Пајко Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Pa znaš da je Gospod rekao:"Ne boj se stado malo". Trebamo da ne dozvolimo da misle da smo sisali vesla a ako u tim konstelacijama budemo nadrljali... Šta ćeš? Volja Božja. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Кога се ми ту у ствари плашимо па не предузимамо нешто конкретно...Знамо сви колико је велико срце Србина, али да ли смо заборавили Свету српску земљу, па да је и неко секташко племе што пали логорске ватре док тенда пада отима од нас!? КУЦАЈ И ОТВОРИЋЕ ТИ СЕ, тако морамо и ми да молимо, али да не будемо лењи и да чекамо да се ''све само од себе реши'', али и да предузимамо... Овако не вреди... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 ???? ?? ?? ?? ? ?????? ??????? ?? ?? ??????????? ????? ?????????...????? ??? ?????? ?? ?????? ???? ??????, ??? ?? ?? ??? ?????????? ????? ?????? ?????, ?? ?? ?? ? ???? ???????? ????? ??? ???? ???????? ????? ??? ????? ???? ????? ?? ???!? ????? ? ???????? ?? ??, ???? ?????? ? ?? ?? ??????, ??? ?? ?? ?????? ???? ? ?? ?????? ?? ?? ''??? ???? ?? ???? ????'', ??? ? ?? ???????????... ????? ?? ?????... Ta?no, preduzeti. To zna?i sa njima nemati nikakav posao. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Ма намерно. Избори су патријарха ускоро. Шта ако Амфилохије постане патријарх, аови признали косово. Можда има ту нешто 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ?? ???????. ?????? ?? ?????????? ??????. ??? ??? ?????????? ??????? ?????????, ???? ???????? ??????. ????? ??? ?? ????? 0205_whistlingOni su priznali Kosovo i uspostavili dipl. odnose zato što su najobi?nije: "...ši?ardžije za pakete..."kako kaže guslar u jednoj novokomponovanoj narodnoj pesmi. U mom kraju ima adekvatnijih imena za takve ljude ali ovde nije mesto. Znaš i ti dibidusruse - ti si od Para?ina glava. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Људи, политика је једно,народ друго... Ништа ово није неочекивано, ипак су у политици интереси на првом мјесту, па био страначки програм напредан само тако... Плус, међународн однои су такви, САД води главну ријеч- мала и сиромашна држава се тешко одупире тим притисцима,на жалост... Уздајмо се у Господа, ипак је политика овога свијета, не може се од ње ко зна шта очекивати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ????, ???????? ?? ?????,????? ?????... ????? ??? ???? ???????????, ???? ?? ? ???????? ???????? ?? ????? ??????, ?? ??? ????????? ??????? ???????? ???? ????... ????, ?????????? ????? ?? ?????, ??? ???? ?????? ?????- ???? ? ????????? ?????? ?? ????? ??????? ??? ??????????,?? ??????... ??????? ?? ? ???????, ???? ?? ???????? ????? ???????, ?? ???? ?? ?? ?? ?? ??? ??? ?????????... U crnoj gori se izjašnjavaju 4o-ak posto kao Srbi, pa ne videh ni demonstracije ni mirne proteste... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Брате, људи гледају како да крај с крајем саставе, како породицу да прехране, криза је, штрајкује се- нико нема времена да се ''бави'' дипломатијом...а тим прије што се ништа не може промијенити... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Ta?no, preduzeti. To zna?i sa njima nemati nikakav posao.?????? ?????, ?? ?? ?? ??????? ?? ?? ?????? ??? ????????, ???????? ?? ?? ??????? ????????? ??? ???? ???? ??????? ...????? ?? ????? ?????, ? ???? ??????? ??????????? ??????, ??? ??? ???? ????? ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Мислим да је неопходно да наш човјек схвати појам власти, политике,државе, и сл. појмова из Политиче теорије и Уставног права. Код нас се ови појмови бркају, а поговото се изједначава власт, са становништвом неке државе, а то се све изједначава са државом. Тако ,нпр, огроман број људи сам упознао који кажу- не подносим Американце(као људе, особе). На моје питање-зашто: Па они су на бомбардовали... Дакле, они за бомбардовање наше земље криве америчке грађане, људе од крви и меса, као што смо ми- и траже повода за мржњу... Потпуно погрешно,а последице таквог размишљања могу бити далекосежне. Иста ствар је и са овим примјером- немојте ићи у Црну Гору, признали су Косово( нисам могао да се зачудим какве су све групе формиране на фејсу, о Црној Гори- није достојно спомена какве наслове т групе носе....) и сл, Црногорци су овакви или онакви... Човјек је,као прво- личност за себе. Не подносим колективну одговорност, сматрам је чистом неправдом.Ево, ја сам грађанин Црне Горе,и сада неко мене треба да мрзи јер је држава чије држављанство имам и у којој живим- признала Косово?!? Генерализација,дакле, није добра.. Честу непријатност имам и када разговарам са одређеним муслиманима- доста пута ми је речено овако: ''ВИ сте починили геноцид у Сребреници, ВИ сте ово, ВИ сте оно...'' И онда требам да објашњавам, како сам ЈА, у вријеме злочина у Сребреници имао свега 6 година, и да моје кривице у вези са тим догађајем-нема. :smiley: Таквима кажем: ''Обратите се онима(ПОЈЕДИНЦИМА) који су злочин почињели,па нека се извињавају и шта ја знам све да раде... Дакле,браћо, не требамо генерализовати- црногорска власт је одлучила овако како јесте, њима на образ. Политика је таква, у њеној сржи је власт, а која се темељи на интересу. Оваква одлука, с обзиром на ово последње што сам изнио, уопште није неочекивана,на жалост... Поздрав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Ta?no, preduzeti. To zna?i sa njima nemati nikakav posao.?????? ?????, ?? ?? ?? ??????? ?? ?? ?????? ??? ????????, ???????? ?? ?? ??????? ????????? ??? ???? ???? ??????? ...????? ?? ????? ?????, ? ???? ??????? ??????????? ??????, ??? ??? ???? ????? ... ha, ha nekud... U mp3? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ?????? ?? ?? ????????? ?? ??? ?????? ?????? ????? ??????, ????????,??????, ? ??. ??????? ?? ???????? ??????? ? ???????? ?????. ??? ??? ?? ??? ??????? ??????, ? ???????? ?? ??????????? ?????, ?? ????????????? ???? ??????, ? ?? ?? ??? ??????????? ?? ???????. ???? ,???, ??????? ???? ???? ??? ??????? ???? ????- ?? ???????? ??????????(??? ????, ?????). ?? ???? ??????-?????: ?? ??? ?? ?? ????????????... ?????, ??? ?? ???????????? ???? ????? ????? ???????? ???????, ???? ?? ???? ? ????, ??? ??? ??? ??- ? ????? ?????? ?? ?????... ??????? ????????,? ????????? ?????? ?????????? ???? ???? ???????????. ???? ????? ?? ? ?? ???? ?????????- ??????? ??? ? ???? ????, ???????? ?? ??????( ????? ????? ?? ?? ??????? ????? ?? ??? ????? ????????? ?? ?????, ? ????? ????- ???? ???????? ??????? ????? ??????? ? ????? ????....) ? ??, ????????? ?? ?????? ??? ??????... ?????? ??,??? ????- ??????? ?? ????. ?? ???????? ?????????? ???????????, ??????? ?? ?????? ?????????.???, ?? ??? ???????? ???? ????,? ???? ???? ???? ????? ?? ???? ??? ?? ?????? ???? ???????????? ???? ? ? ????? ?????- ???????? ???????!? ??????????????,?????, ???? ?????.. ????? ???????????? ???? ? ???? ?????????? ?? ????????? ???????????- ????? ???? ?? ?? ?????? ?????: ''?? ??? ???????? ??????? ? ??????????, ?? ??? ???, ?? ??? ???...'' ? ???? ?????? ?? ??????????, ???? ??? ??, ? ??????? ??????? ? ?????????? ???? ????? 6 ??????, ? ?? ???? ??????? ? ???? ?? ??? ?????????-????. :smiley: ??????? ?????: ''???????? ?? ?????(???????????) ???? ?? ?????? ????????,?? ???? ?? ?????????? ? ??? ?? ???? ??? ?? ????... ?????,?????, ?? ??????? ??????????????- ?????????? ????? ?? ???????? ????? ???? ?????, ???? ?? ?????. ???????? ?? ?????, ? ????? ???? ?? ?????, ? ???? ?? ?????? ?? ????????. ?????? ??????, ? ??????? ?? ??? ???????? ??? ??? ?????, ?????? ???? ???????????,?? ??????... ??????? Ako je vlast u zemlji u kojoj ti živiš tako odlu?ila, onda brate ti bu bu i pusti nas, Srbe, da polemišemoi razmišljamo o situaciji u, nekoj tamo, stranoj zemlji. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Па треба да полемишемо,разговарамо,наравно... само сам за то да се неке ствари разграниче. Народ,становништво Црне Горе-знам поуздано, у највећој мјери није било за признање Косова, то је одлука Владе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ?? ????? ?? ??????????,???????????,???????... ???? ??? ?? ?? ?? ?? ???? ?????? ??????????. ?????,???????????? ???? ????-???? ????????, ? ???????? ????? ???? ???? ?? ???????? ??????, ?? ?? ?????? ?????.Uz svo poštovanje, postoji jedna poznata "topic" iz vremena kada je Srbija bila pod turcima, a to je:Naše pra-pra-pra bake su davale svoju decu turcima i nisu promenile svoju veru. Nisu se vadile ni na "moram, zbog posla" ni na ""moram zbog dece" ni na "moram ovo-ono", nego preda svoje dete za jani?are i "živi dalje". Nije rekla ni ovo:"Znate ja moram da dam dete jer je naša vlast vazalna i sl..." Davale su svoju decu da bi zadržale veru. A crnogorci? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 A crnogorci? ? ??? ??????? ? : ? ?????????? ?????? ? ???? ?? ???????, ????? ?? ?????,????? ?? ?????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука