrenemo ironično na glupost pojedinca koji se pokušava na taj način izdvojiti iz sveopšteg sivila "zvjezdica" i jedne "dosade" na domaćem estradnom nebu . Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука