Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 Медведев је представио узорак новчића нове 'Светске Валуте' на састанку Г-8 пише Љубов Пронина 10. јул 2009. (Блумберг) - Руски председник Дмитриј Медведев илуструје његов позив за замену долара као наднационалне валуте извлачењем из свог џепа новчић узорак "уједињене будуће светске валуте." "Ево га", Медведев је новинарима данас у л'Аквили, Италија, после самита Групе осам нација. "Можете видети и додирнути га." Новчић, који носи речи: "јединство у различитости" је искован у Белгији и представљен шефовима Г-8 делегације, Медведев је рекао. Питање наднационалног валута "тиче сви сада, чак и ковница", Медведев је рекао. Тест новачић "значи да се спремају. Мислим да је то добар знак да се разумели како смо међузависни. " Медведев је у више наврата позвао на стварање регионалну мешавину резервне валуте као део пута ка решавању глобалне финансијске кризе, а питање будућности америчког долара као глобалну резервну валуту. Руски предлози за Г-20 састанка у Лондону у априлу су стварање наднационалне валуте. Да бисте контактирали новинара приче: Љубов Пронина у л'Аквили, у Италији [email protected] Последња измена: Јул 10, 2009 10:23 EDT званични сајт нове светске валуте http://www.futureworldcurrency.com/ оригинални текст: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aeFVNYQpByU4 Medvedev Shows Off Sample Coin of New ‘World Currency’ at G-8 By Lyubov Pronina July 10 (Bloomberg) -- Russian President Dmitry Medvedev illustrated his call for a supranational currency to replace the dollar by pulling from his pocket a sample coin of a “united future world currency.” “Here it is,” Medvedev told reporters today in L’Aquila, Italy, after a summit of the Group of Eight nations. “You can see it and touch it.” The coin, which bears the words “unity in diversity,” was minted in Belgium and presented to the heads of G-8 delegations, Medvedev said. The question of a supranational currency “concerns everyone now, even the mints,” Medvedev said. The test coin “means they’re getting ready. I think it’s a good sign that we understand how interdependent we are.” Medvedev has repeatedly called for creating a mix of regional reserve currencies as part of the drive to address the global financial crisis, while questioning the U.S. dollar’s future as a global reserve currency. Russia’s proposals for the G-20 meeting in London in April included the creation of a supranational currency. To contact the reporter on this story: Lyubov Pronina in L’Aquila, Italy at [email protected] Last Updated: July 10, 2009 10:23 EDT клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 како изгледа www.futureworldcurrency.com/Documents.asp?DocumentID=191 пројекат www.futureworldcurrency.com/Documents.asp?DocumentAreaID=44 високи профил www.futureworldcurrency.com/Documents.asp?DocumentAreaID=44&DocumentID=187 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 3, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2010 О томе се прича већ пар година код Руса,мада не верујем да ће проћи као идеја,али осцилације долара терају свет да нађе неку универзалну монету.Прво се размишљало о евру као пандану за долар али јуче неки руски аналитичар чак помиње могућност да евро за пар година престане да постоји.Пре свега због катастрофалног дефицита у Шпанији,затим у Грчкој,а том злосрећном колу се приближава и Португалија!Једино решење за евро је можда повратак у оптицај ранијих националних валута чија вредност би могла да варира у односу на евро без последица на вредност самог евра,јер те земље немају привреду која може да подржи садашњи курс евра!Како ли ће то код нас да изгледа једног дана са оваквом "привредом"страх ме да мислим! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука