Jump to content

Анђео прича на француском...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ово је супер прича мог пријатеља вероучитеља... :)

Aranđelovdan... Odradio nekoliko časova pričajući đacima o hrišćanskoj angeologiji i današnjem prazniku. vraćajući se sa posla uživam u poslednjim trzajima sunčanog vremena. Laganim korakom prolazim kroz blok, što neće biti slučaj za 3,4 dana,ako je verovati vremenskoj prognozi. Dok tražim ključ od ulaza primećujem da neko stoji pored kontejnera. Prosjak, veoma star, neuhranjen, obučenu laganu i prljavu garderobu sa praznim cegerom u ruci se samoposlužuje ostacima hrane koju su dobro obučeni uhranjeni sugrađani odbacili u kontejner. U trenutku mi prođe misao da sam toga dana đacima između ostalog spomenuo kako se u Žitijima Svetih pominje da se arhangel Mihailo javljao ljudima u vidu prosjaka. "I danije anđeo, čovek je", pomislih i gurnuh ruku u džep. Izvadih nekakve novce i ruku prema njemu:"izvinite, gospodine..." pogledao me je poprilično zbunjeno. Ispružih ruku još malo:"izvolite." Dekica napravi par koraka prema meni, zastade i reče:"Qu'est-ce que c'est?!"
Zabezeknuta pogleda i poluotvorenih usta stajao sam sa ispruženom rukom!
"Qu'est-ce que c'est, monsieur?" Nakon ponovljenog pitanja nekako mi se razum konsolidovao pa i ja samouvereno raspalih:"silvouplait!" Čovek uze one novčanice, pogleda me u oči i reče:" Oh... Merci. Merci beacoup! Merci... tri puta hvala!" Uz i poneku reč na srpskom, čovek nastavi svojim putem a ja svojim.
Nisam ranije razmišljao o anđeoskom jeziku, da me je neko od đaka pitao da li postoji, verovatno bih rekao da postoji nekakav anđeoski jezik... ali mi na kraj pameti ne bi pao francuski... Oh contraire Rodney,Oh contraire!

:good2:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...