Гости Guest Написано Октобар 17, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Филм о светом Луки Војно-Јасенецком добио двије главне награде филмског фестивала „Покров“ 17 четвртак окт 2013 Posted by radiosvetigora in Вијести ≈ Оставите коментар Украјинско-белоруски филм „Лука“, у чијој основи лежи драматична судбина великог хирурга и свештеника – В. Ф. Војно-Јасенецког (светог Луке), је добио двије главне награде XI међународног филмског фестивала „Покров“. Филм „Лука“ који је премијерно приказан 14. октобра, добитник је главне награде фестивала у конкуренцији за играни филм, а главни глумац који глуми светог Луку у зрелим годинама – Виталиј Безруков проглашен је за најбољег глумца. „Није лако играти свештеника, а нарочито светитеља. У кадру ме је НКВД-еовац стварно ударао у вилицу. За ту улогу смршао сам двадесет килограма. Представити читав драматизам живота светога Луке – веома је сложен задатак. Тако да сам схватио каква је одговорност на мени“, казао је глумац Виталиј Безруков. Филм је завршен тек прије мјесец дана, а рађен је око три године уз подршку Државне агенције Украјине за филм и Министарства културе Републике Белорусије. Према ријечима генералног продуцента филма Олега Ситника, ускоро ће филм учествовати на престижним филмским фестивалима Русије, Грчке, Републике Белорусије и Италије. Срђан Ранђеловић and Дејан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 17, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 http://www.mitropolija.com/film-o-svetom-luki-vojno-jaseneckom-dobio-dvije-glavne-nagrade-filmskog-festivala-pokrov/ Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 17, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Pogledao sam ovaj kratki klim, mislim da je film predobar...bilo bi dobro kada bi neko preveo kao Ostrvo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука