Jump to content

Ја сам дошао у име Оца својега и не примате ме; ако други дође у име своје, њега ћете примити. (Јов. 5:43)

Guest

Препоручена порука

• Гости

АНТИХРИСТ

A+ A-

d5w9.jpg

Ја сам дошао у име Оца својега и не примате ме; ако други дође у име своје, њега ћете примити. (Јов. 5:43)

Ко је овај "други", који ће доћи у име своје, и којег ће грешни људи примити радије него Господа Исуса Христа? То је онај који не носи крст и не ходи уским путем; онај који не љуби, већ мрзи човека; онај који не страда борећи се против греха, већ радије страда у греху; онај који воли нечистоту и који шири нечистоту; који је војник вечне смрти, а не вечног живота; онај који ласка безбожницима и љуби сваку страст и порок. Он је Антихрист.

Он ће доћи у име своје, а не у име Оца, и сви они који не приме Христа, примиће њега. Он ће им бити дражи, јер ће оправдати све њихове криве и грешне путеве. Он ће им бити дражи од Христа, јер ће упоредо са тешким Христовим путем изградити пут, ко лед гладак, преко којег ће људи лако клизати, не размишљајући о понору у који тај пут води.

Господ Исус Христос је дошао у име вечног спасења људи, вечног живота, вечне истине и вечне правде. Антихрист ће доћи у име своје, тј. у име вечног уништења, смрти, лажи и неправде. Када Антихрист дође међу своје, они ће га радо примити. У ствари, сви они за које је Христос тежак, радо ће примити Антихриста, јер ће он и његов пут њима изгледати лакши. Тек кад буде било сувише касно, људи ће увидети да су преварени, али им неће бити спаса. Када почну да тону у вечну таму, у чељуст смрдљиве змије, биће касно; покајање се неће примити и неће бити спасења. И луди банкет земаљских грешника и Антихриста брзо ће се окончати, у трену ока, и дом нечисте радости преобратиће се у безизлазну тамницу кајања и беде. Тада ће бити касно.

Ти, Господе, који љубиш човека, једини пријатељу, само Тебе знамо и препознајемо. Тебе, само Тебе, примамо као нашег Спаситеља и спасење. Теби слава и хвала у векове векова. Амин.

Св. Николај Велимировић

Превед са енглеског проф. Бојана Србљак
21.10.2013

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...