Jump to content

Jugoslavija na EUsongu 1961-1992

Оцени ову тему

Јаков.

Препоручена порука

Veoma interesantno za analizu... 

U 60-tim sve je bilo šlageraški, ali lepo. 

U 70-tim pojaviše se i prvi čupavci.

U 80-tim su bili mnogo smešni i mnogo nekvalitetni

U 90-tim još gori, ...

Uglavnom su nastupali predstavnici iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. 

Iz Makedonije, Crne Gore niti jednom, a Bosanski predstavnik dva puta koliko sam primetio. (Čola i Ambasadori). 

Kako bilo, ovo podesća na jedno lepo vreme i na bezbrižnost. Oseća se to i u pesmama i u načinu izvođenja. 

Zato ljudi i danas se rado vraćaju evergrinima. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Lijepa tema . Inače , nisam poštovalac eurosonga , pogotovo posljednjih nekoliko godina . Nije problem u samom tom takmičenju , ali je ono odavno daleko od onoga za šta se predstavlja . Ako ćemo realno , kvalitetna muzika kao da je zabranjena na tom takmičenju , odavno . Možda baš od početka 90'ih kvalitet je na ovom takmičenju često bivao na minimumu . 

Šezdesete i sedamdesete (pa i osamdesete) su možda i odražavale svojevrsni kvalitet , moglo se čuti baš mnogo tih zlatnih numera , koje si ti istakao kao evergreen kompozicije . Nisi pogriješio ni najmanje , pogotovo sa tvrdnjom da im se ljudi sada polako (ali sigurno) počinju vraćati . Iako sam (jako) mlad da bih mogao biti na neki način vezan za te decenije , koje su ostale u vijeku za nama , ja se mnogo lakše pronalazim u tim pjesmuljcima , nego u ovom što se danas servira na ES i sličnim takmičenjima . 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...