Jump to content

Егзорцизам

Оцени ову тему

18 члановâ је гласало

1. 1. Шта је Истина?

• Хришћанство
      18
    • Ислам
      0

Препоручена порука

ha i te kako verujem da postoji, naravno da Tama postoji samo je sada zaogrunta u "lujubav" " ali što bi moja baka  , volim da ej citiram, rekal...g.... možeš staviti i u kristlnu bocu i posuti parfemom smrad se oseti kad tad..

Pa zar Dostojevski nije toliko pisao o tami u nama samima.

Ali dobro...

Tama je pogled širom zatvorenih očiju.

Ne diže kapke, ne može protiv svjetlosti.

Ali vodi.

Gdje?

Prije nego i želimo saznati, treba lampu nositi sa sobom pa tek onda biti izviđač (Vjera)

Подели на овим сајтовима

Ne treba od toga praviti preveliku famu ili misteriju, jednostavno - Crkva je stozer ljudskog spasenja i kao takva ima silu koja moze pobediti bilo koji oblik posednutosti. Jos je ovaj ocigledniji manje opasniji oblik od onog prikrivenog jer nemojte zaboraviti da je najveca pobeda djavola u 20. veku ta - sto je ubedio ljude da ne postoji!?! Mislite o tome.

Mir Vam - Ugrin

Šta ako sveštenici odbiju pomoći?

Зар постоји могућност да они то одбију??? Боже помози.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Онда тим трабантима треба одузети свештенички чин и мршнути их из клира.

Hm...

Jadno je što ih je uspio ubjediti "da ga nema".................

Није џабе Свети Сомас Еотолос рекао:Доћи ће вријеме кад ће попови бити већи безбожници него ико други.

Кад свештеник,који је икона Христова,одбије да помогне у тим случајевима,шта је друго него ли најгори безбожник?

Подели на овим сајтовима

Господа попови и уопште они који воле да носе мантије требају да схвате да кад се човјек рукополаже да добија некакву силу којој је име Дух БОЖЈИ и да њоме крштава,служи Литургију,освештава воду,освештава славске колаче,изгони демоне......

Не може будући свештеник да прави каталог онога што му се ради па да одреди:освештавам колаче и воду али не служим Литургију и не изгоним демоне.Ако будући поп није спреман да се бије са ђаволом нека каже владики:Владико,ја морам још да се припремам па кад будем био спреман онда ме рукополажите.

Наша несрећа је што више нема ни катихизације а камо ли припреме за свештенички чин.

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

Hristova misija nije samo otkriće naravi Boga, nego i uništenje snage Sotone. Od trećeg veka je Istočna Pravoslavna Crkva molila molitve egzorcizma za odbranu od uticaja zlih duhova.

Današnji čovek razmišlja o čudesnim ozdravljenjima  i o opsednutostima. Bilo je i ima pokušaja da se dođe i do medicinskih objašnjenja pa se u tom pravcu ispituju i mogućnosti da vera, crkveni službenici, obredi i zajednice vernika pomognu oboleleim osobama.

Pojavila se ta daleko istočnjačka terapija pod nazivom Reiku i u razgovoru sa studentima sa Jagelonskog univerziteta koji su se zainteresovali time, objasnio sam im da naša hrišćanska tradicija ima u sebi sadržanu i takvu duhovnost i da je u Svetom pismu opisuje postojanje đavola i njegovih zlih učenja i da je sam Isus izgonio demone iz osoba koje trpe.

Bilo je veliko iznenađenje kada su shvatili da je Reiku samo moda i neuspešno kopiranje naše hageoterapije i egzorcizma.

Moja priča počinje stvaranjem anđela a to je i početak govora o egzorcizmu kod pravoslavnih.

Подели на овим сајтовима

Reiki sam naveo samo kao primer pomodarstva. Želja mi da otvorim diskusiju o egzorcizmu u Pravoslavnoj Crkvi, dosta se pisalo i govorilo pa i snimali filmovi kod nas katolika.

Zastao sam jer sam shvatio da najpre treba da napišem nešto o samim anđelima i o njihovom stvaranju pa čitam osim Pseudo Dionizija šta je pisano u pravoslavnoj literaturi. Tek sad nalazim neke interesantne stvari, ali jako opširno.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Помаже Бог!

Свакодневно сам присутан на већини православних форума, и могу вам рећи да сам приметио да се нико још није усудио или никоме није пало на памет да покрене расправу о егзорцизму. Јасно ми је зашто нико још од чланова то није учинио, вероватно зато што нису имали прилику да се с тиме сретну, или не дај Боже да доживе то да морају молити свештенике да им се читају егзорцизми, али ми није јасно зашто нико од свештеника није то урадио, јер би то било од користи многима. Вероватно се питате, откуд баш ова тема? Читајте даље, па ћете јасно увидети колико је ово важно за све вас. Сматрам да ће ова тема бити од користи многима, стога молим свештена лица на овом форуму да се потруде дати правилан одговор, а све вас који сте недовољно или никако упућени у егзорцизам молио бих да се суздржите некорисних коментара.

Мислим да ће ова тема на неки начин ставити на вагу Хришћанство и Ислам. Био сам тешко болестан годинама, да скратим причу, лекари су дигли руке од мене, схватио сам и зашто, моја болест није била природна и стога је медицина била немоћна. Многи су чули за разна врачања, гатања, вештичарење итд. Ја сам био под утицајем враџбина, дуги низ година. Жив сам се распадао. Нико ми није веровао, па ни свештеници. Богу сам се непрестано молио, постио и причешћивао се, молио сам само да ме спасе од напада нечистих сила и од сваге магије и враџбине. Молио сам стално, дању и ноћу, трпео све до једне ноћи када сам се срео са смрћу лицем у лице. Потражио сам помоћ од свештеника. Он се насмејао и рекао ми да од тога нема ништа, да сам ја то себи умислио и да је немогуће да се некоме начини црна магија, убеђивао ме да крштеног човека не може ништа да опседне и да сам ја то све умислио, његов закњучак је да сам доживео панични напад и упутио ме психијатру. Психијатар је установио да немам никакве психосоматске аномалије нити било какав поремећај сличан анксиозности чији је главни симптом панични напад, дакле психијатријски налаз је уредан. Више се ником нисам обраћао за помоћ, наставио сам молити Господа да ми помогне и да ме упути ономе који ће ме излечити. И тако сам по наговору пријатеља "залутао" и код хоџе. Да појасним онима који нису упућени, хоџа није онај који даје некакве записе, он не прориче нити огледа, он није ни гатара ни надрилекар, то је човек који је завршио Медресу (вјерска школа), и који искључиво лечи Кураном. Пошто сам ја православни хришћанин, одбијао сам ићи хоџи јер сам сматрао да нико и ништа не може бити јаче од Часног Крста и Светог Причешћа, али по наговору пријатеља отишао сам и код њега. Морам признат, био ме је страх, ушао сам у његову кућу, рекао ми да се окренем према Истоку, да мирно стојим и затворим очи док он мени буде учио Куран. Стајао сам смирено затворених очију, и он је почео на ухо да ми учи ајете из Курана. Говорио је на арапском, учење у преводу пичиње овако: Утјечем се драгоме Алаху, од проклетог шејтана, у име Алаха Милостивог и Самилосног. Тебе Алаха, Господара свих Светова хвалимо, Милостивог и Самилосног, Владара Судњега дана. Теби се клањамо и до Тебе помоћ тражимо, упути нас на прави пут, на пут оних којима си милост Своју даровао, а не на пут оних коју су против себе срџбу изазвали, нити оних који су залутали... и тако даље. Да скратим причу, док ми је хоџа учио Рукију из Кур'ана, из мене је проговорио Џин (муслимански назив за демона). Није могао трпети слушање Кур'ана, тело ми је одузео, згрчио, бацио ме на под, запенио, па је почео говорити мојим језиком и молио хоџу да престане учити. Хоџа је почео разговарати с њим, постављао му разна питања, како је ушао у моје тело, ко га је послао, с којим циљем итд. и терао га да изађе из мене. Џин је тачно рекао где се налази сихр и кога је начионио, са којим циљем и колико је сихр стар. Сихр је муслиманска реч за црну магију. Више о томе можете се информисати на http://www.ljekovitamockurana.com/ и на сличним страницама. Дакле, да појасним онима који први пут ово чују, учењем, тј. читањем тесктова из Кур'ана хоџа истерује демона из човека. Мене је тако излечио. Ако бисте желели да видите како то изгледа, погледајте следећи видео:

http://www.youtube.com/watch?v=lY8W6n5-0QM&feature=relmfu

На овоме видеу можете видети како хоџа ситерује демона из жене по имену Весна, он из ње говори ко је послао сихр и како је оспеу ову жену, на крају је натерао демоне да изађу из ње. Они који су слабог срца, не би требали да гледају овај видео.

Јеромонах Доситеј Хиландарац рече да не треба да идемо тражити лека код оних који нису у Истини, дакле не треба да идемо хоџама, још је рекао да хоџа не може истерати демона јер није у Христу, и ако човек у то поверује, то је онда чисто сујеверје. Господ је рекао и заповедио апостолима да чине све оно што је и Он чининио, између осталог да изгоне демоне, и та се заповест до данас преноси и на свештенике рукоположењем. Он је тако и свештеницима дао благослов и снагу да изгоне демоне из људи. Где има свештеник да то чини?? А како да то свештеник и чини када и сам не верује и говорио верницима да су то глупости. Па зар поред Свете Православне Цркве и свих свештеника, јеромонаха, протосинђела и архимандрита, ми морамо да идемо у Ислам молити хоѕу да истерује џине из људи?? Зашто Црква то не лечи?? Ако је Ислам лаж, и ако је Кур'ан лаж, како је онда могуће да опседнутог човека излечи хоџа учењем Кур'ана?? Ово се лечење у Исламу зове "Лечење Кур'аном", чисто да знате ако будете шта тражили на ту тему на Интернету. Ова су питања упућена само свештеницима, и молио бих да одговоре! Да ли знате колико је само људи убијено сихром (црном магијом), и то само зато што им свештеници нису веровали и нису им дали лека? Понављам, ја сам православни хришћанин, који је од детињства љубио Христа Бога и за Христа би и живот дао, али, мени нису помогли свештеници Христови, него хоџа, односно ефендија Исмет Јашаревић.

Нашим попвима кад ово кажете, смеју се, а ако било ком муслиману ово кажете, он ће вас упутити на лечење Кур'аном. Зашто? Зато је лечење Кур'аном од сихра саставни део Ислама вековима. Питам вас и молим да ми кажете, која је од ове две вере Истина, Православно хришћанство или Ислам? Није могуће да су две истине, само је једна Истина, која?! Још нисам чуо да је православни поп излечио опседнутог, хоџа ефендија лечи и то успешно. Ако хоџа није у Христу, како је онда може да истерује ђаволе из људи? Ако мислите да је ово бајка, лаж, проверите, даћу вам низ имена са бројевима телефона многих Ефендија у Босни, па идите, присуствујте и гледајте како то он лечи. Ја сам сада нов човек, здрав, Богу хвала. Само не знам, да ли да клањам или да се крстим? И за крај, ево још један видео па уживајте, ја сам од овога патио, и Богу хвала, оздравио. Поздравља вас брат Србин кога је Кур'ан спасао.

Подели на овим сајтовима

Још само да кажем, ја сам у Христу, и остајем веран Христу. Хоћу да знам, и одговор тражим од свештеника, шта је Истина? Зашто ово питам? Ислам каже да ће се само Муслимани спасити, они ће ући у Џенет (Царство Божије) и да ће сви други, неверници (Хришћани) пасти у Џехенем (пакао). С друге стране, Православна Црква тврди да ће се само Православни спасити. Коме човек да верује, како паметан да буде, кад види силу и милост Божију и на једној и на другој страни, а истина је само једна, па која? Ко се нада спасењу, Истини треба служити. Ко се не би збунио овде. Ово никад не бих ни питао да нисам био опсихрен (под утицајем магије). Људи, браћо хришћанска, свега ми на свету, истину вам кажем, Кур'ан је лек, па мене је излечио, и многе друге. Ја бих вас молио, ако имате прилику, идите код неког ефендије само да видите како човек изгони проклетнике из људи, да не поверујеш. Ако Кур'ан лечи, онда је он истина, ако Крст лечи, онда је он истина, па колико истина има??? да ли ми верујете да сам збуњен, јер ја видим истину и лек и у Православљу и у Исламу, а истина је само једна. Свештеници, ђакони и јеромонаси, одговорите нам свима да знамо који је прави пут. Кад бисте видели моћ и снагу Кур'ана, избезумили бисте се као и ја и многи други Срби који су лека тражили код хоџе.

Подели на овим сајтовима

Људи, браћо хришћанска, свега ми на свету, истину вам кажем, Кур'ан је лек, па мене је излечио, и многе друге.

Brate Bog je jedini ljekar duše i tijela. Ja sam vidjeo u Ostrogu mnoge koje je Kur " an ,,izliječio" pa su posle došli da traže pomoć od svetog Vasilija jer im se bolest u mnogo gorem obliku vratila nego li što je bila prije ,,liječenja" kod imama...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...