Jump to content

ЛИТУРГИЈСКИ ПРЕПОРОД КОД НАС-приближавање Ватикану или приближавање народу?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Сви онима који вас позивају на било какве промене у Цркви, тражите примере из историје да ли је некакда нечег таквог било

Подсети нас који је Епископ пре другог светског рата причешћивао народ после Литургије.  0203_cool
Подели на овим сајтовима

?? ?????? +????????? ????? ?? ???????? ?? ?????? ????, ???? ??????? ????????. ???????, ?????, ?? ??????? ???? ????? ?? ?? ???????? ??? ?? ???????? ?????????? ?????? ? ?????, ?????????? ?? ?????? ?????????? ? ?????? ????????. ?????, ??????? ???? ????? ????? ???? ???????, ???? ?? ?????. ?? ?? ??? ?????? ???????? ?? ????? ?????:

"??? ??? ??? ??? ? ????????? - ?????????? ?? ???????? ????? ??? ?????????????? ?????????, ?? ?? ????????? ????? ?? ??????? ?? ?????? ??? ?????? ? ????????? ??? ??? ???? ??? ????????, ??? ?????. ? ?. ??????? ?? ? ?????? ????????? ? ?????? ???????????.

?????, ????? ? ?????? ????, ???? ???? ?? ?????? ??????? ???? ????????. ???????????? ?? ?? ???? ??????????? ???????????? ????? ?? ?? ????? ?? ???????? ???? ??????? ? ????? ????. ??????? ??, ?? ????????? ?? ???? ??????? ???? ?????? ??????????? ????:

1. ???????? ??????????? ??? ????????? ????? ?????,

2. ??????? "???????" ????? ???????,

3. ???????? ?????? ?????, ???????? ?????????? ? ????? ???? ??? ????????? ????? ???,

4. ?????????? ???????? ????? ? ?????? ??????????,

5. ??????? ??????????? ? ??????? ?????? ??????? ??????????? ????,

6. ????????? ??????????? ?????? ?? ?????? ??????, ?????????? ? ???????? ???? ?? ?? ??????? ????,

7. ?????? ????? ?????? ? ????? ?????? ???? ???? ?? ?? ??????? ????,

8. ? ??????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ? ????????????, ? ????????? ???????? ??????? ?? ?????????? ???????????,

9. ???????? ? ???????? ???? ? ??????.

????? ? ??????, ????????? ?? ????? ???? ??????????. ?????? ??????? ?? ???. ?????? ????? ???????. ????? ??????? ?? ????? ????????, ?? ??????? ?????, ?????? ??????? ?? ?????????? ?????? ????????, ? ?????? ??????? ?? ?????? ??????? ????? ???? ??????? ? ??????. ??? ????? - ?? ???????? ???????, ??????? ?? ?????????, ? ?? ?????? ?? ?? ??????. ??? ???? ??????? ?????? ????? ? ??????? ??????? ????? ?? ??????? ????.

?????? ??????? ?? 2013. ?????? ?? ?????? ????? ? ????????????. ????? ?? ?????????? ???????? ?????? ?? ?? ???? ??? ? ???????? ??????????? ? ??????? ????? ??? ?????? ?????? ??????? ????? ??????.

???? ??????? ?? ? ???. ??? ?? ?? ??????? ??? ? ???????? ??????????, ?? ??? ?? ??? ?????? ????. ????? ???? ?? ?? ?? ?????? ???? ??? ?? ????. ?? ?????? ?? ?? ?? ?????? ??????????? ? ?????? ??????.

??? ??? ?? ??? ? ??????."

??, ??? ????????? ???? ???? ?????? ? ??????. ??????? ?????????? ???????? ?? ?? ??? ? ????????? ?? ?? ??? ???? (????????? ????). ???? ??? ? ???????? ?? ??. ??? ???? ???? ??? ?? ?? ???? ???????? ???????? ???? ? ??????? ?? ??? ?????? ?????. ???? ???????? ???????. ? ??? ??????? ?? ???? ????? ????? ? ???? ??????????? ???????, ??? ????? ?? ????????? ???? ?? ??????? ?? ???.

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

????? ??? ?????? ????? ????????, ?? ???? ? ?? ? ?? ???? ???????? ????????? ????.

?????, ????? ???? ???? ?????????? ?????????? ?????? ?????? ????? ? ?????????? ??????????? ?????????. ? ???? ?? ?????? ???? ?? ?????? ?????????? ??????? ? ???? ... ???? ????? ???? ? ????. ???? ??????? ?? ??? ??? ?????? ??????, ?????? ?? ????? ??? ?? ?????? ????. ? ??? ?? ????????, ?????? ?? ???? ?? ?????. ?????????? ?????? ??? ?? ????? ??????? ????????? ???????. ???????.

?????, ????? ???? ?????? - ?? ??????? ?????? ?????. ????? ????? ?? ???? ???????. ??? ????? ???? ??? ???????? ?? ???? ????? ??????? ? ?????, ??????? ??????? ?? ???????? ?? ?? ?? ??????? ????? ?????? ????. ??? ?? ???? ?? ???? ???????, ?????? ?? ???, ??? ?????? ?? ?? ???? ? ?????????? ? ???????? ?????????, ? ?? ????? ???? ??????? ?????? ?????.

????? ????? ?? ?????? ????? ? ???? ???!

??? ???? ?? ?? ??????, ???? ?????????? ??????? ?????????? ? ???????????? ????? ?????. ????? ???? ??? ?????? ?? ???????????? ????????? ???? ??? ??? ?????. ?? ????? ??? ???? ?? ????, ? ? ? ????: ?????? ?????????, ?????? ?????????, ? ??????? ? ????? ?????? ????????, ????? ?????????? (?? ???? ???? ?????? ???? ?? ???), ?????? ????????????, ?????? ????, ?????? ???? ??????????? ?????? ???? ?????? ?? ??? ??? ??????? ? ???????? ????????? ???????? ??????? ??????? ????????.

Подели на овим сајтовима

??? ????? ???? ??? ???????? ?? ???? ????? ??????? ? ?????, ??????? ??????? ?? ???????? ?? ?? ?? ??????? ????? ?????? ????

??????? ??? ???? ?? ??????? ??? ?????? ???????? ???? ??????????? ????? ????? ?????????.  0203_cool

? ???? ?? ??????? ???? ?????

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

??? ?? ???? ?????? ?????? ??????? ????????? ????? ?? ?????? ?? ?? ????? ????? ??????????? ????? ?????????. ?????? ??, ??? ???? ???, ?? ?? ?? ???? ???? ? ? ????? ?????? ?????  0203_cool

???? ??????? ? ????? ????? ? ?? ?? ?? ??????? ? ???

?????, ??????? ?? ?????????? ?? ??????, ??? ?????? ????? ??????? ??????. ?? ???????? ?? ?? ????????? ????? ????? ???? ? ?? ???? ????, ? ?? ?? ??????? ??????? ???????? ?? ?????. ??+?? ???? ????? ?? ????????, ?? ??????? ?? ?? ???? ???? ???? ?????. ??? ??? ? ???????????, ???????, ?????. ???? ?? ??? ??????? ?? ????? ? ???, ??? ?? ?? ????? "??????" ???????? ?? ?? ???? ????????? ? ?? ????? ?????? ????? ????? ???????? ????. ?? ????? ?? ????? ?? ? ????? ????? ?? ???? ????, ??? ??? ????? ?????? ?? ????? ????? ????????? ? ?? ????? ??? ????????? ??????? ????? ????????.

Подели на овим сајтовима

????? ??? ?????? ????? ????????, ?? ???? ? ?? ? ?? ???? ???????? ????????? ????.

?????, ????? ???? ???? ?????????? ?????????? ?????? ?????? ????? ? ?????????? ??????????? ?????????. ? ???? ?? ?????? ???? ?? ?????? ?????????? ??????? ? ???? ... ???? ????? ???? ? ????. ???? ??????? ?? ??? ??? ?????? ??????, ?????? ?? ????? ??? ?? ?????? ????. ? ??? ?? ????????, ?????? ?? ???? ?? ?????. ?????????? ?????? ??? ?? ????? ??????? ????????? ???????. ???????.

?????, ????? ???? ?????? - ?? ??????? ?????? ?????. ????? ????? ?? ???? ???????. ??? ????? ???? ??? ???????? ?? ???? ????? ??????? ? ?????, ??????? ??????? ?? ???????? ?? ?? ?? ??????? ????? ?????? ????. ??? ?? ???? ?? ???? ???????, ?????? ?? ???, ??? ?????? ?? ?? ???? ? ?????????? ? ???????? ?????????, ? ?? ????? ???? ??????? ?????? ?????.

????? ????? ?? ?????? ????? ? ???? ???!

??? ???? ?? ?? ??????, ???? ?????????? ??????? ?????????? ? ???????????? ????? ?????. ????? ???? ??? ?????? ?? ???????????? ????????? ???? ??? ??? ?????. ?? ????? ??? ???? ?? ????, ? ? ? ????: ?????? ?????????, ?????? ?????????, ? ??????? ? ????? ?????? ????????, ????? ?????????? (?? ???? ???? ?????? ???? ?? ???), ?????? ????????????, ?????? ????, ?????? ???? ??????????? ?????? ???? ?????? ?? ??? ??? ??????? ? ???????? ????????? ???????? ??????? ??????? ????????.

???? ???? ?????????? ?? ?? ?? ?????? ???? ????? ? ???? ??? ???? ??? ???? ??????????, ?????? ??? ???????? ???? ????, ??? ?? ???? ???? ?? ????, ?? ?? ????? ?? ???????.

????? ???????? ?? ???? ? ??? ???? ????, ???????? ????. ?????? ????? ??? ?? ????, ??? ?? ????? ???? ??? ???? ????? ?? ???????.

Подели на овим сајтовима

???? ?? ?????????? ?????

? ?? ?? ???? ??????? ????????? ? ????? ????? ?? ????? ????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

jel zna neko kako se sluzi u rumuniji i grckoj?

????? ?? ???? ?????????, ??? ?? ????? ???????, ? ?? ?????? ????? ??????? ? ????? ?????, ????? ?? ?????????. ????? ?? ?? ????? ?? ???????, ???? ??? ???? ????? ? ????. ???????? ???? ?? ????? ?? ????? ??????????? ????????? ??? ????? ??? ?? ???? ???? ??? ???, ? ??? ?????? ???? ????, ??? ????? ??????.

????? ??? ?????: ? ???? ???????? ?? ??? ?? ?????? ???????.

???? ???? ??? ?????? ? ?????, ???????? ?????? ????????? ?????, ????????, ? ???? ???? ???? ??? ???? ? ????? ????? ???? ???? ???, ?? ?????????? ????????, ????????? ?????. ? ???? ???? ?????? ????????.

Подели на овим сајтовима

???? ?? ?????????? ?????

????? ?? ?? ????? ?????: ???? ?? ????? ?????? ? ?? ??????? ? ????? ? ???? ????? ?????. ????? ?? ???? ?????? ? ?????? ?? ???? ????????????. ????? ?? ?? ????? ?? ?? ?????? "?? ?????"? ??? ????? ??? (??????? ????????? ??? ????? ???????? ???? - ???? ?? ???? ???? ??? ?????? ? ???????). ? ?? ??????? ????? ?????, ???, +????????? ?? ???????? ???? ????? ?????? ? ???????? ?? ?????? ??? ???? ?????? ?? ?????.

??, ?? ?? ??? ??????? ???? ?? ????. ?? ?? ????? ?????? ?????????? ?????????, ???? ???? ?? ?? ????? ??????? ? ???????? ???? ?? ???????. ???? ???????? +?????????, ???????? ?????? ?? ?????? ? ????? ???????? ?????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Покојни игуман ман. Хиландара, надалеко познати духовник о. Пајсије, је служио са отвореним дверима и гласним молитвама. То су ми посведочила његова духовна деца. Човек који је један од највећих духовних отаца (његова духовна чеда су у ман. Сукову и у неколико женских манастира) је сугурно боље знао и од мене и Тебе шта је смисао Свете Литургије.

Иначе, мени је много ово значило, с обзиром да сам код отаца из суковског манастира заиста увидео шта значи хришћанска љубав, која управо извире из заједнице у Христу, а која је немогућа без Литургије.

Подели на овим сајтовима

???? ?? ?????????? ?????

????? ?? ?? ????? ?????: ???? ?? ????? ?????? ? ?? ??????? ? ????? ? ???? ????? ?????. ????? ?? ???? ?????? ? ?????? ?? ???? ????????????. ????? ?? ?? ????? ?? ?? ?????? "?? ?????"? ??? ????? ??? (??????? ????????? ??? ????? ???????? ???? - ???? ?? ???? ???? ??? ?????? ? ???????). ? ?? ??????? ????? ?????, ???, +????????? ?? ???????? ???? ????? ?????? ? ???????? ?? ?????? ??? ???? ?????? ?? ?????.

??, ?? ?? ??? ??????? ???? ?? ????. ?? ?? ????? ?????? ?????????? ?????????, ???? ???? ?? ?? ????? ??????? ? ???????? ???? ?? ???????. ???? ???????? +?????????, ???????? ?????? ?? ?????? ? ????? ???????? ?????????.

???? ???? ?????? ????? ???.

? ?? ????? ?????????? ??????????, ??? ??? ??? 2 ???? ????? ?? ??? ????????? ???????, ???? ?????????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...