Jump to content

Da li je pracenje internet saobracaja spijuniranje?

Оцени ову тему

Млађони

4 члановâ је гласало

1. 1. Da li je pracenje internet saobracaja spijuniranje?

• Da
      3
    • Ne
      1

Препоручена порука

Da li mislite da je pracenje internet saobracaja zapravo spijuniranje?

Ja mislim da nije. Zasto? Zato sto je cyber prostor zapravo josh jedan javni prostor. Kada neko udje u prodavnicu, gomila ljudi ga vidi da je usao u prodavnicu. Na semaforima postoji gomila kamera koje prate koji je automobil prosao tu.

Medjutim kada neko pristupi serveru da vidi koja je ip adresa posetila koji websajt to je onda spijuniranje.

Ja iskreno mislim da nije. Niti to dozviljavam kao spijuniranje u pravom smislu te reci.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Само што је мало другачије него што си приказао.

То је више као продавница у коју уђеш, а на улазу стоји пандур (који није власник продавнице) узима ти личну карту и иде са тобом и гледа шта ћеш све да купиш, записује то, приде ти узима из твоје базе шта си све раније купио и на којим местима. А то се зове рушење приватности и то јесте шпијунирање.

Upravo ovo, nako te presretne u supermarketu i ispretura ti stvari u kolicima da vidi sta si kupio i to posalje u drzavnu arhivi...

I sada to nije spijuniranje a jeste kada komunjare stoje na uglu u koznim mantilima i prate kada izadjes ili udjes u kucu i gde ides .... A i ulica je javbno mesto kao i prodavnica...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Само што је мало другачије него што си приказао.

То је више као продавница у коју уђеш, а на улазу стоји пандур (који није власник продавнице) узима ти личну карту и иде са тобом и гледа шта ћеш све да купиш, записује то, приде ти узима из твоје базе шта си све раније купио и на којим местима. А то се зове рушење приватности и то јесте шпијунирање. Што би неко узимао моје слике, мејлове...

Фора је што они не прате саобраћај на начин као што си ти описао. Тако би требало да буде на папиру, али у стварности је много другачије.

Ja mislim da prate saobracaj upravo kako sam ja opisao. 

Niko od njih ne pravi dosije naprimer "verum est in beer" pa tamo pisu podaci, ime, prezime, kupljeno to i to itd.

Postoje podaci u vidu 

22.13.515.15 pa tamo traceroute do koje je ip adrese poslala paket i kojoj je vratila.

Na isti nacin na koji postoji snimak kamere na uglu dve ulice koji je cuvan u nekoj fascikli. Ili na isti nacin na koji postoje kamere u prodavnicama koje mozes da proveris i da vidis ko je gde prosao.

Tu postoji drugi problem, nalog za prikupljanje tih podataka. 

Ukoliko prave dosijea onda je to razlicita stvar od neklasifikovanih podataka na djuture. A ja iskreno mislim da nemaju dosijea vec podatke onako na djuture. 

Подели на овим сајтовима

Лепо је то Милосављевићу што ти имаш тако леп и наиван поглед на свет, али у реалности није све тако љубичанствено.

Pa pazi, ukoliko otvaraju dosijea o korisnicima to je upravo nesto neispravno.

Medjutim isto tako preko kamera po gradu policija moze da isprati ko se gde kretao iz sata u sat. 

Ja mislim da je postojanje tih podataka ispravno, ali da klasifikovanje po dosijeima bez naloga i pristupanje bez naloga - neispravno.

To je jednostavno moj pogled na stvari.

A sada cu da ti objasnim i zasto. Jednu pricu koju sam izneo ovde na forumu. Covek je ubio zenu i ranio sebe da bi namestio da izgleda kao pljacka njih dvoje. Sakrio pistolj, prijavio napad, i rekao lopov pucao, ja eto srecom pretekoh.

Kada su pristupili njegovom google logu, nasli su da je trazio "chest wound gun trauma" i slichne stvari. Na osnovu toga su uhvatili coveka koji je smilio kvalitetan zlocin.

Подели на овим сајтовима

То је исто као да кажеш да је велика захвалност Менгела за ствари које је урадио за медицину. Жртвовао на стотине хиљада, али је и многе спасио јер је допринео неким стварима у медицини.

Ne slazem se. MIslim da je poredjenje prejako. 

ако су и они измалтретирали на хиљаде људи за џабе, где се испоставило да је грешка, а омакло им се и да ураде по неку добру ствар.

Они су приступили његовом налогу уз судско одобрење, то је нешто сасвим друго.

U ovom sluchaju jesu pristupili uz sudsko odobrenje. Zato sam rekao da mislim da je cuvanje podataka ispravno i da se njima pristupi uz nalog. Sve dok se ne prave dosijea ja to ne dozivlajvam kao spijuniranje. 

Погледај овај документарац, а и остали би могли.

http://www.imdb.com/title/tt2084953/

Hocu, zanimljivo deluje.

Ti pogledaj ovo predavanje:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...